وزير آموزشوپرورش شیوهنامه اجرايي فعالیتهای تابستاني مجازي در بستر شبكه آموزشي دانشآموز «شاد» را به ادارات كل آموزشوپرورش استانها ابلاغ كرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مركز اطلاعرسانی و روابط عمومي وزارت آموزشوپرورش، وزير آموزشوپرورش شیوهنامه اجرايي فعالیتهای تابستاني مجازي در بستر شبكه آموزشي دانشآموز شاد و در راستاي تحقق راهكار17-4 سند تحول بنيادين آموزشوپرورش كه بهمنظور گسترش بهرهبرداری از ظرفيت آموزشهای غيرحضوري و مجازي در برنامههای آموزشي و پرورشي ترسیم شده است را به ادارات كل آموزشوپرورش استانها ابلاغ كرد .
شایانذکر است؛ هرساله در فصل تابستان، آموزشوپرورش در استمرار فرآيندهاي تربيتي اقدام به تشكيل پایگاههای تابستاني براي دانش آموزان علاقهمند میكند و در سال جاري با توجه به شيوع كوويد19 در كشور اين فعالیتها در فضاي مجازي با رويكرد كشف و هدايت استعدادهاي دانشآموزی و متناسب با عنوان سال جهش توليد و با شمار هر دانشآموز يك مهارت در قالب اقدامات ملي، استاني و منطقهای برنامهریزی و اجرا خواهد شد.
بر اساس اين بخشنامه؛ مديران پایگاههای تابستاني مدارس منتخب (مراكز دارالقرآن، کانونهای فرهنگي تربيتي، مجتمعها و سالنهای ورزشي، اردوگاههای دانشآموزی، کانونهای پرورش فكري كودكان و نوجوانان، پژوهش سراها، سازمان دانش آموزی، اتحاديه انجمنهای اسلامي دانش آموزان، هلالاحمر، سازمان بسيج دانشآموزی و ...) بايستي تمام مراحل تشكيل پايگاه و فرآيندهاي ثبتنام و تشكيل کلاسها را در شبكه آموزشي دانش آموزان "شاد" انجام دهند.
-در مناطقي كه امكان برگزاري كلاس حضوري بهصورت محدود وجود دارد مطابق سنوات گذشته ثبتنام از طريق سامانه اوقات فراغت در همگام انجام میشود.
-دانش آموزان داوطلب موظف به حضور در همه کلاسهای ثبتنام شده، طبق برنامه اعلامي پايگاه تابستاني99 درساعات تشكيل كلاس توسط پايگاه هست.
-دانشآموز بايد مشابه پايگاه حقيقي در برنامههای پرورشي و فرهنگي ثبتنام مشاركت فعال داشته باشد.
-حضور دانشآموز در طول ساعت برگزاري كلاس ضروري بوده و ترك كلاس بدون اجازه قبلي، غيبت محسوب میشود.
طرح "مزرعه تابستاني من"
اگرچه غنیسازی اوقات فراغت دانش آموزان در تابستان از اهداف آموزشوپرورش و دستگاههای متولي امور جوانان و نوجوانان میباشد، توجه به حرفه خانوادگي، انتقال تجربيات و فرهنگ اشتغال به نسل آينده، كسب مهارت و كارآفريني از ديگر اهدافي است كه بايستي مورد توجه قرار گيرد، طرح مزرعه تابستاني من، با نگاه به اهداف فوق، دانش آموزان متوسطه اول و دوم را تحت پوشش قرار خواهد داد بهویژه دانش آموزان روستايي و عشايري و دانشآموزانی كه يا شغل والدينشان كشاورزي است يا امكان بهرهگیری از زمين كشاورزي را دارند.
در این طرح دانش آموزان علاقهمند میتوانند در ابتداي تابستان قطعه زميني را حداقل به مساحت100 مترمربع در اختيار بگيرند و نسبت به كاشت برخي از اقلام كشاورزي متناسب با شرايط بومي و محلي با بهرهگیری از مشاوره و راهنمايي والدين، مهندسين كشاورزي، مدرسين فني و حرفهای، اطلاعات اينترنتي و ساير صاحبنظران به زير كشت محصول موردعلاقه ببرند.
ویژگیهای مزرعه تابستاني من:
-مساحت زمين حداقل 100 مترمربع باشد
-مزرعه ترجيحاً با استفاده از سازههای سبك بومي مثل فنس، شاخههای درختان يا شيارهاي خاكي، حصاركشي محدود شود
-نامگذاری مزرعه به نام خود دانشآموز يا هراسمی تمايل دارند، باشد (مزرعه تابستاني دانشآموز علي مرادي) يا (مزرعه تابستاني نشاط)
-چند دانشآموز باهم میتوانند داراي يك مزرعه باشند.
- قبل از هرگونه اقدام مشاوره لازم را از صاحب نظران دريافت نمايند.
- خود دانش آموزان میبایست از مرحله آمادهسازی زمين تا كاشت، نگهداشت و برداشت كار را انجام دهند.