رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در همایش «طالقانی و زمانه ما» گفت: همه سخن آیتالله طالقانی بر پایه عبودیت و بندگی خدای یکتا برای رسیدن به حقیقت زندگی بود آنگاه که در گوشمان زمزمه میکرد تا آیات وحی را یاد بگیریم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی صبح امروز (چهارشنبه 22آبان ماه) در همایش «طالقانی و زمانه ما»، گفت: خیر مقدم می گویم به عزیزانی که با نام مجاهد نستوه آیت الله طالقانی خو گرفته اند و او را أُسوه ای میدانند که تجلیگر دینداری راستین، خلق حسن، آموزگار ادب و متانت و عشق به انسانها و مروج سیره و سلوک محمدی و علوی بود.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: آمدهایم تا به یکدیگر متذکر شویم که حقیقت وجودی او جاودانه میماند پدری که سایه پدری اش آنقدر گسترده بودکه هیچ مرزی برای این فراگیری نبود مگر ظلم ظالم و شرک مشرکی که خود معلول ظلم است «إنَّ الشرکَ لظلم عظیم».
وی تصریح کرد: در زیر این چتر وسیع آرامش بود که انسانها آن را حس میکردند و با آن خو گرفته بودند و در آرامش است که اندیشه و تفکر فرصت و قدرت بروز و ظهور مییابد و از تضارب آراء و افکار اندیشه راستین بدست میآید که نوای او همواره درگوشمان است که میگفت: «فبشر عباد الذین یستمعون القول فیتبعون أَحسنه» بشارت باد بندگانی را که همه سخنان را میشنوند و خود بهترین را انتخابگرند.
بروجردی در همین راستا ادامه داد: همه سخن او بر پایه عبودیت و بندگی خدای یکتا برای رسیدن به حقیقت زندگی بود آنگاه که در گوشمان زمزمه میکرد تا آیات وحی را یاد بگیریم که بگوییم: به جهان خرّم آز آنم که جهان خرّم از اوست عاشقم بر همه عالم که همه عالم از اوست.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تاکید کرد: ما که تشنه حقیقت بودیم در ساعت برنامه با قرآن در صحنه همه وجودمان گوش بود که کلام گرمش را برجان بنشانیم و یاد بگیریم که چگونه با دیگران زندگی را تجربه کنیم و رواداری و مدارا را با نام دین به دیگران آموزش دهیم و خود به آن عامل باشیم آنجا که در خطبه نماز جمعه اش گفت: الْيَمِينُ وَ الشِّمَالُ مَضَلَّةٌ وَ الطَّرِيقُ الْوُسْطَى هِيَ الْجَادَّةُ .
وی با اشاره به برگزاری همایش «طالقانی و زمانه ما» در کتابخانه ملی ایران، گفت: امروز اینجا، در سازمان اسناد و کتابخانه ملی، گنجینه علم و دانش، یادش را، نامش را و آموزههایش را تکریم میکنیم تا نسل آینده و حال بداند که ذخیره و اندوخته فرهنگی، علمی و دانشی این سرزمین حاصل کدام اندیشه است.
بروجردی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا با برگزاری چنین همایشی به نسل آینده یادآور شویم که چه سرمایه های عظیمی ذخیره و پشتوانه آموزه هایمان است و ریشه مان در چه کشتزاری رشد یافته است.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: او که هم پدر بود برای مردمش و هم معلم مهربان و هم دلسوز و هم هدایتگر و راهنما برای هر آنکه به سخنش گوش فرا میداد و جانش صیقل میخورد. هم او که حاصل رفتار و گفتارهایش در وجود فرزند گرامیاش "اعظم" تجلّی یافت که چند صباحی است این گوهر ارزشمند را هم از دست دادهایم. روحش شاد و روانش در اعلی علیّین متنعّم باد.
وی خاطرنشان کرد: امروز به او میگوییم که ای معلم عزیز و ای فقیه زمان شناس و ای مرّوج علم و اخلاق و ای منادی وحدت و مروت و مدارا به خودمان و به یکدیگر متذکر میشویم که رسم شاگردی بجای میآوریم و پاسداشت آموزههایت هستیم. تا ایران عزیزمان به وجود ارزشمند شما بر خود ببالد.