وزیر آموزشوپرورش در گفتگوی هفته كه با حضور وزیر نیرو و اعضاي شوراي معاونان برگزار شد، اظهار كرد: آموزشوپرورش در جريان يادگيري نقطه عزيمت براي خلق نتايج پايدار و حل قطعي مسائل است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت آموزشوپرورش، محسن حاجی میرزایی در دومین نشست از سلسله نشستهای گفتگوی هفته كه باهدف ايجاد ارتباط و تعامل دوسويه بين وزارت آموزشوپرورش و ساير دستگاههای دولتي و با موضوع گفتگو بر محور تحول برگزار میشود، در جمع اعضاي شورای معاونان و اردكانيان، وزير نيرو، ضمن عرض خیرمقدم و تشكر از وزیر نیرو به دلیل حضور در این نشست، اظهار کرد: تصميم داريم نشستي در هر هفته با دعوت از یکي از اعضاي هیئت دولت با اولویت دستگاههایی كه بيشترين ارتباط و تأثیرگذاری مشترك را با آنها داريم و میتوانند ما را در توانافزایی و پیشبرد اهداف آموزشی و پرورشی یاری کنند، برگزار كنيم.
وزیر آموزشوپرورش مخاطبین اصلی این سلسله نشستها را روسای آموزشوپرورش دانست و گفت: در استانها و750 منطقه آموزشی کشور، روسای آموزشوپرورش استان و مناطق بهعنوان مخاطبین اصلی این سلسله نشستها هستند و انتظار داریم بتوانند مسائل مطرح شده و راهکارهای ارائه شده در این نشستها را به پایینترین سطح و مدارس برسانند و با توجه به اينكه روساي استان و مناطق، صف اصلي آموزشوپرورش را تشكيل میدهند و پل ارتباطی بین آموزشوپرورش و مدارس هستند؛ لذا گروه مهم و تأثیرگذاری هستند.
وي ادامه داد: همه ساله در شهریورماه يك اجلاس عمومي روساي آموزشوپرورش مناطق كشور برگزار میشد كه معمولاً قبل از كرونا روسا بهصورت حضوري در تهران در جلسات شركت میکردند. اين اجلاس مورد توجه رهبر معظم انقلاب بود و در آن صحبت میفرمودند و هم روساي سه قوه در آن شركت میکنند و اين حضور به دليل تأثیرگذاری جمعيتي است كه امروز مخاطب مجازي اين نشست هستند.
عضو کابینه دولت تدبير و اميد با اشاره به اینکه آموزشوپرورش تنها نهاد شخصیت ساز جامعه نیست، بیان کرد: سهم دستگاه تعلیم و تربیت در فرهنگسازی، هویت بخشی و شکل دادن به شخصیت كودكان و افزايش توانمندیها و صلاحیتهای آنها به دلايلي مهمترین سهم در كشور است و به نسبت از باقی ارگانها بسیار بیشتر و ازنظر نوع متفاوت است ولی این بدان معنا نیست که ما تنها نهاد فرهنگساز هستیم اما متمایزترین و متفاوتترین و شايد مهمترین نهاد فرهنگساز كشور هستيم كه مأموریت هويت بخشي به نسل نو و آماده كردن آنها براي زندگي مستقل، شرافتمند و خوداتكا را بر عهدهداریم.
وزير آموزشوپرورش افزود: اهميت آموزشوپرورش به اینعلت است كه افراد را در بهترین دوران زندگی در اختیار دارد و دانش آموزان را در دورهای که بالاترین تأثیرپذیری رادارند، آموزش میدهد و دليل ديگر اين است كه ارتباط ما با دانش آموزان يك ارتباط کاملاً برنامهریزی شده، منظم، قابل ارزشيابي، طولاني، مستمر و هدفمند است لذا اين تأثیرگذاری كه ممكن است در ساير نهادهاي فرهنگساز وجود داشته باشد، ما را نسبت به ساير اين نهادها متمايز میکند.
