وزير آموزشوپرورش در نشست با رئيس و مديران سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي، با اشاره به اينكه عميقترين و كارسازترين يادگيريها، يادگيري در دوران مدرسه است، گفت: هرگونه تغيير در كتابهاي درسي با تدبير و انديشه باشد و موجب حساسيت منفي يا سلب اعتماد عمومي جامعه نشود.
به گزارش مركز اطلاعرساني و روابط عمومي وزارت آموزشوپرورش، پيش از ظهر امروز محسن حاجي ميرزايي در ديدار با رئيس و مديران سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي كه در سالن جلسات ساختمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي برگزار شد، اظهار كرد: مقام معظم رهبري در فرمايشاتشان سازمان پژوهش و برنامهريزي را قلب آموزشوپرورش دانستند و قطعاً اگر عميق و بهدور از جنجالهاي روزمره و ريشهايتر فكر كنيم عملكرد و رفتارهاي هر جامعه تنها محصول يادگيري افراد آن جامعه است.
حاجي ميرزايي با اشاره به اينكه عميقترين يادگيريها مربوط به دوران مدرسه است، تصريح كرد: تمام محتواي آموزش داده شده در مدارس در سازمان برنامهريزي و پژوهش توليد ميشود. مدرسه و نسل آينده كشور از طريق محتواي توليد شده در اين سازمان تغذيه ميشود و سازمان پژوهش و برنامهريزي بهعنوان نقطه عزيمت تحول بنيادي در نظام تعليم و تربيت است كه چرخش بهسوي تحول از آن شروع ميشود و اساس يادگيري معلم و دانشآموز در آن اتفاق ميافتد.
وزير آموزشوپرورش سند تحول بنيادين را پايه فعاليتهاي برنامهريزيشده در نظام تعليم و تربيت دانست و گفت: بايد با اجراي سند تحول شاهد تحول اساسي در مدرسه، معلم و دانشآموز باشيم. بنابراين يكي از سؤالات مطرح شده در اين سازمان بايد اين باشد كه چطور برنامهريزي كنيم تا به اين هدف برسيم و نتايج روشن و قابللمس از اجراي سند تحول داشته باشيم.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد گفت: مهمترين مسئلهاي كه بايد مورد توجه مديران قرار گيرد اين است كه بتوانند در برخورد با چالشها، پاسخهاي مناسب و منطقي بدهند كه ازلحاظ زمان و كيفيت حل مسئله بتواند آن چالش را در كوتاهترين زمان با بهترين شرايط حل كند و سپس به دنبال راهحلي براي حل آن براي هميشه باشيم.
وي با اشاره به اينكه با مسئله جدي تربيت يك نسل روبرو هستيم و بايد به آن دقت كنيم، گفت: مهمترين اهداف جمهوري اسلامي ازنظر ريشهاي و پايهاي در سازمان پژوهش و برنامهريزي تدبير ميشود بنابراين اين سازمان جايگاهي براي حضور برجستهترين اشخاص علمي و ديني اين سرزمين است.
حاجي ميرزايي در خصوص آموزش مهارتهاي عملي در دوران تحصيل، بيان كرد: هر دانشآموز بايد بتواند در دوره متوسطه همراه با آموزشهاي تئوري يك مهارت عملي كه متناسب با بوم خود را بهطورجدي آموزش ببيند و سازمان پژوهش و برنامهريزي بايد در اين مورد برنامهريزيهاي لازم را انجام دهد. دوران 12 ساله تحصيل دانش آموزان در مدارس نبايد بهعنوان مرحله مقدماتي براي ورود دانشگاه در نظر گرفته شود و آموزشهاي ارائهشده در كتابهاي درسي بايد بهگونهاي باشد كه هر دانش آموز بعد پايان 12 سال بتواند نقش اصلي خود در جامعه را بشناسد و با اقتصاد، سياست و... پيوند برقرار كند.
وزير آموزشوپرورش گفت: به دليل شيوع ويروس كرونا وارد زيست بومي جديدي شدهايم كه بايد خود را با شرايط آن مطابق و هماهنگ كنيم و نقش خود را در آن پيدا كنيم.
وي با اشاره به اهميت جلب اعتماد جامعه به سازمان پژوهش گفت: هرگونه تغيير بدون فكر و انديشه قبلي در كتابهاي درسي ميتواند موجب حساسيت شود و جامعه را نسبت به سازمان پژوهش و نظام تعليم و تربيت بياعتماد كند؛ بنابراين لازمه هرگونه تغيير در طرح و يا موضوعات كتابهاي درسي، تطابق آن با فرمايشات مقام معظم رهبري، سند تحول بنيادين، انديشه و تدبير در زمينه تغيير است.
وزير آموزشوپرورش گفت: آموزش تخصصي مديران و معلمان داراي اهميت ويژهاي است كه لازم است به آن انسجام دهيم و طبق برنامهريزي دقيق و با چشمانداز و آيندهنگري انجام شود.