معاون آموزش متوسطه وزيرآموزش و پرورش اظهار کرد: ٨۴ برنامه برای دانش آموزان در شبکه آموزش درنظر گرفته شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علیرضا کمرئی در برنامه صبح بخیر ایران شبکه یک سیما با تبریک هفته تربیت اسلامی به مربیان امور تربیتی و معاونان پرورشی، اظهار کرد: روزهای خوبی خواهدآمد و دوران کرونا سپری خواهد شد چرا که روزهای سخت دوام نمیآورد اما انسانهای سخت دوام میآورند و ایستادگی میکنند و هر روز فرصت خوبی برای یادگیری و آموختن است .
وی افزود: خانوادهها امید داشته باشند که دانش آموزان در فضای یادگیری خوبی قرار دارند و دانش آموزان نیز هم با نشاط برای یادگیری اقدام کنند.
معاون آموزش متوسطه با بیان اینکه مدرسه تنها جایی نیست که ما در آن یاد میگیریم، گفت: هرجا فرصت یادگیری باشد مدرسه است و چه بسا مدرسهای باشد که در آن تربیت و یادگیری اتفاق نیفتد اما محیطهایی هستند که بیش از مدرسه به ما یاد میدهند .
کمرئی در ادامه اضافه کرد: امروز محیطهایی در اطراف ما وجود دارد که به ما کمک میکند تا آنچه در اختیار نداریم را جبران بکنیم.
وی با اشاره به اینکه تجربه خوبی در زمینه آموزش از راه دور داریم، اذعان کرد: خوشبختانه امروز این تجربهها به کمک ما آمده است تا خلا پیش آمده ناشی از تعطیلی مدارس را جبران کنیم.
کمرئی خاطرنشان کرد: درحال حاضر آموزش مجازی در دنیا مرسوم است و یکی از روشهای مناسب برای انتقال دانش به دانش آموزان است .
معاون آموزش متوسطه تاکید کرد: هیچ وقت آموزش در فضای مجازی جایگزین محیط واقعی تربیت و یادگیری و همچنین تعاملات دانش آموز و محیط یادگیری نمیشود اما فرصت خوبی برای یادگیری است .
وی با بیان اینکه برای آموزش دانش آموزان در ایام تعطیلی مدارس چند اقدام را پیش بینی کردهایم،گفت: براساس ماده ٩۶آیین نامه اجرایی، مدارس و استانها موظف هستند زمان از دست رفته آموزش را جبران کنند .
کمرئی افزود: در قدم اول آموزش فراگیر و عادلانه با همکاری صداوسیما و در شبکه آموزش را شروع کردیم و برنامههای خوبی تدارک دیده شده است.
معاون آموزش متوسطه با اشاره به اینکه درحال حاضر قریب به٨۴ برنامه در فرصتهای٢٠تا٢۵ دقیقهای درنظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: هر روز ١٢ نوبت آموزش را از ساعت٨ صبح با متوسطه اول شروع میکنیم و پس از آن دوره ابتدایی و متوسطه دوم را داریم که تا حدود ساعت 16:30تا 17 ادامه پیدا میکند .
وی با بیان اینکه این آموزشها ادامه خواهد داشت، گفت: اگر مدارس فعال شود بخش اعظمی از دانش آموزان صبح در مدرسه حضور دارند و مهم این است که فرصت ضبط این برنامهها وجود دارد و در تلوبیون بارگذاری میشود و دانش آموزان میتوانند در صورت نیاز دانلود کنند .
معاون آموزش متوسطه با اشاره به اینکه روشهای تلویزیونی وتصویری جذابیت و مزایایی دارد، اظهار کرد: پژوهشی را مطالعه کردم که درآن تدریس در علوم پایه و بهویژه دروس ریاضی و فیزیک با استفاده از روشهای تلویزیونی و نمایشی را اثر بخشتر از آموزشهای حضوری میدانست چراکه دراین روش اطلاعات زیادی را در زمان معینی منتقل میشود.
کمرئی با اشاره به اینکه متنهای دیداری درتلویزیون امکان ارتباط بیشتر برای دانش آموزان به وجود میآورد، اظهارکرد: ٧۵ درصد یادگیری از طریق دیداری است و این فرصت بینظیری است چرا که دانش آموزان علاقه زیادی به این نوع آموزش دارند چراکه همزمان با آموزش یادداشت برداری میکنند و امکان تکرار نیز برای آنان وجود دارد .
وی تاکید کرد: فرصت پیش آمده در تلویزیون برای ما فرصت بینظیری است و اگر لازم باشد پس از بازگشایی مدارس این روش استمرار خواهد یافت.
معاون آموزش متوسطه با اشاره به چگونگی انتخاب معلمانی که در تلویزیون آموزش میدهند، گفت: از معلمانی که توانایی بیشتری دارند، مولفین کتابهای درسی و سرگروههای درسی در استانها برای آموزش استفاده شده است و در حال حاضر این آموزشها به شکل زنده از شبکه آموزش پخش میشود و معلمان از استان تهران و البرز انتخاب شدند تا سهولت در رفتوآمد داشته باشند .
کمرئی تصریح کرد: گروههای ارزیابی داریم که در زمان پخش، برنامهها را ارزیابی میکنند و شاخصهایی برای ارزیابی آنها داریم.
کمرئی در پاسخ به این سوال که آیا دانش آموزان در استفاده از برنامههای شبکه آموزش حضور و غیاب میشوند،گفت: والدین مصمم باشند تا دانش آموزان برحسب ضرورت از برنامههای آموزشی تلویزیونی استفاده کنند.