رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس اظهاركرد: ۴٩ هزار كلاس درس از نظر گرمايشي استانداردسازي شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مركز اطلاعرساني و روابط عمومي وزارت آموزشوپرورش، مهراله رخشانيمهر در نشست خبري با اصحاب رسانه و خبرنگاران كه در سالن كنفرانس اين سازمان برگزار شد، با گراميداشت ياد و خاطره شهداي انقلاب اسلامي و تبريك دهه مبارك فجر، اظهاركرد: در سال ٩۶ اعتبارات سازمان۵۴٠ ميليارد تومان بود و در لايحه بودجه سال٩٨ به ۴٢٠٠ميليارد تومان و در بودجه سال ٩٩به۶۶٠٠ ميليارد تومان رسيده است كه در بخش تكميل، بازسازي و تخريب اضافه شده و رشدي حدود دوازده برابر را داشته است .
وي افزود: در سهم نوسازي مدارس از عوارض گاز اتفاقات خوبي افتاده و سهمي كه بيست درصد بوده در سال ٩٨ به۵٠ درصد افزايش يافته است و تاكنون حدود 500 ميليارد تومان آن محقق شده است .
رئيس سازمان نوسازي، توسعه وتجهيز مدارس با اشاره به سهم شهرداريها در ساخت مدارس، اظهار كرد: شهرداري تهران متقبل شده تا در هر منطقه دو مدرسه يعني۴۴ مدرسه ساخته شود والبته چهار تبصره از ماده ١٨ قانون شوراها كه به ساخت مدارس ميپردازد ، حذف شده است كه اگر مجدداً اعمال شود براي احداث مدارس بسيار اثرگذار است .
وي با اشاره به سهم دولت نسبت به سهم خيران در مدرسهسازي، گفت: در بودجه براي اين بخش، رديف مشترك داريم و اگر خيرين در پروژهاي 50 درصد را تقبل كنند به همان ميزان دولت 50 درصد نيز برعهده ميگيرد.
رخشاني مهر در ادامه اضافه كرد: اين رديف در سال ٩٨ به هزار ميليارد تومان رسيدكه تمام سهم آن تخصيص يافته است و در لايحه بودجه سال٩٩ نيز به ٢٧٠٠ميليارد تومان رسيده است و البته خيرين نيز به همان ميزان تعهد كردند كه٢٧٠٠ميليارد تومان در پروژههاي مدرسهسازي تقبل كنند.
رخشاني مهر با اشاره به وضعيت ايمني مدارس گفت: در سال١٣٨٢حدود70 درصد مدارس نيازمند تخريب و مقاومسازي بود و تصميم گرفته شدتا براي مقاومسازي 4 هزار ميليارد دلار هزينه شودكه تا سال ١٣٩١ ادامه داشت و پس از آن تخصيصهاي آن نيز كاهش يافته است.
رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس با بيان اينكه در حال حاضر 70 درصد مدارس مقاوم هستند،گفت: خوشبختانه50 درصد مدارس كه در سال٨٢ نياز به تخريب و مقاومسازي داشتند، تخريب و مقاومسازي شدهاند.
وي اذعان كرد: در مناطقي كه نياز به مدرسهسازي داشتند مانند مناطقي كه در آن مسكن مهر و انبوهسازي بود، مدرسه نوساز را ايجاد كرديم .
رخشاني مهر با اشاره به سيستم گرمايشي مدارس، اظهاركرد: در سال٩١حدود٢٣٠هزار كلاس درس غيراستاندارد داشتيم كه در سال 97 به ١٣٧هزار كلاس درس و امسال به ٨٨ هزار رسيده است كه ۶٣ هزار كلاس درس داراي بخاري گازي و ٢۵هزاركلاس درس داراي بخاري نفتي است .
رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس تصريح كرد: در اولويتبندي كه انجام دادهايم تصميم گرفته شد تا بخاري نفتي در كلاسهاي درسي كه علمك گاز دارند را بطوركامل جمعآوري كنيم و در حال حاضر هيچ كلاس درسي كه علمك گاز به آنجا رسيده است، سيستم گرمايشي غيراستاندارد ندارند.
رخشاني مهر تاكيد كرد: در مجموع حدود ۴٩هزار كلاس درس از نظر گرمايشي استاندارد شده است .
رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس با بيان اينكه در سال٩٧، 110 درصد اعتبارات را دريافت كرديم و امسال هشتاد درصد تخصيص اعتبار را داشتهايم،گفت: اولويت با پروژههايي است كه نيمه تمام است و براي تكميل پروژهها حدود٨٠٠ ميليارد تومان نياز است .
رخشاني مهر با اشاره به مدارس آسيبديده در سيل سيستان و بلوچستان اظهار كرد: حضور خيرين بسيار ارزشمند و چشمگير بود و خيرين مدرسهساز حدود ١٣۵ميليارد تومان براي حل مسائل مدارس اين منطقه تقبل كردهاند و البته آموزشوپرورش نيز ۵٠ كانكس و بيش از ۴ ميليارد تومان تجهيزات به اين مناطق ارسال كرده است.
وي به كلاسهاي تخريبي در حوادث سيل اخيراشاره واضافه كرد: در استان سيستان و بلوچستان ۴٢١ كلاس درس، استان كرمان ٨٩ و استان هرمزگان ٨٧كلاس درس تخريب شده است و تلاش ميكنيم مدارس ٣ كلاسه را تا مهرماه و مدارس ۶ تا٩ كلاسه را تا دهه فجر سال آينده تحويل دهيم .
رخشاني مهر گفت: مسئوليت جانمايي دانش آموزان در مدارسي كه نياز به نوسازي و تخريب دارند بر عهده اداراتكل آموزش و پرورش استانهاست و زماني كه زمين آموزشي آماده باشد ما احداث مدرسه را آغاز ميكنيم .
رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس تصريح كرد: انبوه سازان و چه بسا دولت در مناطقي كه مسكن سازي ميكنند، ملزم هستند زيرساختهاي لازم را ايجاد كنند.
وي با اشاره به اينكه حضور خيرين در مدرسهسازي را فرصت مغتنمي ميدانيم، اظهاركرد: حضور خيرين ميتواند باعث ترويج حضور آنان و اقداماتي اين چنيني شود و در سازمان ملزم به تكريم خيرين هستيم و تلاش ميكنيم تا در تكميل پروژهها به آنان كمك كنيم و مشكلات را رفع كنيم .
رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس با اشاره به مدارس نيازمند نوسازي شهر تهران، خاطر نشان كرد: استان تهران پس از خراسان رضوي بيشترين مدارس تخريبي را دارد و سرانه اين استان نيز رتبه ٢٩را دارد و در طي دو سال۴٠٠ ميليارد تومان به استان تهران در موضوع نوسازي مدارس تخصيص داده شده است .
وي با بيان اينكه حدود٣٠ درصد مدارس در كشور نياز به تخريب دارند، گفت: آمادگي داريم تا معادل اعتبارات استان براي نوسازي مدارس، از منابع دولتي براي اين موضوع تخصيص بدهيم .
رخشاني مهر گفت: سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس در زمينه ساخت مدارس دركشورسوريه هيچ برنامهاي ندارد و فقط انتقال تجربه خواهد داشت.
رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس با بيان اينكه مدرسه كپري را در استانها سيستان و بلوچستان، كرمان و هرمزگان داريم،گفت: البته به اين معني نيست كه در كنار كپر، مدرسهسازي نشده است اما شرايط اقليمي درآن مناطق به گونهاي است كه با وجود مدرسه مجدداً به داخل كپر بر ميگردند چرا كه كپر جزئي از اقليم منطقه است.
وي در ادامه اضافه كرد: اينكه كپر در اقليم منطقه است وظيفه ما را كمتر نميكندو مدرسهسازي را ادامه ميدهيم و با توجه به اقليم مناطق سازه توپي كلاس را ترويج دادهايم .
رخشاني مهر با اشاره به اينكه ١٠٠۶كلاس درس در مدارس خشتوگلي داريم، اظهار كرد: بيشترين تعداد كلاس درس خشتوگلي در استان سيستان وبلوچستان به ميزان ٢١٨كلاس درس وكمترين دراستان خراسان جنوبي با ٢كلاس درس بوده است و در حال حاضر فقط١٧۴ كلاس درس خشتوگلي دراستان سيستان وبلوچستان داريم كه استانهاي معين براي جمعآوري اين مدارس تعيين شده است .
رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس در پايان گفت: با توجه به تاكيد وزيرآموزشوپرورش مبني بر تهيه سامانهاي براي اعلام مشاركت در امر مدرسهسازي، ويرايش اوليه اين سامانه تهيه شده است و پس از اعمال پيشنهادات با حضور خيرين از آن رونمايي خواهد شد.