یک عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان مجلس، پیگیریها و برنامههای دولت برای جبران خسارتهای سیل سیستان و بلوچستان را خوب ارزیابی کرد و گفت: در شرایط کمبود بودجه، ضروری است با مطالعات کارشناسی از این منابع استفاده بهینه کرد.
دولت برای جبران خسارت سیل سیستان و بلوچستان در چند روز گذشته اعتباراتی را به تصویب رسانده است. بر این اساس با دستور رئیس جمهوری و با تصویب هیات دولت ۱۰۰ میلیارد تومان منابع برای کمک به سیلزدگان این استان اختصاص یافت.
همچنین هیات وزیران با اختصاص مبلغ ۶۸۳۹ میلیارد و ۶۳۵ میلیون ریال اعتبار برای بازسازی بخشهای خسارت دیده ناشی از سیل و آب گرفتگی استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان موافقت کرد. رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز از اعتبار 1800 میلیارد تومانی برای ساخت 17 هزار و 500 واحد مسکونی در سه استان سیلزده خبر داد. همچنین مبلغ 11528 میلیارد و 950 میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزانقیمت با سود و کارمزد چهار درصد در مناطق روستایی و پنج درصد در مناطق شهری به منظور جبران خسارات ناشی از وقوع سیل در استان های آسیبدیده اختصاص یافت.
علیم یارمحمدی، نماینده مردم زاهدان در مجلس، اقدامات حمایتی برای سیلزدگان و برنامه دولت برای ساخت منازل مسکونی سیلزدگان را خوب ارزیابی کرد و به پایگاه اطلاعرسانی دولت گفت: ضروری است برای استفاده بهینه از منابع دولتی، دقت لازم در جا نمایی مناسب واحدهای مسکونی صورت گیرد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس با اشاره به ساختار زندگی مردم عشایر که بخش قابل توجهی از سیلزدگان را شامل میشود تصریح کرد: با توجه به این مساله و همچنین در شرایط کسری بودجه ضروری است تا مطالعات آمایشی برای ساخت این واحدها صورت گیرد و خانههایی متناسب با سبک زندگی، آب و هوا و فرهنگ مردم استان ساخته شود تا شاهد تجربه ناموفق دورههای قبل نباشیم.
او با اشاره به خسارات وارد شده به بخش کشاورزی مناطق سیلزده از جمله سواحل مکران گفت: دولت برای جبران این خسارات، مبالغ مناسبی به تصویب رسانده و در صورت استفاده صحیح از منابع، مشکلات معیشتی مردم استان و برخی راه های غلط درآمدزایی از جمله قاچاق سوخت از بین میرود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود به خسارات سیل اشاره کرد و گفت: بر این اساس شاهد تخریب راهها، مدارس، خانه بهداشت و منازل مسکونی بودیم که امیدواریم در برنامه کوتاه مدت و سریع و با مطالعه دقیق، زیرساختها ایجاد شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در چهار دهه گذشته کوتاهیهایی برای توسعه استان سیستان و بلوچستان وجود داشته تصریح کرد: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید با وجود مشکلات اقتصادی و کمبود منابع، بخش زیادی از آن جبران شد و امیدواریم با برنامهریزی صحیح برای توسعه استان و کسب رضایت مردم این روند ادامه داشته باشد.