با حضور رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی مراسم افتتاحیه همزمان ۹ مرکز راهنمایی و مشاوره خانواده دانشآموزان با نیاز ویژه، سوم آبان ماه در مشهد برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از وزارت آموزشوپرورش،سید جواد حسینی در این مراسم بابیان اهداف راهاندازی مراکز راهنمایی و مشاوره خانواده دانش آموزان استثنایی گفت: خانوادهها رکن اصلی تعلیم و تربیت در آموزشوپرورش استثنایی هستند و در این مراکز، مشاوره به کودکان و خانوادهها ارائه میشود.
وی افزود: ۴۲مرکز در سراسر کشور به دانشآموزان با نیاز ویژه و خانواده آنها خدمترسانی میکنند و در برخی از استانها مراکز جامع مشاوره و توانبخشی نیز راهاندازی خواهد شد.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی تصریح کرد،: در استان خراسان رضوی و در شهرهای سبزوار، نیشابور، گناباد و مشهد مراکز جامع مشاوره و توانبخشی راهاندازی خواهد شد.
حسینی بابیان اینکه نقش خانوادهها در تعلیم و تربیت بالااصاله است و خانوادهها در کنار معلم باید نقش اصلی را داشته باشند، افزود: اولیا اگر مشارکتی بالاصاله در تعلیم و تربیت نداشته باشند تعلیم و تربیت از کیفیت برخوردار نخواهد بود و در مطالعات صورت گرفته شده نیز یکی از ارکان اصلی نظام تعلیم و تربیت، همکاری اولیا با مدرسه است.
وی بابیان اینکه در راستای مشارکت بیشتر خانوادهها بسته تحولی «مشارکت خانواده محور» در آموزشوپرورش استثنایی با شش برنامه در حال تدوین است، اظهار کرد: مشارکت خانواده در تعلیم و تربیت امری ضروری است اما بنا به شرایط دانش آموزان استثنایی این مشارکت در آموزشوپرورش استثنایی ضروریتر است و این ضرورت در عصر کرونا جدیتر شده است.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی به تشریح ۶برنامه بسته تحولی مشارکت خانواده محور پرداخت و اظهار کرد: ایجاد شبکه جامع اطلاعرسانی تخصصی به اولیاء در بستر فناوری اطلاعات و آموزش به خانوادهها دو برنامه این بسته تحولی هستند که برای تحقق این برنامهها از ظرفیت سامانه ندای همراه و ظرفیت ۴۲مرکز مشاوره خانواده و ۸۰۰مشاور این مراکز در قالب صدای همراه استفاده خواهد شد و همچنین هر مرکز مشاوره و راهنمایی خانواده، پایگاه جامع آموزش مجازی برای خانوادهها خواهد شد.
وی افزود: با توجه به اینکه مدرسه باید پایگاه توسعه محلی شود و در محله نیز مرجعیت پیدا کند، سومین برنامه این بسته تحولی با عنوان "تسهیل مشارکت اجتماعی در توسعه محلی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه" تدوین شده است.
حسینی چهارمین برنامه بسته تحولی مشارکت خانواده محور را راهاندازی مجلس مشورتی اولیاء دانش آموزان استثنایی دانست و افزود: رصد سیاست ها و واسپاری فعالیتها به اولیای توانمند در قالب ایجاد مجلس مشورتی اولیاء محقق خواهد شد.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی "همیار معلم" را پنجمین برنامه این بسته تحولی دانست و گفت: در راستای مشارکت راهبردی خانوادهها در امر تعلیم و تربیت فرزندانشان اولیا باید بهعنوان دستیاران حرفهای معلمان به کمک تعلیم و تربیت بیایند.
وی آخرین برنامه این بسته تحولی را " مدرسه یاری" اولیاء دانست و افزود: مدرسه یک جامعه کوچک است و تمام یاوریهایی که در جامعه وجود دارد میتواند در مدرسه نیز شکل گیرد و بر همین اساس و با استفاده از ظرفیت اولیاء میتوان میزهای یاوری مختلف نظیر اولیای هنر یار، توان یار ، سلامت یار را در مدارس راهاندازی کرد.
حسینی بابیان اینکه با افتتاح این ۹مرکز تعداد مراکز مشاوره در حوزه استثنایی به ۴۲مرکز میرسد،افزود: روند افتتاح مراکز مشاوره تا رفع کمبود ۱۶۵مرکز مشاوره استمرار خواهد یافت.
وی افزود: در بخش توسعه کیفی این مراکز نیز تجهیز این مراکز، استانداردسازی نیروی انسانی و ایجاد مراکز جامع آموزشی، مشاورهای و توانبخشی ازجمله برنامههای در دست اجرا است.
شایانذکر است؛ در مراکز مشاوره خانواده دانش آموزان استثنایی خدمات و فعالیتهایی از قبیل ؛ مشاوره کودک، مشاوره خانواده ، مشاوره تحصیلی، مشاوره فردی و گروهی، گفتاردرمانی، کاردرمانی و بازیدرمانی ارائه میشود.