وزیر آموزش و پرورش در دومین نشست نهمین دوره مجلس شورای دانش آموزی با اشاره به اهمیت وجود این مجلس در اجرای سند تحول گفت: سند تحول با بهرهگیری از فرهنگ دینی و تجارب جامعه تدوین شده است لذا برای تحقق سند تحول، مجلس دانش آموزی میتواند فرهنگسازی کند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از معاونت روابط عمومی و اطلاع رسانی آموزش و پرورش، بعد از ظهر امروز محسن حاجی میرزایی در دومین نشست نهمین دوره مجلس شورای دانش آموزی که در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: از کسانی که این نهال ارزشمند را بنا نهادند با عظمت و بزرگی یاد میکنیم و هرچه زمان میگذرد از این مجلس بیشتر بهره مند میشویم.
وی فعالیتهای اجتماعی را فرصتی برای افزایش خلاقیت دانش آموزان دانست و گفت: نفس شکلگیری یک اجتماع نیازمند توانمندی هریک از اعضای آن اجتماع است. همچنین درآموزههای دینی ما بر زندگی اجتماعی بسیار تاکید و توصیه شده است لذا شکلگیری چنین تشکیلاتی در باورهای ما بسیار ارزشمند است.
وی با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: از میان ساحتهای ششگانه سند تحول، ساحتهایی مانند؛ ساحت هنری، ورزشی، زیستی و علمی را به صورت فردی میتوان پیش برد اما ساحتهایی مانند ساحت اجتماعی و سیاسی؛ الزاما از طریق اجتماع امکان پیشبرد دارد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مجموعه مصائب و مشکلات امروز جامعه نیازمند نهادینه کردن فرهنگ گفتگو در جامعه است زیرا گفتگو پشتوانه امنیت ملی و آرامشآور است، اظهار کرد: نگرانی که امروز در خصوص آسیبها وجود دارد، بیشتر متوجه خانوادههایی است که در آن خانوادهها گفتگو وجود ندارد لذا مشاهده میکنیم خانوادههایی که گفتگو در بین اعضایش وجود دارد از آسیبهای اجتماعی مصون هستند.
حاجی میرزایی ادامه داد: اگر فرهنگ گفتگو در خانواده، مدرسه و جوامع بزرگ تقویت شود، مشکلات راهگشا خواهد بود بنابراین هیچ مسئلهای حل نمیشود مگر با تفاهم. لذا جامعهای موفق است که بتواند با سایر جوامع گفتگو کند.
وزیر آموزش و پرورش واگرایی را یکی از مشکلات جوامع برشمرد و گفت: بسیاری از مسئولین نگران واگرایی در جامعه هستند زیرا انرژی جامعه را هدر میدهد؛ اینکه چگونه میتوان پیوندها را محکم کرد، از طریق گفتگو است، لذا گفتگو در عصر ما از نکات کلیدی است.
وی با اشاره به اینکه سند تحول با بهرهگیری از فرهنگ دینی و تجارب جامعه تدوین شده است، اظهار کرد: برای تحقق سند تحول باید تلاش کرد و مجلس دانش آموزی در این خصوص میتواند فرهنگ سازی کند.
حاجی میرزایی با اشاره به اینکه برای اجرایی کردن سند تحول نیازمند وجود درک مشترک ذینفعان این سند هستیم، بیان کرد: بايد درك مشترکي از ساحتهای تعلیم و تربیت به وجود بیاوریم تا دسترسی به چنین هدفی امکان پذیر شود.
وی با این پیشنهاد که در مجلس دانش آموزی، توجه ویژهای صرف فرهنگ سازی سندتحول شود، اظهار کرد: درکنار سند تحول، وجود مجلس باشکوه دانش آموزی یک امتیاز برای نظام تعلیم وتربیت است زیرا این مجلس میتواند نقش ارزیابی داشته باشد.
وی با بیان اینکه شما نمایندگان چند میلیون دانش آموز هستید لذا کل نظام آموزشی در معرض ارزیابی شما قرار میگيريد، تصریح کرد: ارزیابیهایی که معطوف به نتیجه نیستند، کمک کننده و سودمند نیست.
وی تصریح کرد: در انتهای مسیر تعلیم و تربیت کنکور به عنوان مصرف کننده نهایی قرار دارد بنابراین از ابتدای دوران تحصیل همه امکانات برای همان مصرفکننده نهایی جهت گيري میشود. البته امروز برخی دانشگاهها توانستهاند موضوعهای دیگری مانند استارتاپها را به عنوان مصرف کننده قرار دهند که موجب جلب مخاطبان شده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نمیتوانیم کنکور را حذف کنیم، اظهار کرد: باید در کنار این مصرف کننده نهایی نظام تعلیم و تربیت، مصرف کنندگان دیگری قرار دهیم تا جهت گیری نظام تعلیم و تربیت را به سمت خود بکشاند و این موضوع باید در محور توجه دست اندرکاران تعلیم و تربیت قرار گیرد.
وی در پایان گفت: در توسعه فرصتهای کمی در آموزش و پرورش دستاوردهای خوبی داشتهایم اما از نظر کیفی، این دستاوردها را خوب تقسیم نکردهایم، بنابراین توسعه عدالت کیفی در مدارس دولتی باید انجام شود. همچنین اگر بنای تعلیم و تربیت صحیح نباشد تلاشها بی فایده است.