وزير آموزشوپرورش به مناسبت هفته دولت و در گفتگو با راديو ايران اظهار كرد: شبكه آموزشي شاد و ارائه آموزش بر بستر مجازي بهعنوان يك نقطه عطف در آموزش كشور محسوب ميشود.
به گزارش مركز اطلاعرساني و روابط عمومي وزارت آموزشوپرورش، محسن حاجي ميرزايي در گفتگوي تلفني با دست اندركاران برنامه «سلام صبح بخيرايران» در خصوص شرايط آموزش كشور در سال جديد تحصيلي اظهار كرد: بر طبق آنچه از طرف ستاد ملي مقابله با كرونا به ما ابلاغ شده، موظف به برگزاري كلاسهاي درس بهصورت حضوري در مناطق سفيد، نيمهحضوري در مناطق زرد و غيرحضوري در مناطق قرمز كشور هستيم، بنابراين برنامه آموزشي سال تحصيلي1400-1399 را در سه سناريوي مجزا طراحي و به ادارات كل آموزشوپرورش استان و مناطق ابلاغ كرديم.
حاجي ميرزايي افزود: تلاش آموزشوپرورش برگزاري كلاسهاي درس بهصورت حضوري ميباشد و معتقديم يادگيري در كلاسهاي حضوري بسيار بيشتر از دورههاي غيرحضوري است ولي ناگزير به برگزاري كلاس مجازي در مناطق قرمز ازنظر شيوع كرونا هستيم. بنابراين براي اين مناطق آموزش را تنها از طريق مجازي يعني شبكه آموزشي دانشآموز (شاد) و برنامههاي آموزشي تلويزيوني ارائه خواهيم كرد.
آموزش در بستر فضاي مجازي و شبكه شاد راهي براي گسترش عدالت آموزشي
وي در خصوص ارائه آموزش و گسترش عدالت آموزشي گفت: وظيفه آموزشوپرورش ارائه آموزش به تمام افراد لازم التعليم در كشور است و همكاران ما در اين مورد تلاشهاي زيادي كردند. آموزش در بستر فضاي مجازي و شبكه شاد راهي براي ارائه آموزش از طريق بهترين و برجستهترين اساتيد به دورترين و محرومترين نقاط كشور را فراهم كرد و در حقيقت ما را به عدالت آموزشي در كشور نزديك كرد اما در اين ميان براي كساني كه امكان دريافت آموزش از طريق اين بستر را ندارند، اجباري در كار نيست و راههاي جايگزين در نظر گرفتهشده است.
وزير آموزشوپرورش با اشاره به اجراي طرح آبا براي بازماندگان از تحصيل از ابتداي سال تحصيلي جديد گفت: اين طرح از طريق سازمان مدارس غيردولتي و توسعه مشاركتهاي مردمي بهصورت آزمايشي در استان سيستان و بلوچستان اجرا خواهد شد. در طرح آموزشي «آبا»، دانش آموزان بازمانده از تحصيل در استان سيستان و بلوچستان ميتوانند از طريق ظرفيت كامپيوتر، مطالب آموزشي كه در اينترنت ارائه شده است را دريافت كنند و آموزش ببينند.
استفاده از فناوري هاي روز و تكنولوژي هاي آموزشي را به معلمان آموزش خواهيم داد
حاجي ميرزايي با تاكيد بر اينكه استفاده از فناوريهاي روز تكنولوژيهاي آموزشي را به معلمان آموزش خواهيم داد، گفت: آموزشوپرورش ملزم به ورود و استفاده از بستر فضاي مجازي براي آموزش شده بود ولي امكان حضور در اين بستر نبود. امروز كرونا بهنوعي ما را مجبور به ورود و بهرهگيري از بستر فضاي مجازي كرد و معتقدم اين بستر ظرفيتهاي بسيار بالايي دارد كه بايد براي استفاده صحيح و بهتر از آن به معلمان آموزش داده شود.
وي تصريح كرد: شبكه آموزشي دانشآموز (شاد) ميتواند بهعنوان يك برنامه كاربردي رسمي آموزش، بستري در اختيار همه براي ارائه مواد آموزشي قرار دهد. اين بستر ازنظر ارائه برنامهها، محتواها و سياستگذاري آموزشي ظرفيتهاي بالايي ارائه ميدهد و بهعنوان يك نقطه عطف در آموزش كشور محسوب شده است.
حاجي ميرزايي در پايان با اشاره به اينكه فرزندان و آيندهسازان اين كشور در دست آموزشوپرورش به امانت هستند، بيان كرد: اگر روزي كرونا تمام شود، تلاش ميكنيم يافتههاي اين دوره را بهعنوان تجربه در دورههاي بعد به كار بگيريم. اقتضاي كار ما اين است كه بايد تمام توان خود را براي منفعت رساني به نسل آينده بكار ببريم وامانت دار فرزندان مردم باشيم.