با وجود تحریم و ویروس کرونا و همچنین مشکلات ناشی از این دو، پیشبرد طرحهای ملی بدون توقف ادامه یافته و تحریم کنندگان را ناکام گذاشته است. در صد روز نخست امسال بسیاری از پروژههای عظیم کشاورزی، صنعتی، معدنی، زیربنایی، آب، برق، ورزشی، درمانی، فرودگاهی، ارتباطات، راه و نفت، در استانهای تهران، فارس، ایلام، کرمان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، آذربایجان غربی، اصفهان و خراسان رضوی و ... افتتاح و عملیات اجرایی آنها آغاز شد و این روند تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، بر اساس برنامهریزیها ۲۰۰ طرح بزرگ و منتخب در سراسر کشور با اشتغال ۴۱ هزار نفر و سرمایه گذاری ۱۶۹ هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ در قالب «پویش ملی تولید، تداوم امید» تکمیل و افتتاح خواهند شد.
رئیس جمهور افتتاح طرحهای بزرگ ملی را پاسخ قاطع ملت و دولت ایران به تبلیغات ضد ایرانی رژیم صهیونیستی و حاکمان کاخ سفید عنوان کرد و گفت: ایران امروز با وجود تحریم ها و فشار اقتصادی آمریکا، به یک کارگاه بزرگ تبدیل شده و ندای جهش تولید در سال ۹۹ همیشه در گوش جان ما است.
افتتاح طرحهای بزرگ صنعت آب و برق استان تهران
پنجشنبه ۲۸ فروردين طرحهای بزرگ صنعت آب و برق استان تهران به ارزش ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به دستور رئیس جمهور و از طریق ویدئو کنفرانس بهرهبرداری شد.
بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب اسلامشهر، فاز اول تصفیه خانه فاضلاب ملارد و تصفیه خانه فاضلاب مسکن مهر صفادشت از جمله مهمترین طرح های افتتاح شده از سوی رئیس جمهور بود.
با افتتاح تصفیهخانه فاضلاب مسکن مهر و شبکه فاضلاب صفادشت ۵۰ هزار نفر جمعیت این منطقه تحت پوشش قرار گرفته و با افتتاح آن، ۳۲ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب در مدار بهرهبرداری قرار گرفت.
همچنین با افتتاح فاز اول تصفیه خانه و شبکه فاضلاب ملارد ۱۵۰ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب در مدار بهرهبرداری و ۲۳۵ هزار نفر جمعیت این منطقه تحت پوشش آن قرار گرفت.
از سوی دیگر افتتاح فاز اول تصفیهخانه فاضلاب اسلامشهر نیز ۲۵۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش و ۱۲۵ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب وارد مدار بهرهبرداری قرار گرفت.
با افتتاح بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرند نیز راندمان کل نیروگاه از ۳۳ درصد به ۵۳ درصد ارتقاء یافت و ظرفیت تولید به ۱۵۰۳ مگاوات رسید.
بهرهبرداری از طرحهای صنعتی، زیربنایی، ورزشی، درمانی و فرودگاهی در استان فارس
پنجشنبه ۴ ارديبهشت نیز طرحهای صنعتی، زیربنایی، ورزشی، درمانی و فرودگاهی با ارزش بالغ بر ۲۳۵۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی برای بیش از ۲ هزار نفر در استان فارس به دستور رئیس جمهور و از طریق ویدئو کنفرانس به بهره برداری رسید.
در این مراسم فاز اول مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) با هزینه یک میلیارد دلاری مورد بهره برداری قرار گرفت. این مجتمع با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن شمش آلومینیوم در مدت 4 سال به تولید رسید. بر اساس گزارش ها ۷۲ درصد افزایش 100 درصدی تولید آلومینیوم در دولت تدبیر و امید مربوط به این واحد بوده است.
همچنین مجتمع ورزشی سردار دلاور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی نیز از دیگر طرح هایی بود که مورد بهره برداری قرار گرفت. با افتتاح این مجتمع فضای ورزشی استان فارس در هفت سال گذشته با افزایش دو برابری به یک میلیون و 390 هزار رسید.
