وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه در ارائه آموزشها اصل بر حضور دانش آموزان با رعايت پروتكلهاي بهداشتي است، گفت: جمهوري اسلامي ايران قدمهاي خوبي در توسعه عدالت آموزشي برداشته و در منطقه كارنامه درخشاني دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت آموزش و پرورش، صبح امروز محسن حاجي ميرزايي در نهمين نشست شوراي هماهنگي ارتقاي شاخصهاي آموزشي و پرورشي مناطق محروم و كمتر توسعه يافته كه به ميزباني كميته امداد برگزار شد؛ اظهار كرد: عدالت يكي از مفاهيم كليدي انقلاب اسلامي است لذا اگر بپذيريم در برابر اين مفهوم مسئول هستيم پس بايد دين خود را ادا كنيم و براي دستيابي به عدالت بايد تلاش كنيم.
وي افزود: بسياري از ناعدالتيها ناشي از توزيع نامناسب فرصتها است لذا جوامعي در توسعه عدالت اجتماعي موفق هستند كه در ارائه عدالت آموزشي موفق باشند.
حاجي ميرزايي با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران قدمهاي خوبي در توسعه عدالت آموزشي برداشته و در منطقه كارنامه درخشاني دارد، تصريح كرد: ما در آموزش و پرورش بايد براي آموزش دانش آموزان جامعه فكر كنيم و تلاش كنيم توزيع آموزش عادلانه باشد.
وزير آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: اينكه ما در ايران10 هزار مدرسه با دانش آموز كمتر از ده نفر داريم، نشانهاي از تامين دسترسي همه دانش آموزان به آموزش و گامي در جهت عدالت آموزشي است.
وي ادامه داد: آموزش و پرورش در كاستن از محروميتها، قدمهاي خوبي را با همراهي و مساعدت خيرين برداشته است به طوري كه بر اساس آمار و ارقام حدود30 درصد مدارس توسط خيرين مدرسه ساز احداث شده است واين يعني مشاركت جامعه در توسعه عدالت آموزشي است.
عضو كابينه تدبير و اميد اظهار كرد: شيوع بيماري كرونا همه چيز را به هم ريخت و آسيبهايي را ايجاد كرد.لذا در اين شرايط راههايي را كه سالهاي سال براي ارائه آموزشها استفاده ميكرديم بر اثر كرونا بسته شد.
وي ادامه داد: پس از بسته شدن روشهاي معمول و سنتي آموزش بايد راههاي جديدي را ميپيموديم و اين كار را انجام داديم اما در اين مسير با افرادي مواجه شديم كه مشكل دريافت آموزشهاي مجازي دارند در ستاد ملي كرونا نيز به اين موضوع پرداخته و تصميماتي اتخاذ شد.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به راهاندازي سامانه آموزش مجازي براي دانشآموزان با عنوان «سامانه شاد» گفت: در سال تحصيلي گذشته پس از شيوع كرونا، از ۱۴ميليون دانشاموز سراسر كشور حدود۱۰ ميليون نفر در اين سامانه عضو شدند و بيش از سه ميليون دانشآموز به دلايلي همچون نداشتن گوشي هوشمند يا تبلت يا عدم دسترسي به اينترنت، امكان استفاده از اين سامانه را پيدا نكردند و در خطر ترك تحصيل قرار گرفتند.
وي دسترسي به ابزارهاي آموزشي فناورانه را يك ضرورت دانست و افزود: امروز مدرسه به يك تبلت تبديل شده و نگرانيم كه پيشرفتهاي كشور در حوزه پوشش تحصيلي و كاهش نرخ ترك تحصيل به خطر بيفتند و اهدافي كه به خوبي پيش رفته است، متوقف شود.
وزير آموزش و پرروش بر استفاده از ظرفيت خيران براي توسعه آموزش مجازي در كشور تاكيد كرد و ادامه داد: خيران مدرسهساز ميتوانند با تمركز بر خريد تبلت براي دانشآموزان، مدارس را به خانه نيازمندان ببرند.
وي اظهار كرد: ۳۰ درصد مدارس ما زير ۳۵ نفر دانشآموز دارد كه حدود ۱۰ درصد دانشآموزان كشور را شامل ميشوند و امكان برگزاري كلاس حضوري را دارند. در برخي مناطق نيز استفاده از روش زوج و فرد كردن دانشآموزان به عنوان يك راه حل پيشنهاد شده است تا بخشي از نگراني مسئولان در مورد تامين ابزار و تجهيزات آموزش مجازي برطرف شود.
حاجي ميرزايي گفت: به همه مدارس ابلاغ كرديم براي تك تك دانش آموزان برنامه ويژهاي را طراحي كنند و وضعيت هر دانش آموز را تا قبل از 15 شهريور مشخص كنند كه آيا اين دانش آموز قادر به دريافت آموزشهاي مجازي هست يا خير و اين موضوع را اعلام كنند.
عضو كابينه تدبير و اميد افزود: از مجموع 15 ميليون دانش آموز حدود 3 ميليون و200 هزار دانش آموز نيازمند ابزار دريافت آموزشهاي مجازي هستند. لذا بخشي از جامعه ممكن است قادر به تهيه اين وسايل مورد نياز نباشند. بنابراين نهادها و دستگاههاي مختلف در كنار خيرين براي تهيه اين ابزار بايد تلاش كنند تا عدالت آموزشي برقرار شود.
وي اضافه كرد: در كنار همه كاستيها، نگراني ما در خصوص كيفيت آموزشي برطرف خواهد شد، زيرا امكان تدريس با كيفيت و در دسترس بودن آموزشهاي باكيفيت از ويژگيهاي فضاي مجازي است و اين فرصتي براي تحقق عدالت آموزشي است. لذا ما موظفيم همه ظرفيتها را به كار گيريم و با راه حلهاي مختلف مشكل تبلت دانش آموزان مناطق محروم و مشكل دسترسي آنها را برطرف كنيم.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به راه اندازي سامانه شاد و آموزشهاي مجازي گفت: ما وارد كار بزرگي شديم كه ميتواند نقطه عطفي براي رفع بسياري از مشكلات باشد بنابراين ارزش اينكار اقتضا ميكند ما همه ظرفيت ها را به كار گيريم و از فرصت پيش آمده استفاده كنيم.
وي ادامه داد: سه موضوع بسيار مهم است اول اينكه ضروري است براي كاستن نيازهاي دانش آموزان همه نهادهاي حمايتي در جهت مجموعههاي خودشان گام بردارند، دوم مسئوليت اجتماعي بنگاهها است.
حاجي ميرزايي افزود: در سومين استراتژي، نيازمند درگير كردن جامعه با اين موضوع هستيم؛ مشاركت فعال اجتماعي خانوادهها بايد در دستور كار قرار گيرد.
وي افزود: از ظرفيتهاي تبليغي بايد براي نهادينه كردن آموزش مجازي و مشاركت جامعه در رفع مشكلات پيش روي اين آموزشها، استفاده كرد. بنابراين دستگاهها هريك بايد حل بخشي از اين مشكل را بر عهده گيرند.