وزير آموزش و پرورش در نشست با وزراي ادوار آموزش و پرورش اظهار كرد: مديران مراقبت حداكثري داشته باشند و اطمينان حاصل كنند كه هيچ دانش آموزي از فرصت آموزش و يادگيري به دليل عدم دسترسي به شبكه شاد محروم نخواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مركز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجي ميرزايي در نشست با وزراي ادوار آموزش و پرورش، با آرزوي قبولي طاعات و عبادات اظهار كرد: پس از تعطيلي مدارس به دليل شيوع كرونا كه اجتنابناپذير بود و بيش از 1 ميليارد و 500 ميليون دانشآموز را در سراسر جهان از حضور در مدرسه محروم كرد.
وي افزود: آموزش و پرورش بايد براي تداوم آموزش دانش آموزان اقداماتي انجام ميداد. يكراه انتظار تا بازگشايي مدارس بود اما نميدانستيم دورنماي اين بازگشايي چه زماني است و البته وقفه طولاني مدت به جريان يادگيري آسيب وارد ميكرد.
حاجي ميرزايي خاطرنشان كرد: اولين كار كه به كمك سازمان صداوسيما انجام شد، پخش برنامههاي آموزشي از شبكههاي تلويزيوني بود و در فاصله چند روز معلمان آموزشدهنده شناسايي و به صداوسيما معرفي شدند.
وي با اشاره به اينكه درمجموع نظرسنجيها پخش برنامههاي آموزشي از تلويزيون ارتقاي رتبه داشته است، گفت: بيش از ۲۷ ميليون بار فيلمهاي آموزشي دانلود شده است. در روش پخش برنامههاي آموزشي از صداوسيما اين معايب وجود داشت كه آموزشها تعاملي نبود و همچنين ما بيش از۲۵۰ عنوان درس داريم كه امكان پوشش كامل دروس از طريق تلويزيون وجود ندارد.
وزير آموزش و پرورش تصريح كرد: معلمان در فضاي مجازي خلاقيتهايي زيادي داشتند و از اين آزمون خوب بيرون آمدند، اما نياز داشتيم تا طي يك برنامه هماهنگ آموزشها انجام بگيرد.
وي در ادامه اضافه كرد: در طي سالهاي مختلف اقداماتي انجامگرفته بود اما ما در شرايطي بوديم كه بايد بهسرعت آغاز به برنامهريزي و اقدام ميكرديم.
حاجي ميرزايي بابيان اينكه در مرحله اول پنج پيامرسان اعلام آمادگي كردند، گفت: از مدارس خواستيم تا بهطور اختياري پيامرسان را انتخاب كنند اما در ادامه كار، هيچكدام از پيامرسانها نتوانستند خواستههاي ما را برآورده كنند. در ادامه اين مسير، همراه اول پلتفرمي را در اختيار ما قرار داد كه تا چهل ميليون جمعيت را پوشش ميدهد و تا ۱۵ سال نيز خدمات فني و پشتيباني را انجام خواهد داد.
وي تأكيد كرد: اولويت آموزش و پرورش در انتخاب پلتفرم اين بود كه اطلاعات آموزش و پرورش در اختيار ديگران قرار نگيرد.
حاجي ميرزايي بابيان اينكه اين دو ماه اخير بدون تعطيلي پيگير آغاز به كار شبكه آموزش دانشآموزي بوديم، گفت: ثبتنام در اين شبكه با دوره ابتدايي شروع شد و پسازآن براي دوره متوسطه انجام گرفت.
وي گفت: بيش از ۹۷ درصد مديران مدارس در شاد عضو شدهاند و همچنين ۷۵ درصد كلاسهاي درس تشكيلشده است و بيش از۱۰ ميليون دانشآموز عضو شبكه شاد شدهاند. همچنين براي امنيت بيشتر ارتباط بين دانش آموزان در اين شبكه بسته شده است و كانال محتوا نيز تعبيه شده كه دستيار معلم است و حاوي ابزارها و محتواي آموزشي است.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به اينكه سرعت اين شبكه از پيامرسانهاي داخلي بيشتر و قيمت كمتري دارد، اظهار كرد: عدهاي گوشي هوشمند ندارد و يا منطقه زندگيشان پوشش اينترنتي ندارد كه ما براي آنها نيز اقداماتي انجام دادهايم.
وزير آموزش و پرورش بابيان اينكه مدرسه كاركردهاي متنوعي دارد و هيچ برنامهاي جايگزين مدرسه نميشود، گفت: شبكه شاد در اين شرايط تعطيلي مدارس به عنوان راه كلي كه ميتواند بخش عظيمي از دانش آموزان را تحت آموزش قرا بدهد و به عنوان يك ابزار سازماني مطرح شده و خوشبختانه با استقبال خوبي هم روبرو شده است.
حاجي ميرزايي افزود: البته تعدادي از دانش آموزان هم به دلايل متعددي امكان استفاده از اين ابزار را ندارند كه به همه مديران ابلاغ كرديم كه مراقبت حداكثري داشته باشند و اطمينان حاصل كنند كه هيچ دانش آموزي از فرصت آموزش و يادگيري به دليل عدم دسترسي به شبكه شاد محروم نخواهد شد.
وي بابيان اينكه فضايي تعاملي براي والدين در اين شبكه ايجاد خواهد شود، خاطرنشان كرد: روز گذشته اين شبكه يك ميليارد انتقال پيام و اطلاعات داشته است و خوشبختانه شاد ظرفيتهاي بسيار خوبي دارد و در آينده ميتوانيم ده تا ۱۵ درصد آموزشها را از طريق اين شبكه انجام بدهيم.