وزیر صنعت معدن و تجارت در مراسم افتتاح همزمان ۱۴ طرح صنعتی و معدنی استان یزد، در شهرستان مهریز گفت: به حمدالله استان یزد دیار مومنین و متدینین و مردمانی اهل کار و تلاش هست و به این خصلت در کشور شناخته میشوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شاتا، رضا رحمانی افزود: امروز جای خوشحالی است که بنا به اظهارات مسئولان این استان و فرماندار شهرستان مهریز، به خاطر تحریمها هیچ واحدی در این منطقه تعطیل نشده است.
وی ادامه داد: با توجه به نامگذاری سال و فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص رونق تولید و اینکه ایشان عنایت ویژهای به این حوزه دارند، می توان این مهم را یک فرصت استثنایی برای توسعه بخش صنعت و معدن کشور در سالجاری دانست.
رحمانی گفت: امسال در وزارت صنعت، معدن و تجارت 7 محور و ۳۴ برنامه عملیاتی برای رونق تولید تهیه شده است و خوشبختانه با توجه به تایید رئیس جمهور، این برنامهها با جدیت هرچه تمام تر، ذیل منویات مقام معظم رهبری در سطح این وزارتخانه در اقصی نقاط کشور دنبال میشود.
وی اضافه کرد: همه ارکان وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعتقاد و انگیزه و به عنوان یک کار جهادی تمامی برنامههای حوزه رونق تولید را با دقت و تا حصول نتیجه لازم پیگیری میکند.
*باید بازارهای صادراتی خود را شکوفا کنیم*
وزیر صمت با اشاره به برنامه توسعه صادرات غیر نفتی به عنوان یکی از محورهای فعالیت این وزارتخانه گفت: امسال افزایش صادرات به کشورهای همسایه و دوست به دستور جدی وزارتخانه تبدیل شده و حتماً باید به دنبال بازارهای صادراتی جدید و تثبیت خودمان در این بازارها باشیم.
رحمانی با اشاره به ظرفیت بالای تولید کاشی و سرامیک در استان یزد خاطرنشان کرد: انجمن کاشی و سرامیک باید در خصوص توسعه بازارهای جدید صادراتی و افزایش حجم صادرات به کشورهای همجوار همچون پاکستان، عراق و...، برنامه ریزی و اقدامات موثر تری را در دستور کار خود قرار دهد.
وی با اشاره به دیدار اخیر خود با اعضای هیات دوستی پارلمانی پاکستان و ایران گفت: در خصوص اصلاح تعرفه واردات کاشی و سرامیک این کشور از ایران، مشکلات موجود مطرح و در حال پیگیری و رفع آن هستیم.
*تهیه نقشه راه معدن کشور برای اولین بار*
رحمانی با اشاره به برنامه وسیع وزارت صمت در خصوص توسعه معادن در سطح کشور افزود: امسال برای نخستین بار طرح احیای معادن کوچک مقیاس و همچنین برای اولین بار نقشه راه معدن کشور تهیه شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در حوزه معادن و صنایع معدنی خوشبختانه زنجیره فلزات اساسی در قالب طرح توازن در حال اجراست که این امر موجب کاهش خام فروشی و افزایش تولید محصولات نهایی انواع فلزات در کشور شده است.
رحمانی اضافه کرد: طی چند سال گذشته بالغ بر ۲۳ میلیون تن سنگ آهن از کشور صادر میشد که خوشبختانه با تمهیدات اتخاذ شده این رقم در سال ۹۷ به کمتر از ۸ میلیون تن کاهش یافته و حجم صادرات موجود برای تبدیل به محصول و ایجاد ارزش افزوده در واحدهای صنعتی کشورمان به کار گرفته شده است.