وزير آموزش و پرورش در گردهمايي روساي ادارات اطلاع رساني و روابط عمومي آموزش و پرورش استانها كه به صورت ويديو كنفرانس برگزار شد، اظهار كرد: نقش روابط عموميها در تحقق اهداف سازمان و حضور آنها در بخش اصلي راهبردهاي مديريتي بيبديل است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، محسن حاجي ميرزايي در اين گردهمايي كه به مناسبت فرا رسيدن ۲۷ ارديبهشت، روز جهاني ارتباطات و روابط عمومي به صورت ويدئو كنفرانس برگزار شد؛ با تسليت ايام شهادت مولي الموحدين امام علي(ع) و آرزوي توفيق عبادات در ليالي قدر، با تشكر از زحمات و تلاشهاي روابط عموميهاي ستاد و استان، اظهار كرد: بايد نقش و جايگاه روابط عموميها در سازمان را بشناسيم و در اين راستا حركت كنيم.
وزير آموزش و پرورش ادامه داد: اهدافي كه ما داريم در يك بستر اجتماعي انجام م شود كه معمولا اين بستر اجتماعي در فعاليت ها ديده نميشود، لذا بسياري از برنامههايي كه نميتواند خروجي مطلوبي داشته باشد به دليل در نظر گرفته نشدن بستر اجتماعي آن است.
وي با بيان اينكه سرعت پديدههاي اجتماعي بسيار بالاست و ارزيابي بسترهاي اجتماعي كار سخت و پيچيدهاي است، گفت: اين بسترها تحت انضباط و نظم ما قرار ندارد و نيروهاي متعددي در اين بستر فعال هستند لذا گاهي اهداف ما در يك بستر اجتماعي تحت برايند نيروهاي ديگر به صفر يا منفي ميرسد. لذا بايد عنصر فكر و خلاقيت را در فعاليتهاي روابط عمومي نهادينه كنيم.
حاجي ميرزايي با بيان اينكه اطلاع رساني و تبليغات يكي از ابزارهاي روابط عمومي است، گفت: روابط عموميها به عنوان بخش اصلي يك راهبرد هستند و اگر در راهبردها نقش روابط عموميها در نظر گرفته نشود، خروجي فعاليتها اثر گذار نخواهد بود. همچنين در ارزيابي عملكرد روابط عمومي عليرغم اهميت انتشار اخبار در رسانهها، تحقق اهداف مهم است كه روابط عمومي ميتواند در تحقق آن اثر گذار باشد.
وي نقش روابط عموميها را بازيگردان اصلي برنامههاي آموزش و پرورش خواند و ادامه داد: هر طرحي موافقان، مخالفان و منتقديني دارد و اين فضا توسط روابط عموميها بايد به گونهاي مديريت شود كه به تحقق اهداف سازمان منجر شود لذا انتخاب ابزار تصميمي آگاهانه خواهد بود كه ميتواند برايند نيروها را به سمت اهداف ما همسو كند.
وي به پروژه شبكه آموزشي دانش آموزان (شاد) اشاره و اظهار كرد: ديدگاهها، اخبار و مصاحبههاي متنوعي در مورد شبكه شاد منتشر ميشود كه بخشي از انتقادها به دليل ناآگاهي و بخش ديگري آگاهانه است لذا پيشبردن نظاممند شبكه شاد يك ضرورت راهبردي براي نظام تعليم و تربيت است.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد با بيان اينكه آنهايي كه نگاه استراتژيك به شبكه (شاد) دارند با اصل آن مخالفت نميكنند، گفت: بايد عنصر فكر و خلاقيت را كه در روابط عمومي وجود دارد در آن نهادينه كنيم تا انديشه ورزي پيرامون مسائل و مشكلات شكل بگيرد.
وزير آموزش و پرورش با تاكيد بر اهميت مستند سازي پيرامون فعاليتهاي مختلف در آموزش وپرورش، گفت: شبكه (شاد) يك روايت است كه بايد آن را مستند سازي كنيم و اين كار تكليف ما نسبت آينده و حق مردم است كه بدانند ما چه كار كردهايم و با چه فراز و فرودهايي در مسير كار همراه بوديم.
وي در پايان با بيان اينكه آموزش و پرورش به باز تعريف مجدد وظايف و مسئوليتها براي حضور موثر در شبكه شاد نيازمند است، گفت: بدون حضور روابط عموميها فعاليتهاي ما به سرانجام نميرسد و به كمك آگاهانه روابط عموميها نياز داريم.
شايان ذكر است، پيش از سخنان وزير آموزش و پرورش نماينده منتخب روابط عموميهاي استانها به جمع بندي بحثهاي انجام شده در اين نشست و انعكاس آنها به وزير آموزش و پرورش پرداخت.