وزير آموزش و پرورش در نشست با رئيس و معاونان سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان، با اشاره به اينكه توسعه استعدادهاي برتر، بايد به نحو موثر در جامعه بسط پيدا كند، گفت: سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان بايد با برنامه ريزي، بتواند استعدادهاي برتر مناطق محروم را شناسايي و پرورش دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رساني دولت به نقل از وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجي ميرزايي در ديدار با رئيس و معاونان سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان كه در ساختمان مرحوم علاقهمندان برگزار شد، ضمن تشكر از ارائه گزارش اقدامات انجام شده اظهار كرد: لازمه داشتن نگاه يكپارچه در سازمان، طراحي سنجيده نيروهاي آن سازمان است. طراحي سازمان فراتر از ساختار هاي اداري آن بوده و براي طراحي نقش سازمان و كاركنان آن، در ابتدا بايد بدانيم انديشه ما در خصوص طراحي سازمان چيست؟
حاجي ميرزايي ادامه داد: طراحي خوب بايد توانايي انعطاف سازماني و اتصال دوباره اجزاي آنها به يكديگر را داشته باشد به صورتي كه كه همه چيز در اين گسستن و پيوستن آن معنادار باشد و پس از اتصال مجدد اجزاي سازمان بتوانيم به تركيب سنجيده اي بين اجزاي آن برسيم كه با يكديگر هم افزايي داشته باشند.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به اينكه وجود استعدادهاي برتر واقعيتي است كه بايد مور توجه قرار بگيرد، گفت: توسعه استعدادهاي برتر شامل شناسايي، جذب، پرورش و شكل دهي استعداد برتر يك نسل مي شود كه بايد به نحو موثر در جامعه بسط پيدا كند.
وي گفت: همه اركان آموزش و پرورش بايد به اين موضوع كه چطور مي توانيم استعدادهاي برتر را شناسايي كرده و پرورش دهيم و با برنامه ريزي و آموزش هاي مناسب از ظرفيت استعدادهاي خاص در زمينه هاي مناسب استفاده كرده و آنهارا به كار بگيريم، فكر كنيم. مسير حركت دانش آموزان داراي استعدادهاي برتر از ابتداي آموزش تا انتها و حتي در دوره فارغ التحصيلي بايد روشن و واضح باشد.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد تصريح كرد: در سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان، با يك پديده پويا روبرو هستيم، تفكرات بسته و قالبي نمي تواند در اين سازمان نقشي داشته باشد و بايد به تحولات و شرايط موجود را به طور دائمي رصد و پايش كرد.
حاجي ميرزايي بهره مندي از امكانات پرورش استعدادهاي برتر را حق دانش آموزان برتر مناطق محروم كشور دانست و بيان كرد: سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان بايد برنامه اي براي شناسايي استعدادهاي درخشان در مناطق محروم داشته باشد و بتواند از بين دانش آموزاني كه در مناطق محروم زندگي مي كنند استعدادهاي برتر را شناسايي و پرورش دهد.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به اينكه ما موظف به اجراي سند تحول بنيادين هستيم، گفت: تحقق سند تحول نيازمند تحقق تحول در زمينه تربيت انسان است و بايد بتوانيم نمونه هاي اجراي آن را در مدارس ببينيم. يكي از جاهايي كه مي تواند نمود اجرايي سندتحول را در آن مشاهده كنيم، حوزه سازمان ملي پرورش استعداد هاي درخشان است و انتظار داريم با طراحي مناسب برنامه هاي سازمان، شاهد اجراي تمام ساحتي اهداف سندتحول باشيم.
عضو كابينه دولت تدبيرو اميد با تاكيد بر اينكه نياز به برنامه كوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت در يك راستا براي تمام اهداف داريم، ادامه داد: براي هر برنامه اي كه در چشم انداز بلندمدت طراحي مي شود بايد يك چشم انداز كوتاه مدت هم داشته باشيم تا بتوانيم مشكلات حال حاضر در مقوله تعليم و تربيت را حل كرده و انسان هاي كنوني را براي زيستن شرافتمندانه آماده كنيم و بايد بتوانيم پاسخي مناسب به مسائل امروز وآينده دانش آموزان داشته باشيم كه همه با هم همراستا باشند و در انتها نتيجه را به صورت يكپارچه و هماهنگ دريافت كنيم.
وي گفت: نقش معلمان در سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان بسيار با اهميت است و بايد با سياست گذاري مناسب برنامه هاي آموزشي و سطح دانش آنان ارتقا يابد.
حاجي ميرزايي طرح شهاب را در شناسايي استعدادهاي برتر كشور موثر دانست و تصريح كرد: فرآيند شناسايي استعدادهاي برتر در هر دوره، بسيار گسترده و حساس مي باشد و لازم است در مورد روش هاي شناسايي استعدادهاي درخشان بازنگري و تحقيق كرد.
وزير آموزش و پرورش عملكرد قابل قبول سازمان را منوط به اين دانست كه هيچ استعداد برتري به دليل محروميت، از فرايند انتخاب جا نماند، گفت: پيشنهاد مي كنم هر دانش آموزي كه شناسايي و وارد سمپاد شد به عنوان محصولي كه در حال پرورش است در نظر گرفته شود و پرونده آموزشي وي هيچ گاه بسته نشود. سازمان ملي پرورش استعدادهاي درخشان بايد در فرايندي مشخص از ابتداي ورود دانش آموزان تا موقعيت آينده آنها در آينده مطلع باشد.
وي تصريح كرد: امسال از هر لحاظ با سال هاي قبل متفاوت است، كرونا ما را مجبور كرد كارهايي را كه تاكنون انجام نداده بوديم، بياموزيم و مسيرهاي جديد را تجربه كنيم. براي پيروزي در شرايط مبهم و عدم اطمينان امروزي بايد كاملا هوشيارانه عمل كرده و نظارت ها را از حالت متعارف خارج كرده و دقيق تر از قبل انجام دهيم تا بتوانيم از اين شرايط با موفقيت عبور كنيم.
حاجي ميرزايي در پايان گفت: به هر منطق روشني كه براي تحقق اهداف ضروري است، كمك خواهيم كرد و انتظار داريم تناسب معقولي بين انديشه و عمل برقرار كنيد. در هر مورد عميق فكر كنيد و دست به كار شويد تا بتوانيم به طور مطلوب به اهداف مورد نظر برسيم.