رئيس سازمان نهضت سوادآموزي با اشاره به كاهش 35 درصدي فاصله باسوادي در بين مردان و زنان گفت : پيش از پيروزي انقلاب اسلامي، مردان باسواد ۳۸ درصد بيشتر از زنان با سواد بودند ولي اكنون اين آمار به ۳ درصد كاهش پيدا كرده است.
به گزارش مركز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش، شاپور محمدزاده در برنامه رويداد با اشاره به شروع فعاليت نهضت سوادآموزي از هفتم دي ماه 1358 در كشور، عملكرد اين سازمان را در راستاي كاهش نرخ بي سوادي در نقاط شهري و روستايي قابل توجه دانست و اظهاركرد: از زمان پيروزي انقلاب اسلامي تا ۱۳۶۵، حدود ۱۱ ميليون نفر به نرخ باسوادان كشور افزوده شده و نرخ سواد در كشور از ۴۷,۵ به ۶۱.۸ درصد رسيد .
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي، افزود: براساس آخرين آمار سرشماري كشوري كه در سال ۱۳۹۵ صورت گرفت رقم افراد باسواد در كشور به 87.6 درصد رسيده بود و براساس آماري كه از طريق سازمان نهضت سوادآموزي در سال ۱۳۹۸ استخراج شد اين رقم در فاصله سني بالاي ۶ سال به ۸۹ درصد رسيده است .
وي با بيان اينكه اكنون در برخي استانها مانند تهران، مازندران، اصفهان نرخ افراد باسواد بالاي ۹۸ درصد است و ما بايد بگرديم تا افراد بيسواد را پيدا كنيم، تصريح كرد: قبل از پيروزي انقلاب اسلامي مردان، ۳۸ درصد بيشتر از زنان سواد داشتند ولي اين رقم اكنون در فاصله سني ۱۰ تا ۴۹ سال به ۳ درصد كاهش پيدا كرده است و خوشبختانه در راستاي عدالت بخشي بين زنان و مردان در حوزه سوادآموزي اقدامات قابل توجهي انجام شده است .
محمدزاده با بيان اينكه قبل از پيروزي انقلاب اسلامي ميزان سواد در بين روستاييان ۳۰ درصد بود ولي اين رقم تا سال ۹۵ به 78.5 درصد رسيده است،افزود: فاصله سواد در مناطق شهري و روستايي نيز از ۳۵ درصد به ۱۲ درصد كاهش پيدا كرده است.
وي با اشاره به اينكه در استانهاي محروم كه نرخ سواد آنها پايين تر از ميانگين كشوري است، طرح «شتاب بخشي» را اجرا كرده ايم، گفت: براساس اين طرح علاوه بر اعتبارات سالانه، اعتبارات ويژهاي در نظر گرفته شده تا نرخ سواد در اين مناطق افزايش پيدا كند و در استانهايي كه نرخ ميانگين سواد بالاتر از ميانگين كشوري است، اقداماتي را در راستاي تعميق سواد انجام داده ايم.
محمدزاده همچنين با بيان اينكه مراكز يادگيري محلي را در برخي از استان ها به منظور آموزش مهارت زندگي، حقوق شهروندي و افزايش مهارت، ايجاد شده است،گفت تلاش داريم تعداد مراكز يادگيري محلي مان را توسعه دهيم تا افراد هم مهارت و هم سواد را در كنار يكديگر ياد بگيرند.