علاوه بر این بیمارستان ۱۲۴ تختخوابی لامرد با زیربنای ۱۱ هزار متر مربع در دو طبقه شامل بخش های داخلی، اطفال، بستری زنان و بخش LDR مردان به صورت مجزا، زایشگاه و اتاق های پاراکلینیک شامل رادیولوژی، سی تی اسکن، آزمایشگاه، داروخانه، فیزیوتراپی و لاندری نیز افتتاح شد و بر اساس اعلام رئیس جمهور ۸هزار تخت بیمارستانی جدید هم تا پایان سال مورد افتتاح قرار می گیرد.
ترمینال جدید فرودگاه لامرد در زمینی به مساحت ۵۵۰۰ متر مربع و ظرفیت پذیرش سالانه ۹۰۰ هزار مسافر نیز از دیگر پروژه هایی بود که در استان فارس افتتاح شد. همچنین به گفته رئیس جمهور ۲۰ پروژه مهم فرودگاهی تا پایان سال مورد بهره برداری قرار می گیرد.
افتتاح و اجرای ۱۲۵ پروژه در بخشهای آب و کشاورزی ایلام
پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت نیز ۱۲۵ پروژه زیربنایی و توسعهای در بخشهای آب و کشاورزی استان ایلام با دستور رئیس جمهور افتتاح و اجرای آنها آغاز شد.
افتتاح ۲۲ هزار هکتار شبکههای اصلی آبیاری و زهکشی تحت فشار فکه در شهرستان دهلران و همچنین افتتاح سد مخزنی شهدای ایلام (گلال) با سرمایهگذاری یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از جمله پروژههای مهم وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی در استان ایلام بود.
بر این اساس افتتاح شبکه آبیاری در ۲۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دهلران، مهران و ایوان و دهها طرح در حوزههای دام و طیور، گلخانه، صنایع تبدیلی و تکمیلی آب و خاک، منابع طبیعی و آبخیزداری به ارزش ۴۸۲ میلیارد تومان از جمله طرحهایی است که در بخش کشاورزی در استان ایلام با دستور رئیس جمهور افتتاح و عملیات اجرایی آن آغاز شد.
همچنین افتتاح طرح جنگلکاری دههزار هکتاری و توسعه جنگل در سطح استان ایلام ، افتتاح ۱۱ طرح دام و طیور در شهرستانهای ایوان، چرداول و درهشهر، افتتاح ۴ سیلوی ذخیره گندم در چرداول و دهلران، از دیگر طرحهایی بود که بهره برداری از آنها آغاز شد.
از دیگر طرحهایی که عملیات اجرایی آنها آغاز شد میتوان به مجتمع گلخانهای صالحآباد، ۳ طرح زیربنایی آب و خاک در شهرستانهای درهشهر، ملکشاهی، ایوان و مهران و همچنین طرح تأمین آب شرب مناطق عشایری شهرستان ایوان و طرح احداث پل گیلانه در شهرستان ایوان اشاره کرد.
افتتاح و یا آغاز عملیات اجرایی این پروژهها در استان ایلام، برای ۱۲ هزار و ۶۳۰ نفر به طور مستقیم و یا غیر مستقیم اشتغال ایجاد می کند.
بهره برداری از ۴ طرح ملی صنعت مس ایران در کرمان
پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت، ۴ طرح ملی صنعت مس ایران شامل طرح توسعه ذوب مس آندی خاتون آباد، طرح احداث انبار کنستانتره مس، طرح احداث کارخانه اسید خاتون آباد و طرح احداث کارخانه تولید اکسیژن مس خاتون آباد در مجتمع مس شهر بابک استان کرمان با سرمایهگذاری بالغ بر دو هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای بیش از ۲۰۰ نفر با دستور رئیسجمهور به بهرهبرداری رسید.
اجرای این طرح ها ضمن افزایش قابل توجه تولید مس، یک اقدام موافق زیست محیطی است. با اهتمام دولت و بر اساس گزارش ها رقم صادرات سالانه بخش مس کشور در سال گذشته به حدود یک میلیارد دلار رسیده و با بهره برداری از طرح های جدید افزایش می یابد.
