معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی از شرکتهای دانش بنیان خواست تا در زمینه ثبات پولی و ثبات مالی به بانک مرکزی کمک کنند و گفت: برنامههای کلیدی بانکداری دیجیتال شامل نئوبانک، شناسایی هوشمند مشتری، احراز هویت قوی، بانکداری باز، تنظیمگری و فناوران مالی است که از شرکتهای دانش بنیان میخواهیم که در این حوزهها به ما کمک کنند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر مهران محرمیان در رویداد مجازی معرفی نیازهای فناورانه حوزه امنیت فناوری اطلاعات(افتا)، حوزههای ماموریتی بانک مرکزی را پرداخت و تسویه، نظارت، سیاست مالی و بانکداری دولت معرفی کرد و گفت: اولویت فناوریهای نوین در صنعت بانکی در کوتاه مدت شامل هوش مصنوعی و کلان دادهها است که دستیابی به آن تاثیر بالایی در صنعت بانکداری و پرداخت دارد. علاوه بر آن استفاده از فناوریهای بلاکچین، محاسبات ابری یا CLOUD و 5G در میان مدت و اینترنت اشیا در دراز مدت، تاثیر بالایی در صنعت بانکداری و نظام پرداخت خواهد داشت و جزو اولویتهای بعدی ما قرار دارد.
محرمیان در مورد جایگاه ایران به لحاظ تراکنشی گفت: ایران از نظر تعداد جزو کشورهای پرتراکنش و رده اول است و از نظر مبلغ تراکنش در رده پایین است که این پایین بودن به دلیل ارزش پولی ما و قرار دادن سیاست سقف پرداختی از طریق کارت است.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در مورد چالشهای عمده رگولاتورهای مالی در حوزه فنآوری نیز گفت: شمول مالی و ثبات پولی از جمله چالشهای عمده رگولاتورهای مالی حوزه فنآوری در دنیا است که ما در زمینه شمول مالی بیشتر از موارد دیگر رشد داشتیم و توانستیم خدماتی چون ایجاد سرویسهای مالی با هزینه کمتر، دستیابی به سرعت، اطمینان و سادگی را برای افرادی که به صورت عادی به سرویسهای بانکی دسترسی دارند فراهم کنیم.
محرمیان از شرکتهای دانش بنیان خواست تا در زمینه ثبات پولی و ثبات مالی به بانک مرکزی کمک کنند و گفت: برنامههای کلیدی بانکداری دیجیتال شامل نئوبانک، شناسایی هوشمند مشتری، احراز هویت قوی، بانکداری باز، تنظیمگری و فناوران مالی است که از شرکتهای دانش بنیان میخواهیم که در این حوزهها به ما کمک کنند. علاوه بر آن در نظام پرداخت نیز خدمات کیف پول بعد از چندین سال عملیاتی شده اما برنامه اصلاح کارمزد و اصلاح مجوزها همچنان در حال پیگیری است.
فقدان سازمان تنظیمگر، حلقه مفقوده ارتباط حاکمیت با توانمندیهای داخلی افتا
در ادامه این رویداد نیز دکتر مجتبی رضاخواه، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به حلقه مفقوده افزایش استفاده از فناوری اطلاعات در بدنه حاکمیتی کشور اشاره کرد و گفت: برای ایجاد ارتباط بیشتر بین بخش خصوصی و دولتی در حوزه استفاده از فناوری اطلاعات و تدوین قوانین و مقررات برای این حوزه، هیچ سازمان تنظیمگری وجود ندارد. وزارت ICT و شورای عالی فضای مجازی نهادهایی هستند که در این عرصه فعالیت میکنند اما نبود یک سازمان تنظیمگر میتواند حلقه مفقودهای در این حوزه باشد.
رضاخواه ادامه داد: بنابراین ما در مجلس به دنبال تصویب قوانین لازم برای توسعه استفاده از فناوری اطلاعات در حوزههای دولتی و خصوصی هستیم. شاید یکی از دلایلی که ایران در این حوزه رشد نداشته این باشد که روابط و مناسبات بین بخش خصوصی و دولتی در این حوزه طراحی و تنظیم نشده است. امیدواریم مجلس یازدهم به این حوزه ورود و با کمک به نخبگان این روابط را تنظیم کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: آمارها نشان میدهد که متوسط توسعه اقتصاد دیجیتال در دنیا طی 15 سال گذشته 4 برابر رشد اقتصاد دنیا بوده است. در صورت تامین زیرساختهای لازم، در دهههای آینده شاهد رشد اقتصاد دیجیتال در کشور خواهیم بود.