مشاور وزير و مسئول شبكه آموزش دانشآموزي (شاد) با اشاره به بارگذاري 100 درصدي محتواي دروس ابتدايي در شبكه شاد گفت: براي ارتقاي سطح كيفيت آموزش مجازي 24 ساعت آموزش ضمن خدمت كار در فضاي مجازي براي معلمان پيش بيني شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مركز اطلاعرساني و روابط عمومي وزارت آموزشوپرورش، سيدحسن الحسيني، در گفتگو با خبرنگار اين مركز در مورد چرايي حضور آموزشوپرورش در فضاي مجازي و طراحي پلتفرم شاد اظهار كرد: شبكه آموزشي دانشآموزان (شاد) براي تعطيل نشدن آموزش در شرايط بحرانزده كرونايي در كشور به وجود آمد و جايگزين كلاسهاي حضوري و آموزشهاي چهره به چهره شد. «شاد» باعث ادامه دار شدن فرايند آموزش شد و اجازه نداد در كشور آموزش تعطيل شود.
الحسيني با اشاره به اينكه مطلع هستيم پلتفرم شاد، هنوز قادر به برآورده كردن تمام انتظارات معلمان و دانش آموزان نيست و در حال ارتقاء آن هستيم، گفت: شبكه آموزشي دانشآموز (شاد) با پلتفرم پيامرسان شروع به كاركرد. در آن زمان مهم اين بود دانش آموزان از يك پيامرسان امن استفاده كنند و شبكه شاد توانست نظر معلمان و دانش آموزان را به خود جلب كرده و آنها را جذب كند؛ اما در مرحله دوم يا نسخه جديد «شاد» مأموريت پيدا كرديم كه «شاد» را تعاملي كنيم؛ موضوعي كه با ماهيت تعليم و تربيت و با بازسازي كلاس درس به صورت حضوري در اين شبكه سازگارتر است؛ بنابراين در نسخه جديد اين پلتفرم، امكانات جديدي به «شاد» اضافه ميشود كه تعامل دانشآموزان و معلم را بيشتر كند براي مثال بانك سؤال، صفحه شخصي معلم و دانشآموز، احراز هويت مديران ستادي و اوليا و خبرگان تعليم و تربيت، بازنويسي نسخه وب و افزايش قابليت براي استفاده از گوشيهاي مختلف و تهيه محتوا از مواردي است كه در نسخه جديد به پلتفرم شاد اضافه خواهد شد.
مسئول شبكه آموزش دانشآموزي (شاد) در مورد محتواهاي بارگذاري شده در شاد گفت: تا امروز توانستيم 100 درصد محتواي دوره ابتدايي را بارگذاري كنيم و در دوره متوسطه اول50 درصد محتواي تمام دروس بارگذاري شده ولي در متوسطه دوم به دليل تعدد و تنوع عناوين دروس، فعلاً بيش از50 درصد محتواي دروس عمومي بارگذاري شده و درصدديم تا شروع سال جديد باقي دروس اين دوره را نيز توليد و بارگذاري كنيم؛ بنابراين ازنظر محتوا با يك محتواي كامل به استقبال سال تحصيلي جديد ميرويم.
وي با اشاره به امكان حضوروغياب دانش آموزان در پلتفرم جديد شاد تصريح كرد: در نسخه جديد اين نرمافزار دانشآموزان مثل كلاس فيزيكي كنترل ميشوند و هر 7 دقيقه يكبار حضور دانشآموز در كلاس چك ميشود با اين تفاوت كه مدت برگزاري كلاس در ابتدايي 25 دقيقه و در دبيرستان 35 دقيقه است.
الحسيني ادامه داد: از 15 مهرماه قابليت ديدن تصوير معلم توسط دانش آموزان در شاد فراهم خواهد شد در اين صورت پيامرسان قبلي تبديل به يك پلتفرم آموزشي كامل يا نسبتاً كامل ميشود كه بيشتر به سمت LMS يا Learning Management System پيش ميرود و اين دارايي بزرگ براي نظام آموزشي كشور و آموزشوپرورش است كه بتواند از اين سيستم به نفع پيشبرد اهداف، بهويژه در مواقع بحراني بهره ببرد.
مشاور وزير و مسئول شبكه شاد در پاسخ به اينكه چند آيتم جديد با بهروزرساني فعال ميشود، گفت: در نسخه قبلي 7 آيتم داشتيم اما در نسخه جديد 25 آيتم اضافه شده است.
وي در پايان گفت: آموزش تمام معلمان در جريان است و در دورههاي ابتدايي و دبيرستان حدود 24 ساعت آموزش براي همه معلمان كشور در نظر گرفته شده است و محتواي اين آموزشها هم عمدتاً كار در فضاي مجازي از چگونگي توليد محتوا تا چگونگي بهكارگيري سيستم «شاد» در آموزش است.