بهرهبرداری از طرحهای ملی سیستان و بلوچستان
پنجشنبه ۱ خرداد نیز طرحهای ملی استان سیستان و بلوچستان در حوزه وزارت جهاد کشاورزی و نیرو از سوی رئیس جمهور مورد بهره برداری قرار گرفت.
در حوزه کشاورزی فاز اول طرح انتقال آب با لوله به اراضی دشت سیستان شامل احداث ۱۶ ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۳۹ مترمکعب در ثانیه، تامین ۵۲ مگاوات برق برای ایستگاههای پمپاژ و ۵ هزار ۶۰۰ کیلومتر لولهگذاری برای ۳۲ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان به بهرهبرداری رسید.
همچنین ۸۰۲ پروژه از طرح سیستمهای نوین آبیاری و عملیات آب و خاک شامل اجرای سیستمهای نوین آبیاری و عملیات آب و خاک تعاونی های تولید در ۵ هزار ۹۷۴ هکتار و مرمت و بازسازی قنوات مشمول بر ۲۳۰ رشته و ۲۲۰ کیلومتر لوله گذاری برای انتقال آب به مزارع با اعتبار ۶۹۶ میلیارد ریال بهرهبرداری شد.
با دستور رئیس جمهور همچنین ۴ پروژه منابع طبیعی شامل عملیات مالچ پاشی در ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار، عملیات پخش آب در ۱۴ هزار هکتار و پخش سیلاب گوهر کوه در ۱۰۰هزار متر مکعب با اعتبار ۱۹۴۰ میلیارد ریال افتتاح شد.
در حوزه وزارت نیرو نیز سه طرح ملی سازه کنترلی بین چاه نیمه ۱ و ۳، احداث خروجی مستقل چاه نیمه شماره ۴ و طرح جامع ساماندهی و لایروبی رودخانه سیستان با هزینه ۳۵۶ میلیارد تومان، به بهرهبرداری رسید. این سه پروژه آب شرب بخش بزرگی از مردم این استان از زاهدان و زابل و زهک و هیرمند و همچنین ۹۳۰ روستای منطقه را تامین می کند.
آغاز عملیات نصب سکو و توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی
در ادامه افتتاحهای بزرگ در سال جدید، پنجشنبه ۱ خرداد عملیات نصب سکو و توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با اعتبار ۱۵۰۰ میلیون دلار آغاز شد. تولید روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز خام و انتقال به پالایشگاه فاز ۱۲ و ۴۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۵۰۰ هزار تن LPG از جمله قابلیت های اجرای این طرح است.
با اجرای کامل این فاز پارس جنوبی حدود ۱ درصد به تولید ناخالص داخلی اضافه می شود. تولید روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب گاز غنی شده و ۵۶ میلیون متر مکعب گاز شیرین برای تزریق شبکه، ۷۰ هزار تن میعانات گازی و گاز اتان هر کدام ۱ میلیون تن از اهداف اجرای طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی است.
پیش از این تا سال ۹۲ حداکثر برداشت از این میدان ۲۸۰ میلیون متر مکعب در سال بود، اما در حال حاضر تولید در این میدان به ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسیده که دو و نیم برابر شده و در سال آینده ۵۰ میلیون متر مکعب به برداشت ما از این میدان اضافه خواهد شد.
بهرهبرداری از پروژههای پیشران اقتصاد دیجیتال کشور
رونمایی و بهرهبرداری از ۴ پروژه زیرساختی حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به ارزش دو هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان در پنجشنبه ۸ خرداد نیز از دیگر پروژه های افتتاح شده دولت در صد روز نخست امسال بوده است.
مرکز داده اقماری شماره یک شبکه ملی اطلاعات به منظور تحقق اهداف سند شبکه ملی اطلاعات در تهران، پروژه زیرساخت ابری شبکه ملی اطلاعات در استانهای آذربایجان شرقی، تهران، خراسان رضوی و فارس با هدف ایجاد خودکفایی در خدمات ابری و افزایش تابآوری تولیدکنندگان محتوای داخلی در برابر تحریمهای ظالمانه، طرح حمایت از کسب و کارهای دیجیتالی آسیبدیده از ویروس کرونا در سطح کشور با هدف رفع موانع رشد شرکتهای استارتآپی و طرح «انتخاب هر ایرانی، یک تلویزیون اینترنتی» در سطح کشور با هدف رونق اقتصاد بخش تولید محتوای فرهنگ ایرانی و فعالان هنری، ۴ پروژهای بود که با دستور رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید.
