مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی با اشاره به شرایط موجود گفت: فعالیتهای مربوط به معرفی مشاغل در فضای مجازی ارائه میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، مسعود شکوهی، اظهارکرد: هفتة معرفی مشاغل، که هرساله در هفتة اول اردیبهشت ماه در مدارس برگزار میشود فرصت مغتنمی است تا دانش آموزان دورههای مختلف تحصیلی با مشاغل گوناگون و لزوم آنها در جامعه آشنا شوند.
وی افزود: در سال جاری به علت شرایط حاکم ناشی از کرونا که به تعطیلی مدارس انجامیده است فعالیتهای مربوطه به " معرفی هفته مشاغل " در فضای مجازی انجام میشود.
شکوهی تصریح کرد: تهیه و ارسال تراکت و بروشورهای شغلی در فضای مجازی، تهیه بروشورهای تحصیلی ویژه تبیین ضوابط هدایت تحصیلی دانش آموزان، تهیه کلیپهای سخنرانی متخصصان موفق رشتههای گوناگون تحصیلی و دانشگاهی مثل پزشکان ، اساتید دانشگاه، چهرههای موفق کارآفرینی و خوداشتغالی استانها، تهیه پیامهای مناسب تحصیلی –شغلی، معرفی شاخهها و رشتههای تحصیلی دانش آموزان، معرفی رشتههای دانشگاهی، تهیه پویانماییهای شغلی، معرفی مشاغل بومی منطقهای و استانها، بازدید از مراکز و محیطهای شغلی توسط دانش آموزان در فضای مجازی(تور مجازی شغلی)، معرفی سایتmedu.ir جهت آشنایی اولیاء و دانش آموزان با قوانین و مقررات و سؤالات مربوط به هدایت تحصیلی ازجمله فعالیتهای هفته معرفی مشاغل در فضای مجازی خواهد بود.
وی افزود: ضروری است تا دانشآموزان جهت طرحریزی مناسب تحصیلی- شغلی با مشاغل موجود در جامعه آشنا شوند و بتوانند تصمیمگیری مناسبی در خصوص انتخاب رشته تحصیلی و شغلی، بر اساس استعداد و رغبت خود و کیفیتبخشی به زندگی را داشته باشند.
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابرآسیبهای اجتماعی خاطرنشان کرد: هدایت صحیح دانشآموزان به شاخهها، رشتههای تحصیلی- شغلی، آماده نمودن آنان برای تحصیلات عالی و ورود به بازار کار با توجه به امکانات و نیازهای جامعه ضرورتی اجتنابناپذیر است.
وی به اهداف راهنمایی شغلی در دورههای مختلف تحصیلی اشاره و تصریح کرد: مهمترین هدف راهنمایی شغلی در دور ابتدایی آن است که دانش آموزان متوجه شوند که وجود تمام مشاغل مشروع و نیز اشتغال درآنها برای ادامه زندگی افراد و بقای جامعه لازم است.
شکوهی اضافه کرد: در دوره اول متوسطه، دانش آموزان از طریق راهنمایی شغلی، باید از توانائیها و خصوصیات خود بیشتر آگاه شوند و با تأکید بر خودشناسی و شناخت مشاغل مختلف، برای طرحریزی شغلی آماده شوند. در این دوره، خودشناسی بر شغل شناسی مقدم است.
وی ادامه داد: در دوره متوسطه دوم، راهنمای شغلی دو هدف اصلی را دنبال میکند؛ اول آنکه با فراهم کردن امکانات و موقعیت ، دانشآموز با خودشناسی و شغل شناسی کاملتر و دقیقتر طرحریزی شغلی را انجام دهد و مشکلات موجود را در انتخاب شغل برطرف نماید و دوم آنکه باید اطلاعات دقیقتری درباره نتایج آزمونهای روانی، شناسایی مشاغل متعدد و امکانات و فرصتهای استخدامی در دسترس دانش آموزان قرار گیرد.