در راستاي كمك به بهبود طراحي سؤالات در آزمونهای آتي و ارتقاء سطح كيفيت آموزشي، از سوي مركز سنجش و پايش كيفيت آموزشي، دستورالعمل تجزیهوتحلیل سؤالات امتحان نهايي سال 99 -1398 ابلاغ شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مركز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، در راستاي ارزشيابي از عملكرد دانش آموزان براساس استانداردهاي ملي (طراحي و اجراي نظام ارزشيابي پيشرفت تحصيلي نتيجه محور در سطح ملي) و اجراي فعاليت تجزیهوتحلیل كشوري سؤالات امتحانات نهايي نوبتهای خرداد، شهريور و دیماه و ارائه بازخورد جهت كمك به بهبود طراحي سؤالات در آزمونهای آتي و ارتقاء سطح كيفيت آموزشي، از سوي مركز سنجش و پايش كيفيت آموزشي، دستورالعمل تجزیهوتحلیل سؤالات امتحان نهايي سال 99 -1398 به ادارات استانها ابلاغ شد.
دربندهایی از اين دستورالعمل آمده است:
- در ارزيابي كشوري، لازم است از طريق روساي اداره سنجش، براي تمام حوزههای تصحيح و سرگروههای آموزشي استان و مناطق كد كاربري مجزا تعریفشده و در اختيار روساي حوزههای تصحيح قرار گيرد.
- در ارزيابي استاني، بايد هر استان دو درس از دروس پايه دوازدهم را انتخاب و اطلاعات را در قالب نمون برگ ضميمه در ذيل خبر تا تاريخ10تيرماه به مركز سنجش و پايش كيفيت آموزشي ارسال نمايد. سپس كارشناسان مربوطه با نظارت رئيس اداره سنجش استان، نتايج دروس منتخب را تحليل و نقاط قوت و ضعف عملكرد دانش آموزان در پاسخگويي به سؤالات را مشخص كرده، برنامههایی جهت رفع نارساییهای موجود ارائه كنند و گزارش اقدامات انجامشده را به مركز سنجش و پايش كيفيت آموزشي ارسال نمايند.
- در ارزيابي مناطق، لازم است؛ از بين مناطق برخوردار، نيمه برخوردار و محروم استان حداقل6 منطقه انتخابشده و پس از مشخص كردن دو درس از بين دروس پايه دوازدهم و جمعآوری و تحليل نتايج عملكرد دانش آموزان در دروس منتخب، گزارشها بر اساس دستورالعمل ارسالي به مركز سنجش و پايش كيفيت آموزشي، ارسال شود.
همچنين بر اساس اين دستورالعمل لازم است، ستاد امتحانات استان با ايجاد تمهيدات مناسب، در زمان مقرر و قبل از پلمپ حوزههای تصحيح، نمرات دروس گروه نمونه آن استان را بهصورت تصادفي جمعآوری كرده و با همكاري روسا و منشیهای حوزههای تصحيح و اعضا گروههای آموزشي با نظارت رئيس سنجش استان، پس از پايان تصحيح هر درس با دقت و صحت ارسال كنند.