وزیر آموزشوپرورش در گردهمایی مشترک رئيس، معاونان و مدیران سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور با تأکید بر اینکه وظيفه سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور تأمین دسترسی عادلانه و باکیفیت دانش آموزان به فضاهای آموزشی در سراسر کشور است، گفت: هدف آموزشوپرورش؛ ايجاد احساس مسئوليت و مشاركت جامعه در مدرسهسازی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولتبه نقل از وزارت آموزشوپرورش، محسن حاجی میرزایی در گردهمایی مشترک رئيس، معاونان و مدیران سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور که در ساختمان شهيدرجايي برگزار شد، اظهار کرد: اگر به موضوعات پيش روي هر سازمان نظم دهيم، مطمئناً بازده و كارايي آن سازمان افزايش مییابد. در سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور تحرك و پويايي خوبي وجود دارد و همكاران ما در سازمان و در سطح كشور بسيار سختکوش، پرتلاش و مسئولیتپذیر هستند.
حاجي ميرزايي با اشاره به اينكه بهطورقطع هر سازماني در پي خوب كار كردن و تشويق و تحسين قرار گرفتن است، تصريح كرد: اگر شاخص معتبري در مورد عملكرد خوب يك سازمان ارائه دهيم، بايد به ميزان درست بودن كارهاي انجام شده در سازمان اشاره کنیم. در فرهنگ مديريتي و ديني ما انجام كار بهتنهایی اهميتي ندارد بلكه درست بودن انجام كار بسيار با اهمیت است و بايد قبل از گزارش دهي در مورد كميت كار در يك سازمان به مسئله درست بودن يا نادرست بودن انجام آن كار در سازمان بیاندیشیم تا مطمئن شويم كار بيهوده انجام نمیدهیم.
وزير آموزشوپرورش يكي از راههای اطمينان از انجام درستکار در يك سازمان را مطابقت كار انجام شده با مأموریت آن سازمان دانست و گفت: هر سازمان و تشكيلاتي داراي مأموریت و فلسفه وجودي است كه بهواسطه آنها ايجاد شده است. با اين تعريف سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور برای تأمین دسترسی عادلانه و باکیفیت دانش آموزان به فضاهای آموزشی در سراسر کشور تاسيس شده است؛ بنابراین بايد اقدامات و فعاليتهاي اين سازمان در راستاي تامين اين هدف در كشور باشد.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد گفت: دومین معیار سنجش کار و فعاليت درست سازمان این است که فعاليتهاي سازمان در چارچوب چشم اندازها باشد یعنی بايد سازمان فعاليتها و كارهايي را كه بتواند چشم انداز مجموعه را تحقق بخشد، انجام دهد و به طور مشخص هدف را تعيين كرده و براي رسيدن به هدف برنامه ريزي كند نه اينكه كار را انجام دهد و هرجا كار تمام شد آن نقطه را به عنوان نقطه هدف مشخص كند.
وي فهم مديران در تفکیک مدیریت کردن و مدیریت شدن در سازمان را بسیار مهم دانست و افزود: مدیریت کردن یعنی دخالت، تغییر جهت و اصلاح در امور جاري سازمان و برنامه ريزي براي انجام درست فعاليتها و كارهايي كه در سازمان به آن ميپردازيم در حالي كه مدیریت شدن زماني اتفاق ميافتد كه مدير تنها به عنوان ناظر در سازمان ظاهر ميشود و تغيير و اصلاح براي مدير اهميتي ندارد.
حاجي ميرزايي گفت: حضور هر مدیر باید معنادار باشد و بتواند تشخیص دهد که در دوران مدیریتی خود تا چه اندازه توانسته ماموریت سازمان را پیش ببرد تا چه حد در حل مسائل سازمان موثر افتاده است و اثر وجودی شخص در هر دوره از مدیریتش چقدر بوده است.
