نمایندگان آموزشوپرورش، سازمان محیطزیست و شرکت منابع آب کشور، در نشست خبری مشترک از آموزش و تمرین مواجهه صحیح دانش آموزان با سیلاب در پنجم اسفند با مشارکت۲۰ هزار مدرسه متوسطه دوره دوم در سراسرکشور، خبر دادند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، صبح امروز، نشست خبری مشترکی با حضور محمود امانی طهرانی مشاور علمی رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، سیفاله آقا بیگی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران وآرش یوسفی، رئیس مرکز آموزش محیطزیست و تربیت محیطبان سازمان محیطزیست برگزار و اقدامات مربوط به موضوع نحوه مواجهه با سیلاب موردبحث و بررسی قرار گرفت.
براین اساس؛ در نشست آموزش مواجهه صحیح با سیلاب که با تمرکز بر روی موضوع سیلاب، برگزار شد؛ محمود امانی طهرانی مشاور علمی رئیس سازمان پژوهش اظهارکرد: در سالهای اخیر و در برنامه درس ملی، کتاب جدیدی را در پایه یازدهم قراردادیم بهعنوان انسان و محیطزیست و در این راستا فیلمهای آموزشی باکیفیت بالا، اینفوگرافی و محتواهای آموزشی در فصل آب این کتاب برای دانش آموزان ارائه کردیم.
وی افزود: علاوه بر کتاب مذکور، در راستای ارائه آموزشها، در سایر کتابهای پایههای مختلف ازجمله کتب؛ جغرافی، دینی، آمادگی دفاعی، تعلیمات اجتماعی و علوم تجربی به موضوع انسان و محیطزیست پرداخته شده است.
امانی طهراني گفت: جشنواره دوسالانه پژوهشی که با موضوع عکس برگزار میشود این موضوع را پوشش میدهد.
وی افزود: همه مناطق ایران درخطر سیلاب قرار دارند لذا همه دانش آموزان کشور باید آموزش مواجهه صحیح با سیلاب را فراگیرند.
مشاور علمی رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی تصریح کرد: ۵ اسفندماه طرح آموزش مواجهه صحیح با سیلاب در تمام مدارس کشور با حضور دانش آموزان پایه یازدهم و معلمان درس انسان و محیطزیست و همچنین دانش آموزان پایه دهم و دوازدهم بهعنوان ناظر این آموزشها اجرا خواهد شد.
سیفاله آقا بیگی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در این نشست اظهار کرد: آگاهی بخشی در خصوص مواجهه با سیلاب در دستور کار این اداره کل است چراکه در تغییر الگوهای بارشی کاری نمیتوان انجام داد، هرچند در دو سال اخیر الگوی بارشی تغییر کرده است اما آنچه مهم است فلسفه نگارش کتاب محیطزیست است لذا در سازگاری و مواجهه با سیلاب نیازی به تبعیت از الگوی مواجهه با سیلاب از سایر کشورها نیست بلکه میتوانیم الگویی برای سایر کشورها باشیم.
۱۴۶ هزار کیلومتر رودخانههای فصلی در كشور داريم
وی بر تعامل دستگاههای اجرایی در این موضوع تأکید و اظهار کرد: ۱۴۶ هزار کیلومتر رودخانههای فصلی داریم که بیش از ۷۰ هزار کیلومتر تعیین حد وسط و حریم شدهاند.
آرش یوسفی، رئیس مرکز آموزش محیطزیست و تربیت محیطبان سازمان محیطزیست نیز گفت: اعتقاد کامل برای بهبود بخشیدن به وضعیت محیطزیست داریم، بنابراين بايد فرهنگسازی کنیم و همه هزینه ظرفیتها باید در اختیار آموزشوپروش قرار گیرد.
وی افزود: آموزش لازم در کتاب محیطزیست ارائه شده و تلاش داریم از طریق دانش آموزان، خانوادهها نیز آموزشهای موردنیاز را فراگیرند.
گفتنی است؛ در ۵ اسفندماه دانش آموزان دوره متوسطه دوم با اقدامات لازم در مواجهه با سیلاب آشنا میشوند و ۶۰۰ هزار دانشآموز در پایه یازدهم که با احتساب همه دانش آموزان دوره دوم متوسطه حدود یک ونیم میلیون دانشآموز در این مانور مشارکت میکنند.
همچنین بهاینعلت كه در سال جاری برای اولین بار این مانور انجام میشود تمامی مدارس تحت پوشش قرار نمیگیرند لذا ۲۰ هزار مدرسه سراسر کشور و ۸ هزار کلاس درس در این طرح مشارکت دارند.