وزير آموزش و پرورش با حضور در شبكه دو سيما با بيان اينكه معلمان در شرايط كرونا از آزمون همنوايي و همدردي با مردم خيلي خوب برآمدند و آرزوي من دغدغه كمتر براي معلمان و بالا رفتن سطح آموزش در دانش آموزان كشور است، گفت: مأموريت نظام تعليم و تربيت، پوشش حداكثري آموزش به همه كودكان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مركز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش، صبح امروز محسن حاجي ميرزايي با حضور در برنامه «در انتهاي الوند» شبكه دو سيما، اظهار كرد: به دليل شيوع بيماري كرونا ناچار به تعطيلي مدارس شديم و هنوز هم بهطور دقيق زمان بازگشايي مدارس مشخص نيست. بنابراين دو راه پيش رو داشتيم يا آموزش را رها كنيم كه كار منطقي و معقولانهاي نبود و يا بايد به آموزش در زمان تعطيلات ادامه ميداديم.
حاجي ميرزايي با اشاره به تأكيد وزارت آموزش و پرورش بر تداوم فعاليتهاي يادگيري دانش آموزان گفت: براي ادامه آموزش در زمان تعطيلات، ابتدا از تلويزيون كمك گرفتيم و خوشبختانه در كوتاهترين زمان، يعني يك هفته بعد از تعطيلات مدارس برنامههاي آموزشي دانش آموزان از شبكه 4 و شبكه آموزش، به دانش آموزان ارائه شد.
وي با برشمردن مزايا و معايب سيستم آموزشهاي تلويزيوني؛ گفت: استفاده از ظرفيت آموزش تلويزيوني اگرچه خوب است ولي به دليل تعاملي نبودن برنامههاي تلويزيون، كافي نبود. از طرفي فرصتي كه تلويزيون به پخش برنامههاي آموزشي اختصاص ميداد در مقايسه با دروس قابلارائه در آموزش و پرورش بسيار كم بود. بنابراين لازم بود تدبيري كنيم تا دانش آموزان بتوانند فضايي مانند فضاي كلاس را در بستر مجازي تجربه كنند و معلمان بتوانند در بستر فضاي مجازي ضمن تعامل دوسويه با دانش آموزان خود، پرسش و پاسخ و امتحانات را همانند آنچه در فضاي كلاس بوده، به سرانجام برسانند.
دليل نامگذاري شاد براي اپليكيشن آموزش و پرورش
وزير آموزش و پرورش ادامه داد: از روز نيمه شعبان، اپليكيشن آموزش دانشآموزي (شاد) را راهاندازي كرديم كه تاكنون بيش از 60 درصد دانش آموزان، 94 درصد معلمين و 64 درصد كلاسها در آن تشكيل شده است. شبكه آموزش دانش آموزان كه بهصورت مخفف آن را شبكه شاد ناميديم.
دليل طراحي اپليكيشن شاد
حاجي ميرزايي ادامه داد: از سالها قبل در سند تحول بنيادين كه براي نظام آموزشي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصويب شد اين تكليف بر عهده آموزش و پرورش گذاشتهشده بود اما به دليل نبود زيربناي لازم و يا ضروري نبودن وجود اپليكيشن، فرصتي براي راهاندازي به دست نيامده بود؛ اما در شرايط كنوني خوشبختانه توانستيم تهديد كرونا را به فرصتي تبديل كنيم و با ايجاد زيرساخت ضروري و تهيه نرمافزارهاي لازم در فضاي مجازي شاهد جهشي در اين بستر باشيم و اپليكيشن مورد نظر را تهيه و در اختيار دانش آموزان قرار دهيم.
پوشش همگاني آموزش در نظام تعليم و تربيت
عضو كابينه دولت تدبير و اميد بابيان اينكه مأموريت نظام تعليم و تربيت آموزش به همه كودكان است، گفت: براي دانشآموزاني كه به دلايل مختلف نميتوانند وارد شبكه آموزشي شاد شوند، آموزش را از روشهاي ديگري پيگيري كرديم براي برخي مناطق از طريق توليد بستههاي آموزشي و توزيع توسط راهبران آموزشي و براي مناطق مرزي و محروم در استانهايي از قبيل كرمانشاه، اردبيل، آذربايجان غربي، كردستان و ... معلمان با رعايت فاصله اجتماعي در كلاسهاي كمجمعيت حضور پيدا كردهاند. آموزش از طريق تلويزيون هم يكي از راههايي بود كه در نبود دسترسي به شبكه شاد براي دانش آموزان بسيار مؤثر بود و مورد استقبال قرار گرفت بنابراين براي آموزش و پرورش آنچه مهم است، پوشش آموزشي همه دانش آموزان است.
