معاون امور فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران گفت: سه هزار و ٥٦ پرونده اهالی فرهنگوهنر آسیبدیده از کرونا که دارای کد بیمه یا فاقد آن بودند، به بانکها ارجاع شد و از این میزان تاکنون به یکهزارو ٤٥ پرونده با اشتغال ۱۷ هزار و ۳۲۷ نفر، وام پرداخت شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «مرضیه محرابی» در این خصوص افزود: براساس بررسی کارشناسان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با در نظر گرفتن شاخصهایی نظیر تعداد افراد شاغل در کارگاه، موضوعات و گستره فعالیت آنها از ۶ میلیون تا ۲ میلیارد تومان تسهیلات به اهالی فرهنگوهنر آسیبدیده از کرونا پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه وامهای 2 میلیارد تومانی با توجه به میزان آسیب به کارگاههایی که بیش از ١٨٠ شاغل دارد پرداخت میشود، اظهار داشت: سود این تسهیلات از ١١ تا ١٨ درصد متغیر است.
به گفته محرابی در سال جاری ٦٣٥ پرونده در بحث حمایتهای مادی از هنرمندان آسیبدیده از کرونا تحت عنوان «بنگاههای آسیبدیده» تشکیل شده است.
وی تاکید کرد: در نگاه اول، تهران بیشترین امکانات را برای شهروندانش دارد اما میزان این امکانات با جمعیت ١٤ میلیونی آن تناسب ندارد و یکی از مطالبههای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از وزارتخانه، افزایش میزان امکانات است.
معاون امور فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با بیان اینکه برنامههای فیزیکی این اداره به دلیل شیوع کرونا تعطیل شده است، افزود: برگزاری آیین رونمایی از کتاب «فصل شعر» که مجموعهای از اشعار اعضای انجمن ادبی استان است و همچنین برگزاری جشنواره پایتخت کتاب، اجرای نمایش و برخی فعالیتهای فرهنگی قسمتی از برنامههای این اداره کل است که به صورت مجازی برگزار شد.
محرابی افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا برگزاری تمام همایشهای حضوری ممنوع است، اما اگر کسی درخواست برگزاری آنلاین همایش داشته باشد و امکانات زیربنایی آن برای ما فراهم شود از نظر این نهاد برگزاری آن همایش مشکلی ندارد.
وی همچنین در خصوص فعالیتهای فرهنگی و هنری در استان تهران گفت: تمام این فعالیتها در تهران و شهرستانهایش در غالب انجمن و موسسات به صورت تخصصی انجام میشود.
محرابی ادامه داد: معاونت فرهنگی این اداره کل به صورت مستمر با رؤسای انجمن ادبی و همچنین معاون هنری نیز با رؤسای انجمنهای نمایش، موسیقی، سینمای جوان و هنرهای تجسمی همکاری دارند.
وی با بیان اینکه کارگاههای آموزشی برای هنرجویان نیز هر ساله براساس نیاز سنجی ارشاد در زمینههای مختلف دو یا سه بار برگزار میشود اظهار داشت: برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی بر عهده انجمنها و موسسات فرهنگی و هنری است و ارشاد از لحاظ مالی به آنها کمک میکند.