رئيس مركز امور هماهنگي و حوزه وزارتي در نشست شناسايي، جذب، آموزش و نگهداشت كودكان بازمانده از تحصيل 6 تا 11 ساله دوره ابتدايي اظهار كرد: طيف وسيعي از آسيبهاي جامعه به محروميت كودكان از مدرسه مربوط است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مركز اطلاعرساني و روابط عمومي وزارت آموزشوپرورش، علي باقر زاده با اشاره به اينكه نرخ پوشش تحصيلي دوره ابتدايي در 10 سال گذشته بين 97،5 تا 98،2 درصد بوده است، اظهار كرد: اين نرخ افزايش 7 دهم درصدي داشته است؛ لذا ميزان كم رشد نرخ پوشش تحصيلي به معناي كمكاري نيست بلكه به اين دليل است كه مسئله داراي پيچيدگي مركب است و دستگاهها هم بر روي آن متمركز نميشوند و البته اين مشكل اختصاصاً مربوط به كشور ما نيست.
وي تبعات بازماندن از تحصيل را تنها مربوط به ناتواني در خواندن و نوشتن ندانست و گفت: طيف وسيعي از مسائل اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي به مسئله عدم دسترسي به مدرسه گرهخورده است. بهعنوانمثال در تحقيقي كه توسط فرهنگستان علوم پزشكي انجام شد، مشخص شد 93 درصد مجرمان سابقه ترك تحصيل يا عدم دسترسي به آموزش رسمي داشتند و اين مسئله خاص آموزشوپرورش نيست.
باقر زاده در پايان با اشاره به اينكه طبق قانون اساسي، دولت در قبال كودكان بازمانده از تحصيلي متعهد است، گفت: اين مسئله خاص آموزشوپرورش نيست و به همه دستگاهها مربوط ميشود؛ لذا بايد براي اين كودكان منابع مالي تأمين شود كه بتوانند در مدرسه بهصورت مستقل از منبع درآمدي خانواده به تحصيل بپردازند.