همایش توجیهی استراتژیهای معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه آموزش روز شنبه 23 شهریورماه در شرکت مخابرات ایران و بهصورت همزمان از طریق ویدئو کنفرانس در استانهای سراسر کشور برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، «روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران»، سید منصور میرمرادی معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران در همایش توجیهی استراتژیهای معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه آموزش، گفت: تقویت بنیه علمی دانش آموزان و دانشجویان شاهد و ایثارگر از مسائل مهمی است که باید همواره مورد توجه باشد تا دانشجویان بیشتر از گذشته به سمت دانشگاههای دولتی هدایت شوند. همچنین کسب توانایی و مهارت برای ایجاد شغل و حرفه از جمله مسائلی است که باید در کنار آموزش ایثارگران مورد توجه باشد.
وی بابیان اینکه مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در استانها باید از تمام ظرفیتهای موجود در حوزه آموزش خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران استفاده کنند، افزود: بودجه سنواتی بنیاد شهید و امور ایثارگران تنها برای پرداخت حقوق به خانوادههای شهدا و ایثارگران کفایت میکند و با توجه به هزینههای بسیار بالای حوزه درمان، مشکلاتی در زمینه آموزش وجود دارد که باید برای آنها برنامهریزی شود تا دیون بنیاد به دانشگاهها پرداخت شود.
مهدی ایزدی معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این جلسه تأکید کرد: تکالیف دستگاههای مختلف در حوزه آموزش توسط قانون بهصورت شفاف مشخص شده است. بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز موظف به تأمین شهریه دانشجویان شاهد و ایثارگر است و دانشگاهها نیز نمیتوانند این شهریه را از خود دانشجویان مطالبه کنند و این کار خلاف قانون و قابل پیگیری است.
وی ادامه داد: مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران در استانها باید همواره پیگیر وضعیت تحصیل دانشجویان باشند و هر جا که با قانونشکنی مواجه شدند باید مسئله را سریعاً به معاونت حقوقی اعلام کنند تا پیگیریهای بعدی از این طریق انجام شود.
حجتالاسلام محمدحسن کاویانی راد معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این همایش گفت: در حوزه آموزش ایثارگران با شرایط خاصی روبرو هستیم که باید پیش از آنکه مشکلساز شود برای آن اقدامات مناسبی صورت گیرد. همچنین مرجعیت و جایگاه نظارتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه آموزش ایثارگران باید حفظ شود و در شرایطی که مشکلات مختلفی در زمینه آموزش وجود دارد باید مراقب باشیم نقشآفرینی مسئولان بنیاد در ساختارهای قانونی مرتبط با آموزش مانند ستاد شاهد در جهت افزایش کیفیت فعالیت ها باشد.
حجتالاسلام کاویانی راد افزود: بهروزرسانی آمار و اطلاعات حوزه آموزش نقش زیرساختی در برنامههای بنیاد دارد و باید مورد توجه ویژه باشد. مسئله مهم دیگر حفظ آرامش جامعه ایثارگری است و باید تلاش شود تا با وجود تمام سختیها، مشکلات به این عزیزان منتقل نشود. اصلاح مقررات نیز وظیفه حوزه ستادی است و باید مقرراتی که برای آموزش ایثارگران ایجاد مشکل میکنند به نحو مطلوبی اصلاح شوند.
همچنین محمدعلی فقیه مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه نرخ ممتازین دانشجویان شاهد و ایثارگر در مقطع دکتری 2 درصد بالاتر از دانشجویان عادی است، گفت: میانگین پذیریش دانشجویان شاهد و ایثارگر در دانشگاههای دولتی در طول 3 سال گذشته 58 درصد بوده است. همچنین تعداد اساتید شاهد و ایثارگر عضو هیئت علمی در سال 1394 حدود 2 هزار نفر بود که این رقم در سال جاری به 3 هزار و 117 نفر افزایش یافته و با رشد 56 درصد روبرو بوده است.
مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص استراتژیهای آموزشی بنیاد، گفت: تلاش حداکثری و تعامل با سایر دستگاهها برای ارتقای سطح تحصیلی ایثارگران، هدایت داوطلبان به سمت رشتههای کاربردی، جذب مشارکت دستگاههای آموزشی برای تقویت بنیه علمی، برنامهریزی برای حل مشکلات شهریهای، تشکیل جلسات توجیهی با روسای دانشگاهها، پیگیری ظرفیتهای قانونی، وحدت رویه در همه استانها، استفاده از ظرفیتهای حقوقی و تقویت بُعد نظارتی بنیاد از جمله مهمترین استراتژیهای آموزشی بنیاد هستند.
وی در ادامه در خصوص مشکلات اعتباری و پیگیری و فعالیتهای صورت گرفته برای حل این مشکلات توضیحاتی را ارائه داد.
در این جلسه همچنین مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در استانهای تهران، اصفهان، فارس، مازندران و آذربایجان شرقی بهصورت ویدئویی به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.
در ادامه این همایش «سامانه سجایای دانشآموزی» رونمایی شد.
انتهای پیام/