محققان موفق به تولید آفت کشی سبز شدند که با استفاده از فناوری نانو بیشترین راندمان و پایداری را دارد. در این محصول از نانوامولسیونهای عصارههای گیاهی طبیعی زیره سیاه و نعناع فلفلی استفاده شده است. بنابراین باعث آلودگی محیط زیست نیز نمیشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حرکت به سوی کشاورزی طبیعی چند سالی است که رونق پیدا کرده است. در این مسیر استفاده از آفتکشهایی که کمترین خسارت را به محیط زیست وارد کنند، مد نظر است.
در همین راستا نیز محققان پژوهشگاه مواد و انرژی با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی موفق به تولید نوعی آفت کش سبز شدند. هدف اين طرح، تولید آفت كشهای طبيعی سازگار با محيط زيست با استفاده از عصارههای گياهی است. این محصول برای انسان و ساير جانداران زیانی ندارد و باعث آلودگی محيط زيست و محصولات كشاورزی نمیشود.
مژگان حیدری مجری این طرح پژوهشی گفت: این آفت کش با استفاده از عصاره گیاهان طبیعی که خواص ضد باکتری و ضد قارچ دارند، تولید شده است و نکته مهم در آن کاربرد فناوری نانو است که توانستیم موادی با سایز کمتر از 20نانومتر را در این دسته از آفت کشها داشته باشیم.
وی ادامه داد: با همکاری محققان دانشگاه تهران، تستهای این آفت کش برای روی شته جالیز با موفقیت انجام شد. همچنین تمام سنتزهای تولید این نانوامولسیون نیز در پژوهشگاه مواد و انرژی انجام شده است و در آن به پایداری مد نظر رسیدیم. این آفت کش در دمای یخچال به مدت یک سال پایدار است. این نخستین بار است که آفت کشی با این سایز از مواد با فناوری نانو تولید میشود. اجرای اين طرح سنتز و بررسی آفت كش گياهی نانوامولسيون را برای افزايش كارآيی و كاهش مصرف سموم محقق کرد.