وزير آموزشوپرورش در شبكه جام جم بابيان اينكه ۶۷ درصد معلمان دنيا براي اولين بار آموزش مجازي را تجربه ميكنند، اظهار كرد: روزانه 22 ساعت آموزش تلويزيوني ارائه ميدهيم.
به گزارش پایگاه اطلاعرساني دولت به نقل از وزارت آموزشوپرورش، محسن حاجي ميرزايي در برنامه جمع ايراني شبكه جهاني جام جم درباره تشكيل مدرسه تلويزيوني، آموزش برخط و شبكه شاد گفت: همه مردم ايران با طنين بوي ماه مدرسه مأنوس هستند هرچند امسال از ۱۵ شهريورماه سال تحصيلي را آغاز كرديم اين نوع سرودها كمتر مورداستفاده قرار گرفت اما دوران مدرسه مهمترين دوران زندگي هر انساني است و شاكله انسان در دوره تحصيل شكل ميگيرد.
كرونا باعث تغيير مناسبات اجتماعي شد
وي در ابتداي اين برنامه به دوران تحصيل خود و خاطرات كلاس درس دوران تحصيلش اشاره كرد و ادامه داد: وقتي كرونا رخ داد بسياري از اتفاقات به وجود آمد، اتفاقات تلخي كه باعث آسيب به جامعه شد و اقتصاد را دچار مشكل و مناسبات اجتماعي را محدود كرد و سلامت انسانها را به مخاطره انداخت، اما از طرف ديگر ما را با ظرفيت جديدي آشنا كرد. سالها دنيا در حال كوچ كردن به اين زيستبوم بود اما حركت كندي براي انتقال به اين زيستبوم داشت كرونا ما را بهيكباره به يك زيستبوم جديد پرتاب كرد.
۶۷ درصد معلمان دنيا براي اولين بار آموزش مجازي را تجربه ميكنند
وزير آموزشوپرورش گفت: حدود ۶۷ درصد معلمان دنيا اولين بار آموزش مجازي را تجربه ميكنند اين ظرفيت مهم در برخي از كشورها مورداستفاده قرار گرفت اما اين موضوع جايگزين آموزش رسمي نميشود.
حاجي ميرزايي افزود: اين زيستبوم محدوديتهايي را ايجاد كرد و دستاوردهاي بزرگي را به همراه داشت. محدوديتهايي كه ايجاد كرد اين بود كه عدهاي دسترسي به ابزارهاي هوشمند نداشتند كه اين موضوع در اكثر كشورها وجود داشت يا اينكه مهمترين كاركرد مدرسه كه ارتباط با همسالان، افزايش ظرفيتهاي اجتماعي و تقويت مهارتهاي جمعي است در اين زيست بوم جديد شكل نمي گيرد.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد ادامه داد: وقتي خاطرات دوران تحصيل خود را بررسي ميكنيم از دوره تحصيل بيش از آموزشها؛ خاطرات مدرسه، رفتارها، ارتباطات، پيوندها و تعاملات براي ما مفيد بوده است.
آموزشهاي مجازي دوران كرونا گام بزرگي در راستاي عدالت آموزشي بود
وي با اشاره به آموزشهاي مجازي دوران گفت: اين آموزشها گام بزرگي در راستاي عدالت آموزشي بود، پيشازاين معلمان درجهيك ميتوانستند تعداد محدودي دانشآموز را آموزش دهند اما بستر مجازي اين امكان را دارد تا در دورترين روستاهاي كشور از تدريس معلمان درجه يك برخوردار باشيم اين موضوع فرصتهاي يادگيري را به نحو وسيعتري توزيع ميكند و كيفيت مؤثرتري از يادگيري را در دسترس همگان قرار ميدهد.
وزير آموزشوپرورش درباره زيرساختهاي شبكه شاد گفت: تقريباً در اين زيستبوم از صفر شروع كرديم و بر اساس سندي كه براي تحول آموزشوپرورش تدوين شده، وزارت آموزش وپرورش موظف است كه به سمت آموزشهاي مجازي نقلمكان كند. در طول سالهاي گذشته تجربيات محدود شكلگرفته بود اما سازماندهي تعاملات وجود نداشت و فرصت تمرين و آزمايش را نيز نداشتيم.
روزانه30 برنامه آموزش تلويزيوني پخش شد
حاجي ميرزايي افزود: صداوسيما تعامل خوبي با ما داشت و تقريباً روزي۳۰ برنامه بهصورت زنده براي دانش آموزان پخش مي شد اما مشكل تلويزيون اين بود كه ارتباط تعاملي نداشت لذا نيازمند يك ابزار تعاملي بوديم. شبكه شاد طراحي و فعال شد و نيم سال آموزشي گذشته را از طريق شبكه شاد و تلويزيون به پايان برديم.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد ادامه داد: در نسخه اوليه شبكه شاد انتقال پيام صوتي و تصويري امكانپذير بود كه در فاصله بهار و تابستان گذشته تقويت و ارتباط تعاملي اين شبكه بهصورت زنده برقرار شد و اكنون ارتباط زنده در شبكه شاد داريم و كلاسها فعال است.
شبكه شاد يك شبكه انحصاري براي آموزش است
حاجي ميرزايي سامانه شاد را منحصراً يك شبكه آموزشي دانست و افزود: در اين شبكه ارتباط بين معلم و دانشآموز صورت ميگيرد و يك فضاي عمومي وجود دارد كه والدين ميتوانند به محتواي آموزشي دسترسي داشته باشند و از برخي فعاليتهاي پرورشي و جشنوارهها استفاده كنند.