وی گفت: اگر از نگاههای ساده به مسائلی که امروز کشور به آنها درگیر است گذر کنیم و نگاه دقیقتر و عمیقتری به مسائل داشته باشیم متوجه این موضوع میشویم که کارآمدی کشور محصول کارآمدی تکتک نهادها است و کارآمدی نهادها محصول كارآمدي جريان یادگیری است، انسانها بهگونهای عمل میکنند كه ياد گرفتهاند بنابراین هرچه نهاد یادگیری سنجیدهتر، دقیقتر و هوشمندتر عمل کند به همان نسبت در جامعه شاهد اتفاقات بهتري هستيم و جامعه فردا بهگونهای عمل خواهد كرد كه امروز ياد گرفته است. همچنين شاكله رفتاري و شخصيتي افراد امروز شكل میگیرد و فردا بروز پيدا میکند.
وزیر آموزشوپرورش با اشاره به گستردگی نظام تعليم و تربيت گفت: آموزشوپرورش، مجموعهای است که بالقوه تأثیر در کارآمدی دانش آموزان دارد و حتي هيچ شبکهای در كشور انسجام و پيوستگي شبكه آموزشوپرورش را در كشور ندارد. بنابراين با ایجاد شرایط مناسب و مؤثر در یادگیری دانش آموزان در کارآمدتر شدن کشور میتوانیم تاثیر بسزایی داشته باشيم.
حاجی میرزایی با اشاره به اينكه يكي از بزرگترین شبکههای انتقال پيام در كشور آموزشوپرورش است، گفت: آموزشوپرورش هرم بسیار بزرگی است که قشر زیادی از مردم جامعه به آن تعلق دارند و از رأس آن در ستاد تا کف آنکه همان مدرسه دانشآموز و خانواده است همه باهم از طريق برنامهریزی در ارتباط هستيم. اين هرم هرچه به سمت قاعده میرود جمعيت بيشتري را در برمیگیرد و بنابراين میتوانیم بگوييم كه ما پیشنیاز تمام موفقیتها هستيم يعني هر بخش اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور كه بخواهد به نتايج پايدار دست پيدا كند نقطه عزيمت جريان يادگيري است و بايد در اينجا اتفاقات خوبي بيفتد.
وی با اشاره به ساحتهای تربیتی سند تحول بیان کرد: در سند تحول بنیادین به آموزشوپرورش مأموریتهایی داده شده است که قبل از آموزش به تربیت بپردازیم و در تربیت بهجای یک وجه باید به 6 وجهی که در سند آمده است، يعني وجه تربيتي-اخلاقي-اعتقادي، اقتصادي، سياسي- اجتماعي، علمي- فناوري، زيباشناسي- هنري و زيستي-بدني توجه کنیم تا دانش آموزان بتوانند در تمام ساحتهای تربیتی رشد کنند.
وزير آموزشوپرورش گفت: فرهنگسازی مصرف انرژي و افزايش آگاهي و مهارتهای جامعه يكي از زمینههای همكاري آموزشوپرورش و وزارت نيرو است. مأموریت داريم انسانها را براي تبدیل شدن به عضوي فعال و تأثیرگذار در جامعه آموزش دهيم و ارتباط دانش آموزان با خلقت و طبيعت يكي از محورهاي مهم در تربيت نسل نو است كه در كنار ارتباط باخدا و خلق به شکلگیری شخصيت و هويت دانش آموزان منجر میشود و نوع ارتباط با آب، خاك، محیطزیست و انرژي از مصاديق ارتباط با خلقت و طبيعت محسوب میشود.
حاجي ميرزايي در پايان جلسه تشكيل کارگروه در مرکز و توسعه گفتگوها را در همه سطوح بسیار مؤثر دانست و علي الهیار تركمن، معاون برنامهریزی و توسعه منابع را مسئول پيگيري تشكيل كارگروه مربوطه كرد.