بهرهبرداری از ۸ پروژه مهم وزارت نیرو در استانهای بوشهر و آذربایجان غربی
پنجشنبه ۱۵ خرداد نیز در مراسمی با دستور رئیس جمهور بهرهبرداری از ۸ پروژه مهم وزارت نیرو در استانهای بوشهر و آذربایجان غربی آغاز شد.
بهرهبرداری از طرحهای مهم سد اشنویه (چپرآباد) در استان آذربایجان غربی، واحد شماره یک بخش بخار سیکل ترکیبی عسلویه، طرح توسعه، اصلاح و بهینهسازی پروژههای شبکه توزیع نیروی برق بوشهر، طرح افزایش ظرفیت پست ۲۳۰کیلوولت گناوه، طرح افزایش ظرفیت پست ۲۳۰کیلوولت بوشهر۱، طرح توسعه پست ۴۰۰ کیلوولت پارس، طرح افزایش ظرفیت پست صنعت بوشهر، طرح افزایش ظرفیت پست برق ۴۰۰ کیلوولت پارس عسلویه در استان بوشهر آغاز شد.
واحد شماره یک بخش بخار سیکل ترکیبی عسلویه که با اعتبار ۲۲هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال و توسط بخش خصوصی، با ایجاد اشتغال پایدار برای ۸۰۰ نفر، به منظور افزایش راندمان تولید برق و تامین برق پایدار شبکه سراسری اجرا شد که باعث افزایش راندمان نیروگاه از ۳۳ درصد به بیش از ۵۰ درصد خواهد شد و بیش از ۸۵ درصد تجهیزات آن توسط سازندگان داخلی تامین شده است.
طرح توسعه، اصلاح و بهینهسازی پروژههای شبکه توزیع نیروی برق استان بوشهر، طرح افزایش ظرفیت پست ۲۳۰ کیلوولت گناوه، طرح افزایش ظرفیت پست ۲۳۰ کیلوولت بوشهر، طرح توسعه پست ۴۰۰ کیلوولت پارس، طرح افزایش ظرفیت پست صنعت بوشهر و طرح افزایش ظرفیت پست برق ۴۰۰ کیلوولت پارس نیز با ایجاد اشتغال برای ۸۷ نفر و اعتباری بالغ بر هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال به منظور ارتقای پایداری شبکه و پاسخگویی به نیاز مشترکین جدید در بخشهای صنعتی، کشاورزی و خانگی دیگر پروژههای صنعت برق کشور بودند که در بوشهر به بهرهبرداری رسیدند.
همچنین سد مخزنی اشنویه نیز با حجم مخزن ۴۶ میلیون متر مکعب، با هسته رسی و به منظور تامین آب زیست محیطی دریاچه ارومیه به میزان ۷۱ درصد، تامین آب شرب مورد نیاز شهرهای نالوس، اشنویه، محمدیار، نقده و روستاهای اطراف به میزان ۱۸.۶ درصد و تامین آب اراضی پایاب، حقابه کشاورزی منطقه به میزان ۱۰.۴ درصد و برای ۱۰۵۳ هکتار با اعتباری بالغ بر ۲ هزار ۴۴۰ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای ۸۰۰ نفر به بهرهبرداری رسید. سد اشنویه سومین سدی است که از ابتدای سال افتتاح شد و ۶ سد دیگر تا پایان سال افتتاح و آبگیری ۹ سد دیگر هم آغاز خواهد شد.
مجموع ۸ پروژه افتتاح شده وزارت نیرو، با اعتباری بالغ بر ۲۶هزار و۳۰۰ میلیارد ریال افتتاح شد که برای ۱۶۸۷نفر به شکل مستقیم ایجاد اشتغال میکند.
از ویژگیهای بارز این ۸ طرح این است که همه این پروژهها با اعتبارات ریالی از سوی بخشهای دولتی و خصوصی و بدون اتکا به منابع ارزی اجرا شدهاند. بخش خصوصی ۲۲هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال و بخش دولتی ۳هزار و ۵۸۰میلیارد ریال برای اجرای این پروژهها سرمایهگذاری کردند.
