معاون پرورشی و فرهنگی در بخش دوم نشست خبري و در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران اظهار كرد: خانوادهها علاقه دانش آموزان را در انتخاب رشته در اولویت قرار دهند و از اجبار دانش آموزان در انتخاب رشته تحصيلي بپرهيزند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت آموزشوپرورش، علیرضا کاظمی در بخش پاسخ به سؤالات نشست خبری که با اصحاب رسانه و با موضوع اوقات فراغت و انتخاب رشته دانش آموزان در ساختمان شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد: محور اصلی کار ما در اوقات فراغت در بستر فضای مجازی است بنابراین سی هزار پایگاه در بستر مجازی فعالیت خواهند کرد البته اگر در منطقهای وضعیت کرونا سفید باشد ممکن است فعالیتها بهصورت ترکیبی انجام شود.
وی شیوع کرونا و استفاده از فضای مجازی را موجب ارتقا سواد رسانهای جامعه دانست و افزود: با تدابیر انجام شده در خصوص شبکه شاد، خوشبختانه خانوادهها نگرانی در خصوص حضور دانش آموزان در شبکه شاد بهواسطه امن بودن، نخواهند داشت.
کاظمی بابیان اينكه تلاش کردیم تا گرایش دانش آموزان به بخشهای فنی و حرفهای را افزایش دهیم تا از تمرکز در رشته تجربی بکاهیم، گفت: باید آزمونها، رغبت و مشاوره را حضوری برگزار میکردیم تا در انتخاب رشته حقی از دانشآموزی ضایع نشود البته علیرغم توسعه فضای مجازی، امکان استفاده از خدمات مشاورهای حضوری همچنان وجود دارد.
كاظمي با اشاره به اينكه فعالیتهای پرورشي را در چند محور اصلي پیشبینی کردهایم، خاطرنشان کرد: اين فعالیتها در محورهای معرفتي، هويتي، بصيرتي، علمي، اشتغالزایی خدماتي و تربیتبدنی و سلامت انجام میشود و ذيل اين محورها،۱۲۰ برنامه را طراحی و پیشبینی کردیم. البته مهارتهای دیگری ازجمله خبرنگاری نیز پیشبینی شده است؛ لذا در هر استان یک خبرنگار و در هريك از ۷۵۰ منطقه آموزشوپرورش کشور یک دختر و یک پسر بهعنوان خبرنگار پانا فعالیت خواهند کرد و در ادامه اين طرح هر مدرسه یک خبرنگار و نهایتاً۱۱۰هزار خبرنگار دانشآموز در مدارس سراسر كشور خواهیم داشت.
وی ادامه داد: علیرغم تغییر شرایط و انتقال آموزشها به فضاي مجازي، استمرار فعالیتهای پرورشی در اين فضا بسيار ضروری است و باید ادامه یابد، لذا حوزه پرورشی به خلق موقعیتهای تربیتی میپردازد و هیچ برنامهای نمیتواند جای فعالیتهای پرورشی را بگیرد و اثربخشی این برنامهها را داشته باشد.
کاظمی در خصوص هدایت تحصیلی اضافه کرد: محدودیت ظرفیتهای پذیرش دانشآموز در برخی رشتههای تحصیلی، یکی از چالشهای هدایت تحصیلی است و برخی چالشها نیز به میزان آگاهی خانوادهها از رشتههای تحصیلی است. البته خانوادهها باید علاقه دانشآموز را در انتخاب رشته در اولویت قرار دهند و از اجبار دانشآموز براي انتخاب رشته تحصيلي بپرهيزند، لذا برای ارتقای آگاهیهای خانوادهها تلاش میکنیم.
وی اظهار کرد: کرونا بهصورت آنی وارد کشور شد و فرايند آموزشي و پرورشي را دچار بحران کرد لذا آموزشوپرورش بلافاصله فعالیتهای آموزشي خود را آغاز کرد و در بخش پرورشی نیز فعالیتها ادامه یافت البته فعالیتهای پرورشی مانند فعالیتهای آموزشی اجباری و فراگیر نیست بلکه دانش آموزان از روی علاقه و رغبت وارد این حوزه میشوند.
معاون پرورشی و فرهنگی خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد طرح شهاب به هدایت تحصیلی بینجامد نیازمند مصوبه شورای عالی آموزشوپرورش است.
وی ادامه داد: در بخش مهارتآموزی بخشهای مختلفی دخیل هستند و اين بخش تنها در حوزه پرورشي نيست لذا در بخشهای مختلف ازجمله معاونت آموزش متوسطه، معاونت تربیتبدنی و ...و از اساتید مختلفی در آموزش مهارتها استفاده میشود.
راهاندازی دارالقرآنها در فضاي مجازي
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزشوپرورش نیز در این نشست خبری اظهار کرد: علیرغم مشکلات ناشی از شيوع بيماري کرونا، سي و هشتمين دوره مسابقات قرآن دانشآموزی را همانند سالهای قبل در مردادماه اما در فضاي مجازي برگزار خواهیم کرد لذا مرحله تجليل از برگزيدگان در هفته اول شهريور در فضاي مجازي برگزار خواهد شد.
محمدرضا مسیبزاده از راهاندازی دارالقرآن در فضای مجازی در شبکه شاد خبر داد و افزود: همانند آنچه در دارالقرآنها انجام میشود مربیان در فضای مجازی فعالیت خواهند کرد لذا دوره مقدماتی در۶ سطح ارائه میشود اما دورههای تخصصی نیازمند آموزشهای حضوری است.
براي دريافت نمون برگ 6 و 7 نيازي به مراجعه دانشآموز به مدرسه نيست
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی نیز در این نشست اظهار کرد: دانش آموزان برای دریافت نمونه برگهای۶ و۷ هدایت تحصیلی نیازی به مراجعه به مدرسه ندارند و میتوانند فرمها را از پرتال دریافت کنند و مدرسه مقصد نیز میتواند دریافت کند.
مسعود شکوهی ادامه داد: دانش آموزان از ۲۳ تیرماه میتوانند نمونه برگهای مذکور را از طریق پورتال همگام دریافت کنند.