تدبير آموزش و پرورش براي قدرداني از معلمان
وزير آموزش و پرورش با تشكر از تلاشهاي معلمان در ايام تعطيلات مدارس گفت: معلمان در شرايط كرونا از آزمون همنوايي و همدردي با مردم خيلي خوب برآمدند. بسياري از معلمان بهصورت خودجوش براي دانش آموزان در خانه فيلم تهيه ميكردند. معلمان جزو قشرهاي فرهيخته هستند كه مهمترين مسئوليت را براي آينده دانش آموزان كشور بر عهده دارند و قطعاً قدرداني از آنها مسئوليت همه ما است ولي در شرايطي كه همه كشور درگيراست تلاش براي عبور از بخشي از اين مشكلات وظيفه معلمان بوده و البته تمام معلماني كه در اين مدت بهصورت ويژه تلاش كردهاند را در هفته معلم مورد قدرداني ويژه قرار خواهيم داد.
شهريه مدارس غيردولتي
حاجي ميرزايي بابيان اينكه در مدارس غيردولتي تعيين شهريه تابع چهارچوب آيين نامهها و قانون است، گفت: كه در دو بخش فعاليتهاي درسي و فعاليتهاي فوقبرنامه مدارس غيردولتي تعيين ميشود بخشي از آنكه متوجه آموزش يا همان فعاليت درسي است بايد كامل پرداخت شود چون آموزش در زمان تعطيلات مدارس هم استمرار داشته است ولي در مورد بخشي كه به فعاليتهاي غيردرسي از قبيل اردوها، سرويس مدارس و... اختصاص داشته است، اگر كار انجامشده، پرداخت شود و در غير اين صورت به خانوادهها بازگردانده خواهد شد.
برگزاري امتحانات پايه دوازدهم بهصورت حضوري و از نيمه خردادماه
وزير آموزش و پرورش در مورد نحوه برگزاري امتحانات در مقاطع تحصيلي مختلف گفت: امتحانات پايه دوازدهم در خردادماه و در جهت رعايت حقوق دانش آموزان ترجيحاً بهصورت حضوري برگزار ميشود. برنامهاي كه هماكنون پيشنهادشده اين است كه از نيمه خرداد امتحانات پايه دوازدهم به مدت سه هفته و بهصورت حضوري برگزار خواهد شد و پس از پايان امتحانات بعد از 20 روز امتحان كنكور برگزار خواهد شد.
برگزاري امتحانات خردادماه در مقاطع مختلف تحصيلي
عضو كابينه دولت تدبير و اميد ادامه داد: در دوره ابتدايي ارزيابي توصيفي داريم و اين ارزيابي در اختيار معلم است كه معلم در پايان زمان آموزش، با توجه به عملكرد دانشآموز نمره ميدهد در اين دوره اختيار نمره به معلم واگذارشده و در بقيه مقاطع اگر امكان برگزاري امتحانات بهصورت حضوري باشد امتحانات را بهصورت حضوري و اگر مخاطرهاي براي سلامتي دانش آموزان باشد، بهصورت غيرحضوري برگزار ميگردد و تشخيص اين مهم بر عهده معلم است.
حقوق و مزاياي معلمان غيررسمي
وزير آموزش و پرورش گفت: در شرايطي وارد سال 99 شديم كه خوشبختانه مطالبات معوق نداشتيم و حقوق تمام معلمين بهجز معلمان خريد خدمات آنهم در برخي مناطق، بهطور كامل پرداختشده بود. حقوق معلمان خريد خدمات با آموزش و پرورش نيست و معمولاً اين معلمان با شركتهايي طرف قرارداد هستند كه بايد حقوق آنها از طريق همان شركتها پرداخت شود.
خودارزيابي از عملكرد وزير آموزش و پرورش
عضو كابينه دولت تدبير و اميد در پاسخ به اين سؤال كه عملكرد خود را چگونه ارزيابي ميكنيد؟ گفت: آموزش و پرورش نهادي است كه از سوي مردم، خانوادهها و دانش آموزان بهطور مرتب مورد ارزيابي قرار ميگيرد بنابراين نميتوان بدون داوري مردم حرفي را بيان كرد. آرزوي من دغدغه كمتر براي معلمان و بالا رفتن سطح آموزش در دانش آموزان كشور است ما بايد افراد را براي زيستن شرافتمند آماده كنيم و براي اين مسئوليت تلاش ميكنم.
وزير آموزش و پرورش در پايان ضمن تشكر از همراهي خانوادهها با نظام آموزشي در مدتزمان تعطيلات كرونا گفت: يكي از اهداف آموزش و پرورش اين است كه خانوادهها درگير آموزش شوند و اين مهم بعد از كرونا اتفاق افتاد. من از اين بابت بسيار خوشحالم و از خانوادهها تشكر ميكنم.