معاون آموزش متوسطه با اشاره به اينكه امتحانات پايان سال تحصيلي در دو پایه نهم و دوازدهم بهصورت حضوري برگزار خواهد شد، گفت: امتحانات حضوري با رعايت كامل پروتکلهای بهداشتي برگزار میشود و جاي نگراني براي خانوادهها وجود نخواهد داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، عليرضا كمرئي در آستانه برگزاري امتحانات پايان سال تحصيلي در گفتگو با خبرنگار اين مركز در استوديو مجله تصویری، خبری، تحلیلی و آموزشی نگاه؛ اظهار كرد: باعث خوشحالي است كه بهرغم تمام محدودیتهای موجود، توانستيم سال تحصيلي 99-98 را بهخوبی پشت سر بگذاريم. باهمت مديران و معلمان موفق به ارائه آموزشهای لازم به دانش آموزان در زمان تعطيلات ناشي از شيوع ويروس كرونا شديم و با نزديك شدن به زمان برگزاري امتحانات افق روشنتری را پيش رو خواهيم داشت.
معاون آموزش متوسطه وزيرآموزش و پرورش با اشاره به برگزاري امتحانات پايه نهم و دوازدهم بهصورت حضوري تصريح كرد: پایههای نهم و دوازدهم جزو پایههای سرنوشتساز و پراهميت در نظام آموزشي محسوب میشوند. به همين دليل تصميم بر آن است كه امتحانات پايان سال تحصيلي در اين دو پايه بهصورت حضوري برگزار شود.
وي ادامه داد: دليل برگزاري حضوري امتحانات در پايه دوازدهم واضح است و در پايه نهم نيز به دو علت، مرتبط بودن نتايج ارزشيابي پايه نهم با موضوع هدايت تحصيلي دانش آموزان و تأثیر50 درصدي نتايج پايه نهم در پذيرفته شدن دانش آموزان در مدارس نمونه دولتي، تصميم به برگزاري حضوري امتحانات پايان سال در اين پايه گرفتيم.
كمرئي افزود: گره خوردن نتايج ارزشيابي پايه نهم با موضوع هدايت تحصيلي دانش آموزان، شرايطي را براي ايجاد نگراني در خانوادهها ايجاد كرده بود كه اگر امتحان بهصورت غيرحضوري برگزار میشد و نتايج را بر مبناي ارزشیابیهای مستمر، نظرات و قضاوتهای معلمان مطرح میکردیم، ممكن بود ابهاماتي را در پي داشته باشد. همچنين دانش آموزان پايه نهم براي ورود به مدارس نمونه دولتي بايد در آزمونهای اين مدارس كه جزو مهمترین آزمونهای پايه نهم است، شركت كنند و ازآنجاییکه یکچهارم دانش آموزان پايه نهم در اين آزمون شركت میکنند و 50 درصد سابقه تحصيلي دانش آموزان در نمره نهايي آنها براي قبولي در آزمون مدارس نمونه دولتي اثر دارد، ترجيح سيستم آموزشي به برگزاري يك ارزشيابي كتبي با اعتبار بالا براي جلوگيري از هرگونه ابهام براي خانوادهها و ضايع نشدن حق دانش آموزان بوده است.
معاون آموزش متوسطه با اشاره به اينكه خوشبختانه با برگزاري امتحانات پايه هفتم و هشتم بهصورت غيرحضوري فرصت لازم براي مديران مدارس در نظارت بر رعايت حداكثري پروتکلهای بهداشتي در زمان برگزاري آزمون حضوري مهيا است، گفت: از تاريخ 24 اردیبهشتماه با هماهنگي وزارت بهداشت، پروتکلهایی را در خصوص برگزاري امتحانات حضوري در مدارس آماده و ابلاغ كرديم كه در آن مسئوليت مديران مدارس درزمینه رعايت موارد بهداشتي براي سلامتي دانش آموزان کاملاً مشخصشده است و مسئوليت نظارت اجراي دستورالعمل ارسالي با بالاترين مقام آموزشوپرورش استان است. همچنين کمیتهای مركب از 5 نفر از حوزههای بهداشتي بر تمام فعالیتها نظارت میکنند بنابراين خانوادهها بههیچعنوان در مورد حضور فرزندانشان در مدارس نگراني نداشته باشند.
وي با اشاره به تخصيص بيش از100 ميليارد تومان اعتبار به مدارس براي گندزدايي بيان كرد: فعالیتهای لازم در جهت گندزدايي از محيط مدرسه و تجهيزات مورد استفاده دانش آموزان انجام شده است و سعي شده با رعايت فاصلهگذاری اجتماعي و ارائه آموزشهای لازم به دانش آموزان در مورد حضور و تغذيه آنها در محيط مدرسه، ايمني دانش آموزان تا حد امكان رعايت شود تا بتوانيم سال تحصيلي را بهخوبی پشت سر بگذاريم.