افتتاح طرحهای بزرگ صنعتی و معدنی در استانهای اصفهان و خراسان رضوی
پنجشنبه ۲۲ خرداد نیز طرحهای بزرگ صنعتی و معدنی در استانهای اصفهان و خراسان رضوی با بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری و اشتغال زایی مستقیم برای یک هزار و ۲۷۰ نفر افتتاح شد.
فاز اول واحد تولید کنسانتره سنگ آهن صنایع معدنی فولاد سنگان با ظرفیت تولید ۵ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن و واحد تولید گندله آهن شرکت توسعه فراگیر سناباد با ظرفیت تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن گندله آهن در استان خراسان رضوی و طرحهای جدید گروه صنعتی انتخاب شامل طرح بزرگ "افزایش ظرفیت تولید یخچال فریزر" با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار دستگاه و طرح "بومی سازی اجزا و قطعات لوازم خانگی" در استان اصفهان ، در این مراسم مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
در مجموع با بهرهبرداری از این طرح های صنعتی و معدنی که با سرمایهگذاری بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تکمیل شده اند، برای یک هزار و ۲۷۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی میشود.
فاز اول واحد تولید کنسانتره سنگ آهن صنایع معدنی فولاد سنگان واقع در شهرستان خواف استان خراسان رضوی با ظرفیت تولید ۵ میلیون تن "کنسانتره آهن" با سرمایهگذاری ۲۹۰۰ میلیارد تومانی شرکت فولاد مبارکه برای ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده است.
همچنین واحد تولید گندله آهن شرکت توسعه فراگیر سناباد نیز با ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون تن "گندله آهن" و با سرمایه گذاری یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان زمینه اشتغالزایی مستقیم ۲۰۰ نفر را فراهم آورده و در شهرستان خواف خراسان رضوی توسط شرکت صنعتی و معدنی توسعه ملی تکمیل و آماده بهره برداری شده است.
طرح بزرگ "افزایش ظرفیت تولید یخچال فریزر" با ظرفیت ۳۰۰ هزار دستگاه و سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد تومانی با اشتغال زایی ۱۰۰ نفر و طرح "بومی سازی اجزا و قطعات لوازم خانگی" با ظرفیت دو میلیون عدد و سرمایه گذاری ۴۶ میلیارد تومانی و اشتغالزایی ۱۷۰ نفر توسط گروه صنعتی انتخاب در شهرستان مورچه خورت اصفهان تکمیل و به بهره برداری رسیده است.
همچنین در حاشیه افتتاح این دو طرح در گروه صنعتی انتخاب، پروژه های توسعهای دیگری نظیر هوشمندسازی فرآیندهای تولید، تولید آمیزه های پلیمری، تولید قطعات پلاستیکی لوازم خانگی و راه اندازی خطوط تولید انواع اواپراتور و قطعات سیکل تبرید نیز به بهرهبرداری رسید.
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۵ پروژه حوزه راه و شهرسازی
پنجشنبه ۲۹ خرداد نیز ۱۵ پروژه حوزه راه و شهرسازی افتتاح و عملیات اجرایی آن با دستور رئیس جمهور آغاز شد. رئیس جمهور در این مراسم دستور بهرهبرداری رسمی ازخط دوم راهآهن کرج-قزوین به طول ۱۰۴ کیلومتر، ۸۵ کیلومتر پروژه بزرگراهی، ۲۰ کیلومتر راه اصلی، ۱۳۰۰ واحد مسکن مهر و احداث ساختمانهای دولتی در استان ایلام و راه چهار خطه محور ساری به تاکام به طول ۱۷ کیلومتر، ۳۵۴ واحد مسکن مهر و ۱۶ کیلومتر بزرگراه را در استان مازندران صادر کرد.
همچنین رئیس جمهور دستور آغاز عملیات اجرایی طرح اتصال ایلام به شبکه ریلی کشور، پروژه آزادراه نجف اشرف، احداث ۴۷۰ کیلومتر بزرگراه، راه اصلی و راه فرعی، تعدادی ساختمان عمومی و دولتی و ۹ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن را در استان ایلام و آغاز عملیات اجرایی آزادراه قائمشهر- ساری و باند دوم محور دزدبن به مرزنآباد را صادر کرد.
