وزير آموزشوپرورش در هشتمين برنامه از سلسه برنامههاي گفتگوي هفته كه با حضور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات برگزار شد، با بيان اينكه آموزش و پرورش در تامين فضاي تخصصي شبكهسازي مدارس، تامين اينترنت پاك و تامين زيرساختهاي فناوري دانشگاه فرهنگيان و رجايي با همكاري وزارت ارتباطات و فناوري ارتباطات نياز دارد، اظهار كرد: آموزش و پرورش آمادگي تربيت نيروي انساني حوزه فناوري را با همكاري وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رساني دولت به نقل از وزارت آموزشوپرورش، محسن حاجي ميرزايي در هشتمين نشست از سلسله نشستهاي گفتگوي هفته كه باهدف ايجاد ارتباط و تعامل دوسويه بين وزارت آموزشوپرورش و دستگاههاي مختلف كشور و با موضوع گفتگو بر محور تحول با حضور محمد جواد آذري جهرمي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، اعضاي شوراي معاونان و روساي760 منطقه آموزش و پرورش كشور به صورت ويدئوكنفرانس و از طريق شبكه آموزشي دانش آموز (شاد) برگزار شد، ضمن تبريك حلول ماه ربيع الاول اظهار كرد: امروزمهمترين پروژه راهبردي آموزش و پرورش، شبكه آموزشي دانش آموز (شاد) است. به دليل وجود كرونا در كشور آموزش به سمت آموزش مجازي رفته است و تحقق آموزش مجازي مستلزم برنامه ريزي و مديريت است و اين كار از طريق شبكه شاد به عنوان اپليكيشن رسمي آموزش و پرورش امكان پذير خواهد بود.
67 درصد معلمان دنيا، براي اولين بار آموزش الكترونيكي را تجربه كردند
حاجي ميرزايي افزود: وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، آموزش و پرورش را در تامين سخت افزار و اينترنت رايگان شبكه شاد كمك كرد، طبق آنچه در سياستهاي آموزشي كشور درج شده بود بايد از مدتها پيش آموزش در فضاي مجازي آغاز ميشد ولي متاسفانه به دليل برخي مشكلات و عدم تامين زيرساخت كافي اين كار به تعويق افتاده بود. بروز كرونا در كشور باعث شد كه نياز به آموزش در اين فضا بيشتر شود و به سمت اين نوع آموزش در زيست بوم جديد برويم.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به اينكه در آموزش مجازي نقش معلم، دانش آموز و نيروهاي صف و ستاد تغيير كرده است، گفت: آموزش و پرورش قبل از كرونا با آموزش و پرورش بعد از كرونا يكسان نيست و قطعا دچار تغيير شده است. ميتوانيم در ساختار جديدي كه در حال شكل گيري است، نقش اصلي و تحولي را داشته باشيم و در اين مسير براي تقويت و توسعه عملكرد و كاركرد شبكه شاد كه يكي از راههاي رسيدن به اين تحول است، به كمك وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات نياز داريم.
وي با تاكيد بر اينكه جامعه به سواد رسانهاي نياز دارد، تصريح كرد: بر اساس گزارش يونسكو به دليل شيوع كرونا در دنيا 67 درصد معلمان، براي اولين بار آموزش الكترونيكي را تجربه كردند. همچنين شبكه شاد توانست ما را در تحقق عدالت آموزشي ياري كند و ظرفيت زيادي براي عدالت آموزشي در كشور بوجود آورده است و در اين زمان براي رفع محروميت آموزشي مخصوصا در متاطق كم برخوردار و محروم كشور ابزار قوي را در دست داريم كه ميتوانيم با كمك وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و افزايش توان معلمان، دانش آموزان و مدارس اين كار را به تحقق برسانيم.
حاجي ميرزايي در تشريح رفع محروميت آموزشي مدارس گفت: گام نخست هوشمندسازي مدارس است كه با كمك وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات انجام شد و تمام مدارس كشور به اينترنت متصل شدهاند اما همانطور كه ميدانيم هوشمندسازي داراي مراتب مختلف است، بنابراين بايد بتوانيم در گامهاي بعدي شبكهسازي مدارس را انجام دهيم و امكان تبادل ارتباط بين مدرسه و معلم، معلم و خانواده، معلم و دانش آموز را افزايش دهيم و براي اين مهم بايد يك فضاي تخصصي به وزارت آموزش و پرورش اختصاص يابد.
امكان يكپارچه سازي سامانههاي مدارس با استفاده از شبكه شاد
وي با اشاره به اينكه آموزش و پرورش بزرگترين و گستردهترين دستگاه كشور است، بيان كرد: هرم آموزش و پرورش در بالاترين سطح خود از ستاد آغاز و تا سطح خانوادهها در قاعده ادامه مييابد. در قاعده اين هرم بيش از40 ميليون نفر از افراد جامعه حضور دارند و شبكه آموزشي دانش آموز (شاد) ميتواند در برقراري ارتباط بين اعضاي اين هرم نقش موثر و كليدي داشته باشد.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به اينكه از شبكه شاد ميتوان براي يكپارچهسازي سامانههاي آموزش و پرورش استفاده كرد، گفت: سه سامانه اصلي در وزارت آموزش و پرورش وجود دارد. سامانه دانش آموز كه از ثبت نام تا صدور كارنامه را برعهده دارد، سامانه نيروي انساني كه يك ميليون نيروي انساني را سازماندهي و مديريت ميكند و سامانه مالي كه پرداخت مالي تمام نيروهاي اين وزارتخانه را برعهده دارد. اين سامانهها بايد بتوانند با هم مرتبط و يكپارچه شوند كه خوشبختانه اين كار تا حد زيادي پيش رفته است و تقريبا رو به اتمام است.
وي گفت: موضوع اينترنت پاك، مسالهاي مهم براي خانوادهها و جامعه متدين كشور است. اين كار سخت و پيچيده است و لازم است با همكاري دو وزارتخانه و تلاش و پيگيريهاي همكاران مسئول بتوانيم مسئله را تا حد امكان حل كنيم.
حاجي ميرزايي با اشاره به نقش هنرستانهاي علمي و كاربردي در تربيت نيروي انساني ماهر اظهار كرد: پرورش نيروهاي مهارتي يكي از هدفهاي اصلي وزارت آموزش و پرورش در سالهاي اخير بوده است و بر اساس قانون بايد50 درصد دانش آموزان در هنرستانها مشغول به تحصيل شوند. در اين مسير پيشنهاد ميكنيم براي تامين نيروي انساني آينده كشور هنرستانهايي را با همكاري وزارت ارتباطات و اطلاعات جهت پرورش نيروي فني در اين حوزه بسازيم.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به اهميت افزايش زيرساختهاي فناوري در دانشگاههاي كشور گفت: دانشگاه فرهنگيان با 64 پرديس و100 هزار دانشجو از بزرگترين دانشگاههاي كشور است و دانشگاه شهيد رجايي كه نيروهاي فني را براي آموزش و پرورش تامين ميكند، دو دانشگاه مهم وابسته به وزارت آموزش و پرورش است كه اميدواريم با همت وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات بتوانيم زيرساختهاي فناوري را در اين دانشگاهها ارتقا دهيم.