نشست مشتركي بين وزيرآموزشوپرورش و وزيرتعاون، كار و رفاه اجتماعي به همراه جمعي از معاونين دو وزارتخانه با هدف بررسي زمينههاي همكاري شامگاه روزگذشته در ساختمان شهيد رجايي برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مركز اطلاعرساني و روابط عمومي وزارت آموزشوپرورش، محسن حاجي ميرزايي دراين نشست با بيان اين كه مهارتآموزي يكي از مهمترين ماموريتهاي آموزشوپرورش است كه در سند تحول بنيادين آمده است، اظهاركرد: قرار است هر فارغالتحصيل يك مهارت را آموخته باشد لذا دراين راستا تلاش ميكنيم.
وي ادامه داد: موضوع تعاونيها از جمله تعاوني مسكن و تعاوني مصرف كاركنان ... ، موضوع كودكان بازمانده از تحصيل كه تعدادي از آنها شناسايي شدند اما به علت فقر قادر به تحصيل نيستند و... مسائلي از اين قبيل ميتواند از زمينههاي مورد همكاري دو وزارتخانه باشد.
وزيرآموزشوپرورش اضافه كرد: حمايت از دانشآموزان كه داراي مهارتهاي فرهنگي و هنري هستند ميتواند از موارد همكاري دو وزارتخانه باشد.
حاجي ميرزايي ادامه داد: تغذيه دانشآموزان مناطق محروم، پوشش خدمات دانشآموزان با نيازهاي ويژه، ايجاد مراكز كارآفريني، برگزاري كلاسهاي كارآفريني در مدارس استعدادهاي درخشان وحمايت از نخبههاي المپيادي از مواردي است كه ميتواند موضوع همكاري باشد.
معاون آموزش متوسطه وزيرآموزشوپرورش در اين نشست گفت: در حوزه فنيوحرفهاي موضوع مهارتآموزي، استانداردسازي مربوط به رشتههاي كاردانش، اصلاح قوانين حوزه مهارتي از جمله موضوعاتي است كه انتظار ميرود مورد همكاري دو وزارتخانه قرارگيرد.
عليرضا كمرئي اظهاركرد: ۳۵ درصد دانشآموزان معادل۹۵۰ هزار دانشآموز تحت پوشش رشتههاي فنيوحرفهاي وكاردانش قرار دارند.
وي ادامه داد: در بحث صدور گواهينامههاي فنيوحرفهاي براي دانشآموزان واجب التعليم مشكلاتي وجود دارد كه نيازمند مساعدت هستيم.
معاون آموزش متوسطه وزيرآموزشوپرورش افزود: آموزشهاي مهارتي كوتاه مدت براي بيش از ۴۴۴ هزار نفر ارائه شده است، كمبود منابع مالي نيز از مشكلات حوزه مهارتآموزي است و در مناطق محروم خانوادهها نميتوانند هزينه را بپردازند لذا دگرگوني در روشها ضروري است.
وي گفت: نداشتن نيروي آموزش ديده در بحث كتابهاي تحولي آموزش مهارتها و همچنين كمبود امكانات وتجهيزات دو مشكل مهارتآموزي است كه نيازمند مساعدت سازمان فنيوحرفهاي هستيم.
معاون برنامهريزي و توسعه منابع در اين نشست اظهاركرد:۷۵۰ تعاوني مصرف فرهنگيان و۴۷۲ تعاون مسكن در آموزشوپرورش داريم كه تعدادي از اين تعاونيها به علت مشكلات، غيرفعال هستند.
علي الهيار تركمن افزود: دانشآموزان به سمت مشاغل ناشي از وضعيت حرفههاي مختلف در جامعه گرايش دارند.
وي افزود: پوشش كودكان خارج از مدرسه موضوعي است كه نيازمند همكاري دو وزارتخانه است.
شريعتمداري : توسعه فرهنگ تعاون بين دانشآموزان مفيد خواهد بود
وزير تعاون كار و رفاه اجتماعي در اين نشست اظهاركرد: شكلگيري شخصيت دانشآموزان طي ۱۲ سال در مدرسه صورت ميگيرد و اين شكلگيري شخصيت هم در حوزه مادي و هم در حوزه معنوي صورت ميگيرد لذا اگر دانشآموز در حوزه اجتماعي بتواند مهارتي را بياموزد در جامعه فردي مفيد و مشكلاتش كم خواهد بود.
محمد شريعتمداري تصريح كرد: رابطه خانه و مدرسه بسيار مهم است اما آنچه مهم است جامعه پس از فراغت از تحصيل است بنابراين اگر سجاياي اخلاقي در افراد پرورش يابد در آينده جامعه خوبي خواهيم داشت.
وي ادامه داد: اگر افراد خوبي را تحويل جامعه دهيم ميزان ناهنجاريها در جامعه بسيار كم خواهد شد.
شريعتمداري خاطرنشان كرد: علاوه بر متون آموزشي، رفتار معلمان در تربيت دانش آموزان بسيار موثر خواهد بود لذا اخلاق خوب معلمان هرگز از ذهن دانش آموزان محو نخواهد شد بنابراين نقش معلم در زندگي افراد بسيار مهم و ماندگار است.
وي افزود: توسعه فرهنگ تعاون در بين دانشآموزان بسيار مفيد خواهد بود لذا بايد فعاليت اقتصادي در قالب تعاون را به آنها آموخت.
وزيرتعاون، كار و رفاه اجتماعي طرح ولي مربي يا والدين مربي ميتواند كار مشترك بين دو وزارتخانه باشد در حوزه رفاهي و كودكان كار، اشتغال و... نيز زمينههاي همكاري وجود دارد.
مديركل فنيوحرفهاي وزارت كار نيز در اين نشست گفت: آمادگي ارائه استاندارهاي جديد به آموزشوپرورش براي مهارتآموزي را داريم.
علي اوسط هاشمي افزود: مركز تربيت مربي خوبي را داريم و ميتوانيم آن را در اختيار دانشگاه شهيد رجايي و دانشگاه فرهنگيان قرار دهيم.
وي ادامه داد: ما اين شرايط را داريم تا روي شايستگيهاي مهارتي با آموزشوپرورش همكاري كنيم.
در ادامه تعدادي از معاونين وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي پيشنهاداتي را ارائه كردند و مقرر شد درآيندهاي نزديك همكاريها به صورت تفاهمنامه به امضاي طرفين برسد.