وزير آموزشوپرورش در نشست شناسايي، جذب، آموزش و نگهداشت كودكان بازمانده از تحصيل گفت: براي حل مشكل كودكان بازمانده از تحصيل، بايد تفاهمنامه همكاري بين آموزشوپرورش و ديگر دستگاههاي دولتي منعقد شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مركز اطلاعرساني و روابط عمومي وزارت آموزشوپرورش، محسن حاجي ميرزايي در نشست شناسايي، جذب، آموزش و نگهداشت كودكان بازمانده از تحصيل؛ 6 تا 11 سال در دوره ابتدايي، ضمن تشكر از حضور نمايندگان دستگاههاي مختلف، اظهار كرد: يكي از موفقيتهاي درخشان جمهوري اسلامي در طي سالهاي پس از انقلاب، توسعه پوشش تحصيلي و كاستن از فاصله آموزشي بين مناطق شهري و روستايي و همچنين جنسيتهاي مختلف و اقوام است و اين گام مهمي است كه در توسعه جهت عدالت اجتماعي برداشتهشده است.
حاجي ميرزايي افزود: اگر بپذيريم كه منشا نابرابريهاي حوزه ثروت، قدرت و منزلت، نابرابري فرصتهاي يادگيري و آموزش است ايجاد شرايط تحصيل براي اين كودكان ميتواند دستاوردهاي خوب و قابل قبولي باشد.
وي با اشاره به پيمايشي كه از طريق معاونت ابتدايي در خصوص آمار كودكان بازمانده از تحصيل انجام شده است، تصريح كرد: اقدامات پژوهشي آموزشوپرورش و ديگر دستگاهها نشان ميدهد، 50 درصد كودكان بازمانده از تحصيل در اثر عواملي مانند؛ فقر فرهنگي خانوادههاي كودكان كار، عدم دسترسي به مدرسه و كودكاني كه در حيطه استثنايي قرار دارند و ... از آموزشها جاماندهاند؛ لذا اين كودكان را ميتوان تحت حمايت قرار داد.
وي در ادامه گفت: 50 درصد آمار كودكان بازمانده از تحصيل مربوط به كودكاني است كه ادامه تحصيل آنها در خارج از كشور به اطلاع آموزشوپرورش نرسيده است و يا فوت كودك به دلايل مختلف ازجمله عدم حذف يارانه به ثبت احوال اعلام نشده است و لذا اين كودكان بهعنوان بازمانده از تحصيل ثبت ميشوند، درحاليكه اينطور نيست.
حاجي ميرزايي با اشاره به اينكه تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصيل خيلي زياد نيست اما مشكل پيچيدهاي است، بر ضرورت انعقاد تفاهمنامه همكاري بين آموزشوپرورش و ديگر دستگاههاي دولتي تأكيد كرد.
وزير آموزشوپرورش با تأكيد براينكه مرجع رسمي آمار كشور اداره ثبت احوال است، گفت: سعي داريم در روزهاي آتي با راهاندازي سامانهاي بر بستر فناوري اطلاعات در آموزشوپرورش بتوانيم با دستگاههاي ديگر ارتباط آنلاين برقرار كنيم تا قادر باشيم اطلاعات ساماندهي شده توسط سازمان ثبتاحوال كشور را در كمترين زمان دريافت كنيم.
ويروس كرونا؛ ترك تحصيل دانش آموزان را تشديد خواهد كرد
عضو كابينه دولت تدبير و اميد با اشاره به اينكه پديده ترك تحصيل يك پديده رايج بوده و قطعاً وجود ويروس كرونا آن را تشديد خواهد كرد، گفت: مدارس و ادارات زيرمجموعه آموزشوپرورش را موظف كرديم به كساني كه قادر به استفاده از گوشيهاي هوشمند يا اينترنت نيستند از طريق روشهاي ديگري آموزش دهند. بنابراين بايد مطمئن شويم هر كس در هرجايي كه هست از خدمات آموزشي بهره ميبرد و آموزش در هيچ جاي كشور متوقف نشده است.
حاجي ميرزايي در پايان گفت: هزينه اينترنت فعاليتهاي آموزشي در سامانه شاد در سال گذشته رايگان بود و امسال هم با توجه به رايزنيهاي انجامشده قصد داريم آن را رايگان كنيم.