وزیرآموزشوپرورش اظهاركرد: تمدن و فرهنگ و هرآنچه اکنون میبینیم محصول یادگیری است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجي ميرزايي در مراسم معرفی چهرههای مردمی سال ۹۸ كه با حضور مرتضی میرباقری معاونت سیما، جواد زینالعابدین مدیر شبکه یک، اوحدی دبیر شورای سیاستگذاری و هماهنگی چهره مردمی سال برگزار شد، با تبريك سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن و مادر اظهار كرد: زنان و مادران اين سرزمين اولين معلمان انسانها هستند چرا كه بار اصلي تربيت جامعه را بر دوش ميكشند .
وي افزود: امروز سالروز تولد امام خميني (ره) است كه ما را در اين مسير قرار داد و حق زندگي به گردن همه مرد ايران دارد چرا كه ما را از تيرگيها، سختيها و دشمنيها به نور هدايت، ايمان، فضيلت و اخلاق رهنمون كرد.
وزیرآموزشوپرورش با طرح اين پرسش كه آيا انتخاب چهره مردمی درست و ارزشمند است، اظهار كرد: پاسخ به این سوال مثبت است و براین باورم که این کار یک ضرورت است و نظام تعليم و تربيت و جامعه ما به این انتخاب نياز دازد و ازآن نیرو و الهام میگیرد و چنين كاري برای همبستگی ملی و ترويج خوبیها فعاليت ارزشمندي است.
حاجي ميرزايي خاطرنشان كرد: فراگيرترين رفتار انسانها يادگيري است و شايد از حيث فراگيري قابل مقايسه با تنفس كردن باشد.
وي تصريح كرد: همچنان كه تنفس حيات مادي ما را برقرار ميكند و با اولين دم و بازدم جان ميگيريم و با پايان يافتن آن حيات پايان ميپذيرد، حيات فكري، معنوي و اجتماعي و شخصيت اجتماعي ما به جريان يادگيري وابسته است.
وزيرآموزشوپرورش اذعان كرد: انسان در شرايطي به دنيا ميآيد كه هيچ نميداند و فرهنگ و تمدن و هرآنچه اکنون میبینیم محصول يادگيري است و تمايز جوامع و شخصتها در يادگيري است .
حاجي ميرزايي با بيان اينكه انسانها را با توجه به كميت وكيفيت محتواي يادگيري ميتوان طبقهبنديهاي متفاوتي كرد، گفت: براي داشتن تصويري دقيق از آينده، بايد ديد كه كيفيت يادگيري جامعه چيست.
وي تاكيد كرد: همه تحولات جامعه مرهون يادگيري است و هيچ تحولي پايدار در جامعه رخ نميدهد مگر به مدد يادگيري چرا كه ما آنگونه عمل ميكنيم كه آموختهايم.
وي با اشاره به اينكه يكي از جديترين و گستردهترين عرصههاي يادگيري، يادگيري مشاهدهاي است، اظهاركرد: از عوان كودكي با ديگران سخن گفتن و رفتار را ميآموزيم و به تدريج با افزايش آگاهيها، انتخاب ميكنيم كه چه چيزي را مشاهده كنيم و ازچه كسي بياموزيم.
حاجي ميرزايي گفت: پايدارترين و سهلترين عرصه يادگيري ناشي از مشاهده است و اسلام براي نقش اين مشاهده كه ميتوان در چهره الگوها آن را شناسايي كرد، اهميت بسياري قائل است .
وي در ادامه اضافه كرد: اگر يادگيري به جز الگو ميتوانست به روش ديگري حيات پيدا كند از الگو استفاده نميشد. امادر كنار انزال كتب، پيامبران آمدهاند و امروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) است و ما از ايشان ميآموزيم چراكه وي الگوي واقعي است و براي زنان الگو و نمونه بارزي است.
وي با بيان اينكه از الگوها ميآموزيم،گفت: براي تعليم كتاب و براي آموختن زندگي، انبيا و اوليا آمدهاند و برگزاري چنين مراسمي در حقيقت برجسته كردن الگوهايي است كه جامعه ما براي پيمودن مسير پرنشيب آينده به آن نيازمند است .
حاجي ميرزايي اظهاركرد: باچنين مراسمي عرصه تربيت را غني و تقويت ميكنيم، فرهنگ را بالوپر ميدهيم و به انسانها مجال واقعيتر و عينيتر ميآموزيم.
وزيرآموزشوپرورش اذعان كرد: الگوها ميتوانند گسست اجتماعي را چاره كنند، وحدت را افزايش دهند و دلها را به هم نزديك كنند .
حاجي ميرزايي با اشاره به شهادت سردارشهيد قاسم سليماني، اظهاركرد: وي الگوي كم نظيري بود و مشاهده كرديم ظرفيتي كه در بدرقه وي ايجاد شد چه شورشي در جامعه ايجاد كرد و هيچ عامل ديگري اين ظرفيت را ندارد، بنابراين الگوها نقش مهمي در حيات اجتماعي دارند و اين كار براي برجسته كردن انسانهايي است كه جامعه به آنها نياز دارد.
وي ادامه داد: جامعه ياد گرفته است كه مطالبهگر باشد اما بايد دركنار مطالبهگري، روح مسئوليتپذيري تقويت شود چراكه هر كس در قبال رفتار خود مسئول است و بايد الگوي نابي از زيستن را ارائه دهد بنابراين هر فردي بايد بكوشد تا بهتر عمل كند.
وي با بيان اينكه آنچه باقي ماند عمل نيكو و شايسته است، گفت: فردي را در استان سيستان و بلوچستان ميشناختم كه متاسفانه در حادثه تصادف وي را از دست داديم، جواني كه باپول دانشجويي خود در دشتياري اين استان نزديك به30 مدرسه ساخت و به آموزش دانش آموزان كمك كرد و به تدريج افراد علاقمند به كار وي پيوستندو يك نيت پاك ميتواند شعاع وجودي جامعهاي را بهرهمند كند .