وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تلاش های مجوعه وزارت ارتباطات برای توسعه خدمات ارتباطی در روستاها را تلاشی برای برقرای «عدالت ارتباطی» به عنوان مصدایق «عدالت اجتماعی» دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد جواد آذری جهرمی در آیین «رونمایی از دسترسی 1034 روستا به شبکه ملی اطلاعات» که پیش از ظهر امروز در ساختمان مرکزی شرکت ایرانسل برگزار شد با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: در برنامه ششم توسعه دولت و به از آن نمایندگی از آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده بود که تا پایان سال اجرای برنامه 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
مهندس جهرمي افزود: این عدد در ابتدای دولت عدد ناچیزی بود و در سال اول برنامه ششم توسعه، حدود 30 درصد شد و امروز که ما خدمت شما هستیم این عدد به 90 درصد رسیده است و تمام تلاش ما بر این محور است که تا پایان سال بالاتر از اهداف برنامه، 100 درصد روستاهای بالای 20 خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل کنیم.
آذری جهرمی تاکید کرد: امروز در همین برنامه با سرمایه گذاری های انجام شده 1034 روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.
وی ادامه داد: رسیدن از 10 درصد به 50 و یا 60 درصد اهداف برنامه برای توسعه ارتباطات روستایی کار سختی نیست چون عمده روستاهای کشور که پرجعیت هستند در نزدیکی شهرها قرار دارند و برقراری ارتباط برای آنها کار سختی محسوب نمی شود. اما رسیدن از 90 به 100 درصد زحمت دارد. روستاهای باقی مانده عمدتا در مناطق صعب العبور قرار دارند که برای توسعه روستایی نیازمند جاده، انتقال برق و ایجاد سکو هستند که این موضوع بسیار کار پرزحمتی است.
وزیر ارتباطات با طرح این سوال که نتیجه کار برقراری ارتباط به روستاها چیست گفت: نتیجه این کار «عدالت ارتباطی»است که از مصدایق «عدالت اجتماعی» محسوب می شود . در همین پدیده کرونا دیدیم که آموزش چه در مدارس و چه دانشگاه ها به بستر فضای مجازی منتقل شد. اقتصاد در بازار بورس، سهام عدالت، بانکداری و... مبتنی بر فضای مجازی شد. بخش مهمی از کنترل شیوع ویروس کرونا در اطلاع رسانی هم بر بستر فضای مجازی محقق شد.
وی با تاکید بر اینکه همه اینها نشان داد که فضای مجازی اهمیت دوچندانی پیدا کرده، گفت: ترافیک ما 150 درصد رشد کرد و مجموعا دو نیم برابر شد و اگر بستر شبکه ملی اطلاعات در روستاها فراهم نباشد وقتی که این همه وابستگی وجود دارد یعنی عدالت وجود ندارند و این تلاشی که مجوعه وزارت ارتباطات برای توسعه خدمات در روستاها می کنند تلاشی برای برقرای عدالت است که کار بسیار ارزشمندی است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: ما همه این کارها را می کنیم تا یک تحول را رقمی بزنیم تحت عنوان تحول دیجیتال که نتایج آن شکوفایی اقتصاد دیجیتال است. تلاش می کنیم با این تحول شبکه ملی اطلاعات را رقم بزنیم و توسعه دهیم، تلاش می کنیم تا میدان را برای جوانان باز کنیم و ظرفیت اشتغال را برای آنها افزایش دهیم.