برای هشت پروژهای که به طور رسمی افتتاح شدند ۱۲ هزار و ۲۸۵ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده که برای ۲ هزار و ۴۲۴ نفر به شکل مستقیم ایجاد اشتغال کرده است.
همچنین برای اجرای پروژههایی که اجرای آنها آغاز شد نیز مجموعا ۹۵ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده که با اتمام آنها برای ۱۴ هزار و ۵۳۰ نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی سه پروژه عظیم ملی وزارت نفت
پنجشنبه ۵ تير نیز رئیس جمهور در مراسمی دستور آغاز بهرهبرداری رسمی از دو طرح و آغاز عملیات اجرایی طرح عظیم ملی احداث خط لوله انتقال نفت گوره-جاسک را صادر کرد.
در این مراسم دستور افتتاح مجتمع پتروشیمی میاندوآب با ظرفیت تولید ۱۴۰ هزار تن پلی اتیلن سنگین در سال با هزینه ۱۴۰ میلیون دلار و بهره برداری رسمی از پروژه تولید ۱۹۰ هزار لیتر محصول نرمال هگزان در روز در پالایشگاه شازند اراک از محل استفاده از ظرفیت های خالی بخش تفکیک در دو واحد ایزومریزاسیون و اکتانایزر و تغییرات در خط صادر شد.
طرح تولید نرمال هگزان در پالایشگاه شازند اراک منافعی در حدود ۴۵ میلیون دلار در سال خواهد داشت و همچنین افزایش تولید حداقل ۵۰۰ هزار لیتر بنزین در روز و کاهش الفین جهت افزایش کیفیت بنزین تولیدی و صرفه جویی ۱۱ میلیون دلاری در هزینه سرمایه گذاری اولیه در احداث واحد مشابه را داراست.
رئیس جمهور همچنین دستور آغاز رسمی عملیات احداث خط لوله انتقال نفت گوره-جاسک و پایانه صادراتی سواحل مکران به منظور انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام به پایانه جاسک و احداث مخازن ذخیره سازی برای ۱۰ میلیون بشکه نفت خام را که باعث توسعه سواحل مکران و صادرات نفت خام از طریق لوله گذاری و ایجاد پایانه دوم صادرات در جاسک می شود، صادر کرد.
این خط لوله از منطقه گوره در استان بوشهر در ارتفاع ۵ متر از سطح دریا شروع شده و پس از گذر از ارتفاعات جنوبی استان فارس از شمال استان هرمزگان و بندرعباس پس از عبور از شهرستانهای میناب و سیریک در نهایت به محدوده کوه مبارک در شرق تنگه هرمز در ارتفاع ۴ متر از دریا منتهی می شود.
برای اجرای این طرح اولین بار شرکتهای تولیدی داخلی ورقهای فولادی خاص، پمپهای عظیم و پیشرفته مورد نیاز پنج تلمبهخانه این خط که پیش از این در داخل کشور توان ساخت آنها وجود نداشت و مخازن ذخیره سازی و تجهیزات بندرگاهی آن را طرحی و ساختهاند.
برای اجرای این طرح ۲ میلیون دلار اعتبار در نظر گرفته شده است و با آغاز اجرای این طرح و بهره برداری از پتروشیمی میاندوآب جمعا برای چهار هزار و ۴۶۰ نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.
همچنین طبق قول وزیر نفت، ۱۷ طرح مهم در صنعت پتروشیمی تا پایان سال افتتاح می شود که با افتتاح این طرحها، توان تولید پتروشیمی کشور با افزایش دو برابری ارزش آن، به ۲۵ میلیارد دلار می رسد.
افتتاح طرح های بزرگ در زمینه های مختلف هر هفته در دستور کار دولت قرار دارد. هم اکنون حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ طرح صنعتی و معدنی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در کشور وجود دارد و اقدامات لازم جهت تکمیل و بهرهبرداری آنها در حال انجام است. این اقدامات پاسخ خوبی برای آنهایی است که میخواستند کشور را در فشار قرار دهند.