وزير آموزشوپرورش ادامه داد: سومين نكته در ميزان تشخيص انجام درست يا نادرست فعاليتها و كارهاي يك سازمان، تطابق كار انجام شده با ارزشهاي دروني آن سازمان است. هر سازمان يا مجموعه بايد چارچوبهاي مشخص و قابل تعريفي داشته باشد كه به راحتي تغيير نكند و فعاليتهاي سازمان در قالب آن چارچوب انجام پذيريد تا با هيجانات و جريانات بيروني به راحتي منحرف نشود.
وي گفت: اگر بخواهیم بر اساس اين تعاريف برای سازمان نوسازی برنامه ريزي كنيم، باید چارچوب و ماموریت سازمان را مشخص کنیم و سپس بگوییم؛ استراتژی سازمان برای حرکت در مسیر ماموریت سازمان چیست و اولویتها و توزیع اعتبارات براساس اهداف سازمان مشخص شود. باید نقشه ملی برای کل کشور داشته باشیم که نشان دهد تا چه ميزان میخواهیم در نقاط مختلف کشور اثر بگذاریم و این اثرگذاری و انتخاب مسیر تا چه حد دسترسی عادلانه را به فضای آموزشی براي دانش آموزان سراسر كشور فراهم ميكند.
حاجي ميرزايي با اشاره به اينكه قطعاً باید تمام دانش آموزان از آموزشهای لازم بهره ببرند، تصريح كرد: بايد استراتژیهای سازمان نوسازي را به سمتی هدایت کنیم که بتوانیم کار درست را با اولویتهای روشن به پايان برسانيم. همچنين، با اندیشه عمیق و ساختارمند و بهکارگیری تمام خلاقیتها، انحرافها و نیازهاي سازمان را مشخص كنيم.
وي گفت: باید اولویتهای هر استان، شهرستان، بخش و روستا را پيدا كنيم و سپس خیرین را برای حل مسائل مربوطه و امور خیریه با توجه به اولويت و نياز مناطق هدایت کنیم و بر اساس نیازهای مشخصشده به خیرین الگو دهیم و مشاركت آنها را به نحو مناسب و سنجیده به مدارس هدايت كنيم.
وزير آموزشوپرورش با اشاره به اينكه مشارکت در نوسازی مدارس یک نیاز حیاتی است، گفت: فرهنگ جامعه و پتانسیل مردم درزمینه مشاركت بسیار عالی است و میتوانیم ظرفیتهای مهمی را در این زمینه ايجاد كرده و به دستاوردهاي خوبي برسيم.
حاجي ميرزايي اجراي طرح آجر به آجر را يكي از نمونه مشارکتهای اساسي جامعه در مدرسهسازی دانست و گفت: هدف از طرح آجر به آجر مشارکت مردمی در ساخت مدرسه و احساس مسئوليت عموم جامعه نسبت به مدرسهسازی است كه اين هدف بسيار مهمي است.
وي گفت: در حال حاضر یکی از استراتژیهایی که میتوان براي سازمان تعیین كرد، مولدسازی داراییها و ظرفیتهای آموزشوپرورش است و اين موضوع باهمت مديران و کارکنان سازمان نوسازي مدارس قابلحل خواهد بود.
وزير آموزشوپرورش با اشاره به اينكه به همراه ساير وزارتخانهها اجزای یک کل هستیم، گفت: انجام كار درست مشروط بر اين است که در داخل وزارتخانه با استانها و در خارج از وزارتخانه و با وزارتخانههای دیگر به حداکثر هماهنگی و همکاری در انجام کار برسیم.
وی در پایان از زحمات تمام کارکنان نوسازی مدارس در استانهای سراسر کشور قدردانی و تصریح کرد: «مسئولیتپذیری»، «امانتداری»، «سختکوشی»، «تحرك و پويايي» و «دلسوزی» در سازمان نوسازی مدارس کشور وجود دارد و تبدیل به یک نقطه درخشان در مدرسهسازی ایران شده است.