اعتبارات مندرج در رديف «صندوق مشاركت توسعه فرهنگ قرآني» تنها يكي از منابع اعتباري در نظر گرفته شده براي انجام فعاليت هاي قرآني در دستگاههاي اجرايي و ساير موسسات مرتبط با امور قرآني است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از سازمان برنامه و بودجه كشور، هادي جعفرينژاد رييس امور فرهنگ، گردشگري و ورزش سازمان برنامه و بودجه كشور، ادعاي برخي از خبرگزاريها و رسانهها را مبني بر كاهش ۸۰ درصدي بودجه فعاليتهاي قرآني رد كرد.
به گزارش مركز اطلاعرساني، روابطعمومي و امور بينالملل سازمان برنامه و بودجه كشور وي درباره اخبار برخي خبرگزاريها پس از تقديم لايحه بودجه سال ۹۹ از سوي رييسجمهوري به مجلس شوراي اسلامي مبني بر كاهش ۸۰درصدي بودجه فعاليت هاي قرآني گفت: اعتبارات مندرج در رديف «صندوق مشاركت توسعه فرهنگ قرآني» تنها يكي از منابع اعتباري در نظر گرفته شده براي انجام فعاليت هاي قرآني در دستگاههاي اجرايي و ساير موسسات مرتبط با امور قرآني است .
وي افزود: اين در حالي است كه هر ساله بسياري از دستگاههاي اجرايي و نهادهاي غيردولتي، اعتباراتي را صرف توسعه و ترويج امور قرآني ميكنند كه بخشي از آنها داراي عناوين مشخص در برنامهها و فعاليتها بوده و بخشي ديگر فاقد عنوان مشخص با موضوع مزبور بوده و به صورت مستتر در فعاليتهاي دستگاه هاي اجرايي در حال انجام است .
جعفري نژاد در اين زمينه به فعاليتهاي مرتبط با تدوين و تدريس كتابهاي درسي قرآن، چاپ و انتشار كتب و نشريات در زمينه قرآن، برگزاري كلاسهاي آموزشي با موضوع قرآن و نظاير آن ها اشاره كرد و اظهار داشت: وظيفه «صندوق مشاركت توسعه فرهنگ قرآني» طبق اساسنامه مصوب سال ۱۳۹۵ منحصر در جذب و سپس تخصيص منابع اعتباري و مالي به دستگاههاي اجرايي و نهادهاي عمومي و موسسات قرآني مردمي براي اجراي برنامههاي مصوب شوراي توسعه فرهنگ قرآني است و در لايحه پيشنهادي سال ۱۳۹۹به دلايلي همچون محدوديت منابع عمومي، لزوم توجه به پرداخت حقوق و مزايا و هزينههاي اجتناب ناپذير و اصلاح ساختار بودجه با كاهش روبرو شده است، اما اعتبار دستگاه هاي اجرايي فعال در امور قرآني افزايش داشته است.
جعفري نژاد افزود: به عنوان نمونه ميتوان به رشد ۱۹ درصدي اعتبار برنامههاي قرآني دانشگاه علوم و معارف قرآني، رشد ۱۳ درصدي اعتبار پرداخت شهريه دانشجويي به حافظان و قاريان قرآن سازمان امور اوقاف و امور خيريه، رشد نه درصدي اعتبار برنامه قرآني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و رشد ۱۰ درصدي اعتبار برنامه قرآني سازمان تبليغات اسلامي اشاره كرد.
رييس امور فرهنگ، گردشگري و ورزش سازمان برنامه و بودجه كشور اضافه كرد: همچنين به منظور كمك به انجام فعاليتهاي قرآني در كنار ساير فعاليتهاي فرهنگي و ديني، هر ساله در ضوابط اجرايي بودجه به دستگاههاي اجرايي اجازه داده ميشود تا برخي هزينههاي مربوط به امور قرآني دستگاهها پرداخت شود.
اين مقام مسوول افزود: بر همين اساس، هزينههاي مربوط به پايگاههاي مقاومت بسيج و فعاليتهاي ديني، فرهنگي و ورزشي و نيز بهبود و ارتقاي دانش و سلامت كاركنان و اجراي آييننامه ترويج و توسعه فرهنگ نماز از محل اعتبارات هزينهاي مصوب پرداخت شده خزانه به نحوي كه به انجام فعاليتهاي اصلي دستگاه خدشهاي وارد نشود، در قالب موافقتنامه با اين سازمان پرداخت ميشود.
وي همچنين اظهار داشت: با توجه به اينكه بسياري از فعاليتهاي قرآني داراي مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و ساير دستگاههاي ذيربط همچون جشنوارهها و مسابقات قرآني، آموزشهاي قرآن و عترت، فعاليتهاي تبليغي و ترويجي و پژوهشي قرآني نيز به استناد بند ل اصلاحي ماده ۱۳۹ قانون مالياتهاي مستقيم مصوب ۱۳۹۴ در شمول مصاديق معافيت صفر مالياتي قرار گرفته بودند، با حذف بند الحاقي به تبصره شش ماده واحده لايحه بودجه سال ۱۳۹۹ كل كشور، مشمولان فعاليتهاي فوق در حوزه قرآني نيزهمچنان ميتوانند از تسهيلات تعيين شده بهرهمند شوند .
جعفري نژاد تصريح كرد كه به موارد پيشگفته بايد اعتبارات قابل توجه امور ترويج و آموزش قرآن كه در ذيل وزارت آموزش و پرورش تعريف شده است را نيز بايد اضافه كرد.
شايان ذكر است كه حجتالاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني رييس جمهوري اسلامي ايران روز يكشنبه هفته جاري، لايحه بودجه ۴۸۴ هزار ميليارد توماني سال ۱۳۹۹ را به مجلس ارايه كرد.
بودجه سال ۹۹ كشور از نظر منابع حدود ۱۹ ميليون و ۸۸۷ هزار و ۳۷۰ ميليارد و ۹۱۰ ميليون (۱۹.۸۸۷.۳۷۰.۹۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ريال و مصارف بودجه نيز معادل همين رقم تعيين شده است.