دولت دوازدهم جهت تكميل و بهرهبرداري از مجتمعهاي پتروشيمي به عنوان صنعت ارزش آفرين در زنجيره توليد نفت و گاز، نقش مهمي در توسعه جايگاه كشور در سطح خاورميانه و همچنين افزايش ميزان صادرات محصولات پتروشيمي در سال ۱۳۹۸ ايفا نموده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رساني دولت به نقل از سازمان برنامه و بودجه كشور، در گزارشي كه با عنوان خلاصه اهم عملكرد دولت يازدهم و دوره سه ساله دولت دوازدهم از سوي اين سازمان منتشر شده، در فصل اول به مهمترين نتايج و دستاوردهاي پروژه هاي اقتصاد مقاومتي تا پايان سال ۱۳۹۸ پرداخته است.
در بخشي از اين گزارش كه به تكميل و بهرهبرداري از مجتمعهاي پتروشيمي اشاره دارد؛ آمده است:
صنعت پتروشيمي كشور به عنوان صنعت ارزش آفرين در زنجيره توليد نفت و گاز نقش مهمي در توسعه اقتصادي ايفا مينمايد. دسترسي پايدار و مطمئن به خوراك، ايران را به يكي از مناطق داراي اولويت در توسعه صنايع پتروشيمي در منطقه و جهان بدل كرده است. ظرفيت اسمي توليد صنعت پتروشيمي به ۶۸ ميليون تن در سال ۱۳۹۸ افزايش يافت كه نتيجه آن توليد ۵۵,۴ ميليون تن محصول پتروشيمي در دوره مزبور بوده است. در همين مدت ميزان خوراك مصرفي در بخش پتروشيمي كشور عبارت از متوسط ۶۱ ميليون متر مكعب در روز گاز طبيعي (خوراك و سوخت)، ۳۵۳۲ هزار تن اتان و ۵۶۷۱ هزار تن ميعانات گازي بوده است.
كل فروش داخلي مجتمع¬هاي پتروشيمي طي سال ۱۳۹۸ برابر با ۱۸,۶۴ ميليون تن به ارزش ۱۰۴۷۸۳۵ ميليارد ريال بوده كه ۱۰.۶۴ ميليون تن آن به ارزش ۵۱۲۸۱۹ ميليارد ريال به صورت فروش بين مجتمعي بوده است. فروش بين مجتمعي از نظر وزني ۵۷ درصد و از نظر ارزشي ۴۹ درصد فروش داخلي را تشكيل مي¬دهد. فروش خالص داخلي مجتمع¬هاي پتروشيمي در سال ۱۳۹۸ برابر با ۸ ميليون تن به ارزش ۵۳۵۰۱۶ ميليارد ريال بوده است. صادرات محصولات پتروشيمي نيز در سال ۱۳۹۸ معادل ۲۲.۳ ميليون تن به ارزش ۹.۵ ميليارد دلار بوده است كه با توجه به كاهش قيمتهاي جهاني محصولات نسبت به ارقام سال ۱۳۹۷ كاهش يافته است.
در سال ۱۳۹۸ در قالب پروژه اقتصاد مقاومتي ۳ طرح توليدي پتروشيمي مورد توجه قرار گرفت كه در پايان سال طرحهاي پتروشيمي متانول كاوه و فاز نخست پتروشيمي بوشهر راهاندازي شد.