وزیر آموزشوپرورش در بازديد از يكي از هنرستانهای تولیدکننده ماسك بهداشتي با اشاره به تعطيلي مدارس به دليل شيوع ويروس كرونا از افزايش 4 تا 6 هفتهای سال تحصيلي پس از بازگشايي مدارس خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت آموزشوپرورش، محسن حاجی میرزایی با حضور در هنرستان دخترانه آل یاسین واقع در منطقه 12 شهر تهران و بازديد از كارگاه توليد ماسکهای تنفسي اين هنرستان اظهار كرد: از مأموریتهای وزارت آموزشوپرورش اين است كه در شرايط سخت و نيازهاي فوري در كنار جامعه باشد، بنابراين در شرايط فعلي ما به كمك جامعه آمدهایم و 130 هنرستان روزانه بين 130 تا 140 هزار ماسك توليد میکنند و در اختيار سازمانهای قانوني مرتبط قرار میدهند و تا هرزمانی كه كشور به شرايط عدم نياز ماسك برسد ما اين كار را ادامه میدهیم.
مدارس پس از بازگشايي 4 تا 6 هفته ادامه فعاليت میدهند
وي با اشاره به تعطيلي مدارس به دليل شيوع ویروس كرونا و جبران اين تعطيلات در سال تحصيلي جاري گفت: در جلسه ستاد ملي كرونا كه با حضور رئیسجمهور تشکیلشده همين مبحث مطرحشده است و براي ما مهم است اين تعطيلات سال تحصيلي آينده را تحت تأثیر قرار ندهد. در مورد بازگشايي مدارس ستاد ملي مبارزه با كرونا هر زمان كه مشخص كند مدارس بازخواهد شد و ما متناسب با زمان ازدسترفته اقدام خواهيم كرد، البته مدارس ما براي جبران زمان ازدسترفته از طريق فضاي مجازي، آموزشهای تلويزيوني و ... به جبران اين زمان اقدام میکنند لذا با احتساب آموزشهای مجازي كه داده میشود زمان از دست رفته را به دست خواهيم آورد.
برگزاري كنكور 20 روز پس از پايان امتحانات نهايي
وي افزود: با مصوبه ستاد ملي مبارزه با كرونا وزارت آموزشو پرورش میتواند تقويم زماني مدارس را جابجا كند و اختياراتي را به شوراي آموزشوپرورش استانها میدهیم تا بين 4 تا 6 هفته پس از بازگشايي مدارس سال تحصيلي را ادامه دهند. همچنين كنكور20 روز پس از پايان امتحانات نهايي انجام خواهد شد.
وي در مورد مدارس غیردولتی و سرویسهای مدارس و سوالاتی كه در مورد پرداخت شهريه آنها در رسانه ها مطرح میشود، گفت: شوراي نظارت بر مدارس غیردولتی در هر استان موظف است در مورد خدماتي كه مدرسه ارائه كرده است با ميزان شهريه پرداختي را بررسيهايي را انجام دهد. همچنين كارگروهي ديگري در مورد سرویسهای مدارس در استانها پیشبینی و به استانها تفويض اختيار شده است تا در اینباره نيز تصمیمگیری كنند.
اعتبار رتبهبندی از محل فصل دهم قانون مديريت خدمات كشوري بود
وي با اشاره به اجراي فصل دهم قانون مديريت خدمات كشوري گفت: در فصل دهم قانون مديريت خدمات كشوري 10 فوقالعاده حقوق پیشبینی شده است و دولت هم بهتازگی مصوبهای داشته است كه دستگاههایی كه اين فوقالعادهها را افزايش ندادهاند اين كار را انجام دهند. معلمان چون در سال 94 و 98 كه قانون رتبهبندی برايشان اعلام شد از همين ظرفيت فصل دهم استفاده كردند.
وي در مورد سرنوشت رتبهبندی گفت: ستادي از قبل براي بحث رتبهبندی بين وزارت آموزشوپرورش، سازمان برنامهوبودجه و سازمان امور استخدامي تشکیلشده بود و اكنون اين موضوع بررسي میشود كه با لحاظ فصل دهم قانون مديريت خدمات كشوري، چه اتفاقي براي رتبهبندی بايد بيافتد.
وي تأکید كرد: وزارت آموزش و پرورش با تمام وجود تلاش میکنیم تا عدالت در پرداختها وجود داشته باشد و اين موضوع نيز مورد تأکید رئیسجمهور نيز است.
1800 ميليارد تومان مطالبات حقالتدریس شاغلان
وي در مورد پرداخت حقالتدریس شاغلان كه مقدار آن 1800 ميليارد تومان است، گفت: سازمان برنامهوبودجه تعهد كرده پس از پرداخت حقوق پرداخت حقالتدریس شاغلين را در دستور كار قرار دهد و همچنين قول دادهاند كه تخصيص آموزشوپرورش را 110 درصد لحاظ كنند كه در اين صورت مطالبات محدودي به سال بعد منتقل میشود.
درخواست براي اينترنت رايگان براي معلمان و دانش آموزان
وزير آموزشوپرورش در مورد اختصاص اينترنت رايگان به دانش آموزان گفت: در روزهاي اخير بخشي از حجم اينترنت رايگان از طريق وزارت ارتباطات براي تلفنهای ثابت انجام شد و با توجه به اينكه معلمان در شبکههای اجتماعي در تلاش براي آموزش مجازي دانش آموزان هستند، درخواست اينترنت رايگان بيشتري براي همكاران فرهنگي و دانش آموزان کردهایم كه در مورد اين موضوع توافق كلي شده است و در اسرع وقت اطلاعرسانیهای لازم را خواهيم كرد.
حاجي ميرزايي در مورد اختصاص بيشتر زمان دانش آموزان به برنامه هاي شبکههای تلويزيوني و شبکههای اجتماعي گفت: ارائه آموزشها از طريق تلويزيون و شبكه مجازي، علاوه بر اينكه به جلوگيري از تعطيل شدن آموزش كمك میکند، به معلمان و دانش آموزان در مورد غنیسازی ساعات ماندن در منزل و در مدت تعطيلات طولاني كمك خواهد كرد.