وزير آموزش و پرورش در حاشيه نشست شوراي معاونين با حضور رئيس سازمان پدافندغيرعامل كشور با اشاره به اينكه حجم تبادل محتوا درشبكه شاد به 315 گيگابايت بر ثانيه افزايش پيدا كرده است، گفت: ساعات كلاس هاي مجازي دانش آموزان بين 25 تا 35 دقيقه برنامه ريزي شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از مركز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش، وزير آموزش و پرورش در حاشيه نشست شوراي معاونين كه با حضور سردار غلامرضا جلالي، در ساختمان شهيدرجايي و به صورت ويدئوكنفرانس از طريق شبكه شاد برگزار شد، در پاسخ به سوالات خبرنگاران درمورد اقدامات انجام شده در خصوص پدافندغيرعامل در آموزش و پرورش و نتايج جلسه امروز، اظهاركرد: به مناسبت هفته پدافند غيرعامل به اين نكته تاكيد مي كنم كه استمرار جريان يادگيري در زمان كرونا را مي توان يكي از آزمون هاي پدافندغيرعامل دانست كه جمهوري اسلامي به خوبي از عهده آن برآمده و به موفقيت رسيده است.
حاجي ميرزايي افزود: ما با يك پديده غير منتظره روبه رو شديم و كشور ما توانست به سرعت در اين مورد واكنش نشان دهد . معلمان و جامعه فرهنگي كشور، كمتر از يك هفته بعد از شيوع كرونا موفق به ادامه فرايند آموزش از طريق تلويزيون و شبكه آموزش دانش آموزي (شاد) شد.
وزير آموزش و پرورش گفت: قطعا يكي از اصلي ترين اهداف پدافندغيرعامل استمرار در ارائه خدمات ضروري است. اگر حادثه غيرمترقبه اي در كشور پيش آيد بايد بتوانيم دركمترين زمان شرايط را به حالت عادي بازگردانيم و خدمات ضروري را به جامعه ارائه دهيم و آموزش و پرورش با كمك معلمان مبتكر و دلسوز از اين آزمون سربلند بيرون آمد.
عضو كابينه تدبير و اميد در خصوص نقش آموزش و پرورش در پدافند غيرعامل گفت: به دليل آنكه همواره ديدگاه هاي اصلي از ذهن آغاز مي شود، توانايي ذهني و مهارتي دانش آموزان بايد به گونه اي شكل بگيرد كه توانايي دفاع از آرمان هاي خود را داشته باشند و بتوانند از كشور خود محافظت كنند بنابراين بايد در محتواي آموزشي به مهارت هاي ذهني و فكري دانش آموزان براي دفاع از كشور دقت بيشتري كنيم.
وي با اشاره به اينكه دفاع نشانه هاي يك جامعه بيدار و زنده است، گفت: هم در كتب آموزش دفاعي و هم در كتب مطالعات اجتماعي به موضوع پدافند غيرعامل وآموزش آن به دانش آموزان اشاره شده است و دوره هاي آموزشي براي معلمان تدارك ديده شده است. همچنيني جزوات و كتاب هايي در اين زمينه آماده شده و از طريق بستر الكترونيك در اختيار معلمان و دانش آموزان قرار گرفته است. در جلسه حاضر هم مقرر شد كه گزارشي از آنچه تاكنون انجام گرفته است تهيه و بررسي شود تا بتوانيم براي توسعه فعاليت هاي بعدي اقدام كنيم.
وزير آموزش و پرورش در مورد اينترنت پاك و نگراني خانواده ها در خصوص حضور دانش آموزان در فضاي مجازي و آسيب هاي ناشي از اين فضا گفت: خطر فضاي مجازي يك خطر جدي است. موضوع سيم كارت هاي ويژه با مشكلات فني روبه رو شد كه در صدد رفع آن هستيم تا بتوانيم از آن استفاده كنيم. اما در نگاه كلي تر به موضوع مشاهده ميكنيم كه دانش آموزان و معلمان استفاده از شبكه شاد را افزايش دادند به طوري كه هم اكنون حجم تبادلات اين شبكه به 315 گيگابايت بر ثانيه افزايش پيدا كرده است و به همين ميزان كه در شاد شاهد افزايش تبادل محتوا هستيم در ديگر پيام رسان ها شاهد كاهش اين تبادلات مي باشيم . اين نشان مي دهد توانستيم دانش آموزان و معلمان را تا حد زيادي به اين محيط پاك و ايمن هدايت كنيم.
حاجي ميرزايي در مورد حداكثر زمان آموزش در شبكه شاد گفت: برنامه زماني آموزش دروس به طور كامل توسط معاونين آموزشي نوشته و به مدارس ارسال شده است. كلاس هاي حضوري 35 دقيقه مي باشد و كلاس هاي بستر مجازي هم نمي تواند طولاني تر از اين باشد. اين كلاس ها براي دوره ابتدايي و دوره دبيرستان بين 25 تا 35 دقيقه برنامه ريزي شده است كه بايد بين دروس به دانش آموزان استرحت داده شود. اينكه دانش آموزان به صورت مستمر در فضاي مجازي باشند مورد نظر ما نيست و متوسط استفاده دانش آموزان از فضاي مجازي به صورت مستمر يك ساعت در روز است.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به بروز برخي اشكالات در پلتفرم شاد در ساعاتي از روز، گفت: ترافيك استفاده از شبكه شاد در برخي ساعات روز بالا بود به همين دليل براي توزيع ترافيك برخي كلاس هاي درسي دانش آموزان در صبح و برخي ديگر در بعدازظهر تشكيل خواهد شد كه مطمئن هستم به تدريج هم ظرفيت شبكه شاد بالاتر خواهد رفت و هم نظارت مديران و معلمان و توانمندي آنان در استفاده از فضاي مجازي افزايش مي يابد.