وزير آموزشوپرورش اضافه كرد: هر دانشآموز بايد با واردكردن كد ملي و احراز هويت وارد كلاس خود شود. اكنون ۱۵ ميليون دانشآموز در ۱۱۶ هزار مدرسه در سراسر كشور تحصيل ميكنند با اين توضيح كه ۵ هزار مدرسه ما زير 5 دانشآموز دارد.
تمام صفحات كتابهاي درسي باركددار خواهند شد
وي افزود: براي سال آينده بر روي اين ظرفيت كار ميكنيم تا تمام صفحات كتاب درسي باركد داشته باشند كه دانشآموزان با قرار دادن تلفنشان روي آن، از محتواي تكميلي متنها مانند داستان، فيلم و آزمايش استفاده كنند و براي سال آينده اين امكان آماده ميشود. همچنين اتفاق بسيار مهمي كه امسال افتاد اين بود كه معلمان بايد وقت بيشتري ميگذاشتند چون هم بايد تدريس ميكردند و هم بايد تدريسهاي خود را ضبط ميكردند يا بهصورت آنلاين آمادگي براي تدريس داشته باشند. براي اينكه وقت معلمان كمتر گرفته شود تمام محتواي آموزشي را از پايه اول تا پايه دوازدهم ضبط كرديم و محتواي آن را بارگذاري كرديم.
در راستاي آموزش معكوس تمام محتواي درسي را آماده و بارگذاري كرديم
عضو كابينه دولت تدبير و اميد با اشاره به روش آموزش معكوس گفت: روشي به نام روش آموزش معكوس داريم؛ درروش متعارف آموزش، دانشآموز به مدرسه ميرود، معلم درس ميدهد و در خانه تمرين ميكند اما درروش آموزش معكوس، معلم ميگويد درس را روز يا شب قبل از تدريس مشاهده كن و صبح در مدرسه درباره درس، بحث و گفتوگو كنيم؛ والدين هم ميتوانند اين محتوا را گوش كنند و ببينند و به فرزندانشان كمك كنند و معلمان هم ميتوانند روشهاي تدريس معلمان ديگر را ببينند و سطح توانمندي معلمان را افزايش ميدهد و حتي با حدود ۱۰ هزار معلم تراز اول ميتوان همه تدريس معلمان را به يك تدريس هماهنگ و يكپارچه رساند تا معلمان خلاقيتهايي را در تكميل آموزشها به كار بگيرد.
روزانه 22 ساعت آموزش تلويزيوني ارائه ميدهيم
حاجي ميرزايي با اشاره به اينكه روزانه ۲۲ ساعت در شبكههاي مختلف آموزش به دانش آموزان ارائه ميكنيم، گفت: پوشش جغرافيايي شبكههايي كه برنامههاي آموزشي را پخش ميكنند 97،3 درصد است.
وزير آموزشوپرورش درباره علت نامگذاري شبكه شاد گفت: سامانه شاد مخفف شبكه آموزشي دانشآموز است. معتقدم مدرسه جايگاهي براي آماده كردن انسانها براي رويارويي با واقعيتهاي زندگي است. جايگاهي براي حل مسئله و افزايش نگرش خلاقانه به محيط. متأسفانه اين كاركرد مهم تعليم و تربيت در نظامهاي آموزشي درگذشته مغفول بود.
وي ادامه داد: يكي از كاركردهاي مهم نظام تعليم و تربيت انتقال دانش به نسل بعدي است اما امروزه مهمترين كاركرد نظام تعليم و تربيت، آماده كردن انسانها براي زندگي كردن است آموزش مهارتهاي شرافتمندانه و توانمند بايد در مدرسه اتفاق بيفتد.
راهاندازي مدرسه مجازي ايرانيان براي دانشآموزان خارج از كشور
وزير آموزشوپرورش درباره اينكه آيا شبكه شاد براي دانشآموزان خارج از كشور قابلدسترس است، گفت: ازنظر فني مشكلاتي براي اينكه يك سامانه يكپارچه در داخل و خارج از كشور داشته باشيم، داشتيم و از نظر امنيت اطلاعات دچار مشكلاتي براي شبكه شاد مي شديم. بهتازگي مدرسه مجازي ايرانيان را راهاندازي كرديم كه محتواي شاد در اين مدرسه قابلدسترس است تا دانشآموزان خارج از كشور به اين محتوي دسترسي داشته باشند. همچنين در ۴۳ كشور و ۶۲ شهر، ۹۵ مدرسه داريم كه كار آموزش را انجام ميدهند.
حاجي ميرزايي افزود: هدف آموزشوپرورش آماده كردن افراد براي زندگي آينده است و معلم در اين راستا تسهيلگر است. يكي از مهمترين مهارتهايي كه هر فرد به آن نياز دارد مهارت حل مسئله است كه بايد در دوره ابتدايي شكل بگيرد.
بر اساس سند تحول بنيادين بايد از علمآموزي به تربيت حركت كنيم
وي با اشاره به اجراي سند تحول در آموزشوپرورش گفت: سند تحول بر اساس تجربيات گذشته و با بهرهگيري از فلسفه تعليم و تربيت اسلامي طراحي شده است و تكيهگاه اصلي آن حركت از مفهوم علمآموزي به تربيت است.
وزير آموزشوپرورش به ساحتهاي ۶ گانه سند تحول بنيادين اشاره كرد و افزود: نظام ارزشيابي بايد اين ساحتها را اندازهگيري كند و درنهايت يك حيات طيبه و زندگي باشكوه در انسانها پديدار شود.