فرآوردههای زیستی طیف وسیعی از محصولات را شامل میشود. سبدی متنوع از محصولات که تامین کننده نیازهای مختلف بشر است. این محصولات کاربردی در روزهایی که جهان با کرونا درگیر است فراوانی و کاربرد بیشتری یافته اند. به طور مثال کیتهای تشخیصی این بیماری یکی از محصولات زیستی است که در مراکز درمانی و بیمارستانها به کمک کادر درمانی آمده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اما دغدغه ای در این میان وجود دارد و آن هم کیفیت این محصولات تولیدی است. اینکه آیا فرآورده های تولید شده در کنار هزینه ای که برای بخش اقتصاد کشور دارند، کارایی و کیفیت بالایی هم دارند یا خیر؟ قرار است این سوال مهم و چالش برانگیز در کارگروه سلامت ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پاسخ داده شود.
این کار هم با افزایش کیفیت این محصولات و رصد و پایش فرآوردههای تولیدی اجرایی خواهد شد. «ارتقای کیفیت، سلامت و اثر بخشی فرآوردههای زیستی تولیدی» «تسهیل گری در ورود تولیدات زیستی به بازارهای داخلی» و همچنین «کمک به صادرات محصولات زیستی» هم مهمترین هدف انجام این ماموریت است.
ماموریتی که با افزایش همکاریهای بین سازمانی، جذب و معرفی افراد متخصص حوزه زیستفناوری و تسهیل ورود محصولات زیستی به بازار محقق خواهد شد.
این کار با شعار «حرکت به سوی محصولات سالم، باکیفیت، کارآمد و موثر» آغاز شده است. در این طرح، قرار است محصولات و فرآوردههای زیستی پس از پایش و رصد کیفیتی به بازار داخلی وارد و در صورت کسب استانداردهای بینالمللی راهی بازار جهانی شوند.