پنجمين جلسه ستاد تهيه و تدوين لايحه بودجه سال ۱۳۹۹ كل كشور، به رياست دكتر محمدباقر نوبخت معاون رييسجمهور و رييس سازمان برنامه و بودجه كشور و با شركت دكتر جهانبخش محبينيا نايب رييس كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي و دكتر محمد خدابخشي عضو اين كميسيون و نيز با حضور معاونان و مديران سازمان در محل اين سازمان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مركز اطلاعرساني، روابطعمومي و امور بينالملل سازمان برنامه و بودجه كشور، دكترمحمدباقر نوبخت معاون رييسجمهور و رييس سازمان در اين جلسه اظهار داشت: نقشه راه و مسير متفاوتي كه در روند اصلاحات ساختاري بودجه در پيش گرفتهايم، روندي است كه در آن منافع و مصالح مردم و كشور به صورت شفاف و نظارتشده لحاظ شده است.
وي افزود: در مسير جديد، همه اركان سازمان برنامه و بودجه كشور، همدل و همراه و نيز يكپارچه و قوي حركت خواهيم كرد و بهگونهاي تصميم خواهيم گرفت كه سياستگذاري ما توأم با تأني و درايت و با در نظر گرفتن آثار اين تصميمات براي آيندگان هم خواهد بود.
وي تصريح كرد كه در مرحله اول در تصميمگيريها، بايد انعطاف داشته باشيم و از نوسانها در تصميمگيريها و تصميمسازيها بايد اجتناب كنيم و به ياد داشته باشيم كه نقشه راه ما بايد دورانديشانه و جامع و با افقي روشن و قابلدسترس تدوين و تنظيم شود.
دكتر نوبخت در واپسين بخش از سخنان خود تأكيد كرد كه اگر در جامعه و در ميان آحاد مردم شريف كشور، رنج و زحمت ايجاد شود و خداي ناكرده آسيبي وارد شود، سازمان برنامه و بودجه كشور به عنوان دستگاه سياستگذار خود را مسوول ميداند و وظيفه دارد همواره پاسخگو باشد.
بر پايه اين گزارش، در پنجمين جلسه ستاد تهيه و تدوين بوده سال ۱۳۹۹ كل كشور، دكتر سيدحميد پورمحمدي معاون اقتصادي و هماهنگي برنامه و بودجه كشور، گزارشي از روند اصلاحات ساختاري بودجه با تمركز بر بودجه ۱۳۹۹ كل كشور ارايه كرد و اظهار داشت: اگر ميخواهيم از روند موجود كه معايب و نواقصي دارد، گذر كنيم و به روند مطلوب برسيم، ضرورت دارد كه در مورد برخي مفاهيم كليدي و اساسي به اجماع و اتقان برسيم و از جمله اين مفاهيم، دستگاههاي سياستگذار، دستگاههاي مجري، سند اجرايي- برنامه محوري- بازنگري در هزينه ها، شفافيت در اطلاعات و اتصال سامانه ها، كارآ كردن و هدفمند كردن هزينه ها مي باشد.
وي افزود: برنامه سازمان برنامه و بودجه كشور اين است لايحه بودجه سال ۱۳۹۹ كل كشور را با ساختاري جديد مبتني بر اصلاحات ساختاري بودجه تدوين كند كه در آن، تعداد محدودي دستگاه اصلي و سياستگذار، پاسخگوي مجلس شوراي اسلامي باشند.
وي در ادامه گزارش خود به تشريح ديگر واژههاي كليدي و اساسي در اصلاحات ساختاري بودجه از قبيل دستگاه مجري، برنامه، كميته بازبيني هزينهها، سند بودجه، بودجهريزي ميانمدت و تخصيص كارا و هدفگراي بودجه پرداخت و اظهار داشت:در مورد تكتك اين واژهها گفتوگوها و جلسات متعدد كارشناسي در سازمان برنامه و بودجه كشور برگزار شده و اين جلسات با وسواس، دقت و جديت استمرار خواهد داشت تا به اجماع و هماهنگي كامل برسيم.
وي در خاتمه گزارش خود گفت: در بودجهريزي ميانمدت، هر يك از برنامههاي نهاد سياستگذار به صورت دوسالانه و غلتان تنظيم و تدوين ميشود و در نهايت بودجههاي سنواتي هم دوساله تدوين خواهد شد.
گزارش مذكور حاكي است كه در اين جلسه تعدادي از معاونان و مديران سازمان، ديدگاههاي كارشناسي خود را ارايه كردند و مقرر شد جلسات ستاد بودجه به صورت فشرده و مستمر ادامه داشته باشد.