یک شرکت دانش بنیان با استفاده از تسهیلات «اخزا» صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به توسعه بازار دستگاه آنالایزر 5 کاناله آنلاین شد که برای پایش کیفی آب به صورت آنلاین مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، وحید حیدری، رییس هیات مدیره و مدیر فنی شرکت سیال ابزار دقیق میهن در مورد ویژگیهای محصول تولید شده در این شرکت دانش بنیان گفت: اگرچه پارامترهای کیفی آب توسط شبکه آب و فاضلاب کشور به صورت دائم سنجیده میشود اما پایش آنلاین آب از 25 سال گذشته در دنیا مرسوم شده است که محصولات پایش آنلاین آب در انحصار چند شرکت معتبر در دنیا بود و شرکت ما برای اولین بار در ایران توانست محصولی برای آنالیز آب با بهرهمندی از تکنولوژی و دانش داخلی تولید کند.
وی ادامه داد: حدود 95 درصد از تجهیزات و قطعات بکار رفته در این دستگاه مانند سنسور و مانیتورینگ توسط شرکت ما تولید میشود و شرکت سیال ابزار دقیق میهن تنها تولیدکننده این محصول در ایران و خاورمیانه است.
حیدری ضمن اشاره به استقرار شرکت سیال ابزار دقیق میهن در مرکز رشد واحدهای فناور بندر انزلی در مورد ویژگی دستگاه آنالایزر 5 کاناله آنلاین گفت: از سال 89 مطالعات برای تولید این دستگاه آغاز شده است و از سال 93 وارد بازار شده و در حال حاضر 5 پارامتر مختلف چون هدایت الکتریکی، سختی آب، کدورت و تاری آب، PH و میزان کلر در آب را هر 15 ثانیه اندازهگیری میکند.
مدیر فنی شرکت سیال ابزار دقیق میهن در مورد بازار هدف دستگاه آنالایزر 5 کاناله آنلاین اظهار کرد: در حال حاضر تصفیهخانههای 27 استان کشور از این دستگاه استفاده میکنند و نزدیک به 800 دستگاه در کشور نصب شده که از این تعداد 80 دستگاه در تهران است. با تولید این دستگاه در داخل کشور سالانه 2 میلیون دلار صرفهجویی در خروج ارز از کشور صورت میگیرد.
حیدری با بیان اینکه قیمت نمونه خارجی این دستگاه سه برابر دستگاه تولید شده در داخل کشور است، در مورد بازار صادرات این محصول دانش بنیان نیز گفت: در حال حاضر صادرات دستگاه آنالایزر 5 کاناله آنلاین به جمهوری آذربایجان و روسیه عملیاتی شده و تعدادی نیز در این کشورها نصب شده است و مذاکرات برای واردات به کشورهای دیگر نیز ادامه دارد.
رییس هیات مدیره شرکت سیال ابزار دقیق میهن ویژگی متمایز این دستگاه را علاوه بر قیمت پایین نهایی، دسترسی به تمامی قطعات بکار رفته در تولید این دستگاه در کشور برشمرد و گفت: به غیر از IC و ترانزیستور که وارداتی هستند باقی قطعات بکار رفته در این دستگاه توسط شرکت ساخته میشود و با توجه به ارزیابیهایی که شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور انجام داده است در حال حاضر این محصول در وندور لیست این شرکت قرار گرفته است و مصرف کنندگان ملزم به استفاده از این دستگاه در تصفیه خانههای خود هستند.
حیدری که شرکت متبوعش از تسهیلات اسناد خزانه اسلامی (اخزا) صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کرده، تسهیلات این صندوق را بسیار مفید دانست و گفت: مشتریهای ما به صورت عمده شرکتهای دولتی هستند و میانگین زمان نقدشوندگی آنها به هشت ماه رسیده است که در این زمان استفاده از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی مفید است. در حال حاضر 800 میلیون تومان تسهیلات سرمایه در گردش در دو نوبت دریافت کردیم و با توجه به اینکه تسهیلات صندوق دوره تنفس دارد از ضرر ناشی از فروش پیش از موعد اوراق خزانه اسلامی که مشتریهای دولتی به ما میدهند جلوگیری میکند.
وی در ادامه با تاکید بر برتری تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی نسبت به سیستم بانکی، گفت: ترجیح میدهیم به جای تسهیلات بانکی از خدمات صندوق نوآوری استفاده کنیم زیرا هم در سود و هم در نحوه بازپرداخت، صندوق نسبت به بانکها برتری دارد.
رییس هیات مدیره شرکت سیال ابزار دقیق میهن در مورد چشمانداز آینده این شرکت برای توسعه بازار محصولات خود گفت: در مرکز رشد واحدهای فناور بندر انزلی کمتر از 200 متر فضا داریم به همین دلیل با سرمایه شخصی دو میلیارد تومان سرمایهگذاری و در منطقه آزاد انزلی هزار متر زمین خریداری کردیم. با وجود اینکه نتوانستیم از تسهیلات ایجادی صندوق برای خرید این زمین استفاده کنیم اما برای خرید کارگاه و تجهیز کارگاهی درخواست تسهیلات یک میلیارد تومانی را به صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه کردهایم تا به تولید کننده ابزار دقیق کشور با حجم بالا تبدیل شویم. هدف ما ضمن تامین نیاز داخل، گسترش صادرات دستگاه آنالایزر 5 کاناله آنلاین است.