وزير آموزش و پرورش باحضور در برنامه يك روز تازه ضمن اشاره به مسئوليت معلمان در ارائه محتواهاي آموزشي به دانش آموزان به طور كامل، گفت: پلتفرم شاد تضميني براي سلامت حضور دانش آموز با كمترين آسيب اجتماعي در فضاي مجازي است.
به گزارش پایگاه اطلاع رساني دولت به نقل از وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجي ميرزايي با حضور در برنامه يك روز تازه ، شبكه 5 سيما درخصوص آموزش در فضاي مجازي اظهار كرد: شيوع كرونا و عدم حضور دانش آموزان در مدارس و شروع آموزش مجازي شرايطي را براي نظام تعليم و تربيت فراهم كرد كه در آن همه چيز با آنچه در طي ده ها سال پيش ياد گرفته بوديم، تفاوت داشت. در زيست بوم جديد نقش معلم، دانش آموز، خانواده، روش هاي آموزش، ارزشيابي، نظارت، ارتباط دانش آموزان با معلم و .. تغيير كرد.
حاجي ميرزايي آموزش در دوره كرونا را آموزش در بحران دانست و گفت: آموزش در بحران به معناي كار كردن در شرايط ويژه و نگراني است و كاركردن در اين شرايط براي همه سخت تر و پيچيده تر است و ما به دنبال ايجاد محيطي ايده آل در اين شرايط هستيم تا دانش آموزان آسيب نبينند و معلمان بتوانند راحت تر از اين شرايط عبور كنند.
وزير آموزش و پرورش در مورد پيام رسان شاد و ارائه آموزش از طريق اين پيام رسان در شرايط بحران و اشكالات احتمالي موجود در اين پلتفرم گفت: شبكه شاد راه حلي براي پاسخ به مشكل آموزش دانش آموزان در شرايط كرونا بود. اين پلتفرم توانست در ساعات معيني از روز 15 ميليون دانش آموز و 1 ميليون معلم را با هم در تعامل قرار دهد به نحوي كه در آن به كيفيت آموزش، ارزشيابي، نظارت و بازخورد دقت شود.
وي تصريح كرد: با كمك پلتفرم شاد موفق به ايجاد هماهنگي و نظارت دقيق بر آموزش همگاني شديم. به عنوان مسئول آموزش دانش آموزان، بايد با نظارت دقيق بر آموزش مجازي از كيفيت آن مطمئن مي شديم و شاد يك اپليكيشن براي صحت اين نظارت بود.
حاجي ميرزايي با اشاره به اينكه زيرساخت هاي اصلي شاد توسط شركت همراه اول در اختيار آموزش و پرورش قرار گرفته است، بيان كرد: در حال حاضر بهترين متخصصان ايراني، درگير كار بر روي نرم افزار شاد مي باشند و معلمان، دانش آموزان و خانواده هايي كه از ابتداي راه اندازي اين پلتفرم تاكنون با شاد كار كرده اند مي توانند گواهي دهند كه اين پلتفرم هر روز در حال پيشرفت است . در حال حاضر با تلاش متخصصان اشكالات اين پلتفرم مشخص شده و اميدواريم با توسعه زيرساخت و رفع برخي اشكالات فني باقيمانده، در طي يك تا دو هفنته آينده بتوانيم اين اشكالات را نيز برطرف كنيم.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به ايجاد فضايي سالم توسط پلتفرم شاد براي حضور دانش آموزان در بستر مجازي و كاهش نگراني خانواده ها در اين زمينه گفت: شاد توانست يك محيط ايزوله اي را براي حضور دانش آموزان در بستر مجازي فراهم كند و تضميني براي سلامت حضور دانش آموز با كمترين آسيب اجتماعي ناشي از حضور مداوم در فضاي مجازي باشد. پلتفرم شاد در حال حاضر توانسته است با بسياري از نرم افزارهاي خارجي رقابت كرده و از آنها در جذب كاربر و تعاملات پيشي بگيرد.
حاجي ميرزايي افزود: در حال حاضر روزانه درحدود 600 هزار ارتباط زنده در شاد برقرار مي شود كه به دليل اين حجم بالاي ارتباطات در ساعاتي از روز شاهد ترافيك بالايي در پلتفرم شاد و كاهش سرعت دانلود و آپلود بوديم و براي رفع اين مشكل با برنامه ريزي توانستيم گروهي از دانش آموزان را به ساعاتي از صبح و گروهي ديگري را به ساعاتي از بعداز ظهر منتقل كنيم.
وزير آموزش و پرورش در مورد امكان استفاده دانش آموزان با نيازهاي ويژه در پلتفرم شاد گفت: خوشبختانه توانسته ايم شرايط را براي استفاده دانش آموزان ناشنوا از تلويزيون و پلتفرم شاد برقرار كنيم و در مورد دانش آموزان نابينا هم اقداماتي توسط سازمان آموزش و پرورش استثنايي انجام شده است كه در طي يك تا دو هفته آينده شاهد آن خواهيم بود.
وي در خصوص تامين ابزارهاي هوشمند براي برخي خانواده هاي كم برخوردار گفت: به همت خيرين براي تامين وسايل مناسب و ابزار هوشمند براي خانواده هايي كه در تامين آنها مشكل دارند، نياز داريم. البته تامين اين امكانات در بودجه 1400 آموزش و پرورش، ديده شده است ولي هم اكنون تهيه ابزارهاي هوشمند تنها از طريق كمك هاي خيرين امكان دارد .
وزير آموزش و پرورش تصريح كرد: معلمان مسئوليت ارائه محتواهاي آموزشي را به طور كامل به دانش آموزان دارند و ضروري است كه از كيفيت آموزش دانش آموزان مطمئن شوند و در قبال ارائه آموزش ها به صورت مجازي حق دريافت هيچگونه هزينه اضافي را از خانواده ها نخواهند داشت.
حاجي ميرزايي با اشاره به سختي كار معلمان در دوران كرونا گفت: با وجود آموزش مجازي، معلمان بيشتر از قبل براي آموزش تلاش مي كنند و خانواده ها براين موضوع واقف هستند . شرايط امروز با سال هاي قبل يكي نيست و در شرايط جديد نقش ها تغيير مي كند و خوشبختانه معلمان هم اين شرايط را به خوبي درك كردند و با تلاش و كوشش توانستند اين شرايط را با كيفيت خوبي پيش ببرند.
وي آموزش حضوري را اولويت نظام تعليم و تربيت دانست و تصريح كرد: هنوز هم معتقديم هيچ آموزشي جايگاه آموزش حضوري را نمي گيرد . امروزه در بسياري از كشورهاي پيشرفته دنيا آموزش را به صورت حضوري داريم چون آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان با آموزش حضوري كمتر خواهد شد. در خصوص برگزاري امتحانات هم، اصل بر برگزاري امتحانات به صورت حضوري است مگر آنكه در زمان برگزاري امتحانات، طبق دستور وزارت بهداشت و ستادملي كرونا مجبور به برگزاري غيرحضوري امتحانات شويم.
حاجي ميرزايي در مورد نگراني خانواده ها در كيفيت يادگيري دانش آموزان پايه اول ابتدايي گفت: ما براي خانواده ها رعايت پروتكل ها را تضمين مي كنيم و از خانواده ها در خواست داريم پس از اين دوهفته تعطيلي، حداقل در هفته يك بار اجازه حضور دانش آموزان در مدارس را بدهند. تا فرزندانشان بتوانند با آموزش رودررو با معلم از كيفيت آموزشي بيشتري برخوردار شوند.