وزير آموزشوپرورش در آيين امضاي توافقنامه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بابيان اينكه توسعه و تقويت مهارتهاي فرهنگي هنري را نتيجه انعقاد اين توافقنامه و همكاري بين دو دستگاه ست، اظهار كرد: با همكاري دو دستگاه فهم فرهنگي، هنري و زيباشناختي دانش آموزان را افزايش دهيم.
به گزارش مركز اطلاعرساني و روابط عمومي وزارت آموزشوپرورش، بعدازظهر امروز محسن حاجي ميرزايي در آيين امضاي توافقنامه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كه با حضور سيد عباس صالحي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد، با ابراز اميدواري به توسعه همكاريهاي دوجانبه، اظهار كرد: همزمان با پديده انباشت تراكم جمعيت، توسعه دانش تجربي و بهبود وضع سلامت و بهداشت، پديده تخصصي شدن شكل گرفت و باعث تفكيك امور شد. اين موضوع منجر به توسعه تخصص شد اما تمايزي كه در نقشها ايجاد كرد ابتدا يك تجزيه انتزاعي از اين مأموريتها بود و بعد به تجزيه ساختاري تبديل شد.
وي بابيان اينكه انسان موجودي واحد، اما داراي وجوه متنوعي است كه اين وجوه از يكديگر اثر ميپذيرند و نيازمند يك نگرش يكپارچه هستند، تصريح كرد: آنچه جامعه را ميسازد، همان است كه به افراد ميآموزيم و همچنين روشهاي آموزشي است كه فوقالعاده داراي اهميت است؛ بنابراين هرچقدر يادگيري عميقتر باشد نتايج بهتري را در بر خواهد داشت.
حاجي ميرزايي با اشاره به لزوم همكاري دستگاهها، افزود: عصر همكاري به همگرايي تبديل شده و درك مشترك از حوزه كار و فعاليت باعث افزايش توانمندي انسان است؛ و انسان داراي ساحتهاي مختلف است و براي رسيدن به اين هدف دستگاهها بايد باهم كار كنند.
وي ادامه داد: در سند تحول بنيادين كه مبتني بر فلسفه تعليم و تربيت اسلامي است، گفته شده آموزشوپرورش همه ساحتها را مورد توجه قرار دهد ازجمله ساحتهاي؛ عبادي اخلاقي، علمي، هنري و زيباشناختي، زيستي و بدني، سياسي و اجتماعي اقتصادي و حرفهاي كه بايد توازني بين همه آنها برقرار شود.
عضو كابينه تدبير و اميد گفت: ساحت زيباشناسي و هنري يكي از وجوه انسان است و يكي از ۱۱ حوزه يادگيري دانش آموزان در حوزه فرهنگ و هنر است بنابراين اولين عرصه همكاري در اين ساحت است. در آموزشوپرورش مأموريت اين كار برعهده سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي است و اين سازمان در حوزههاي مختلف فعاليت ميكند و مصمم به خلق موقعيتهاي يادگيري و توليد يك بسته يادگيري كه از پايه اول ابتدايي تا دوازدهم هستند تا اين ساحت رشد پيدا كند.
وي ادامه داد: بر اساس قانون اهداف و وظايف آموزشوپرورش موظفيم همه افرادي كه وارد نظام تعليم و تربيت ميشوند پس از فراغت از تحصيل حداقل يك مهارت را فراگرفته باشند.
وزير آموزشوپرورش خاطرنشان كرد: شاخه فرهنگي هنري يكي از شاخههاي مهارتي است بنابراين همه دانش آموزان بايد در اين ساحت پرورش يابند.
وي از اجراي طرح هر دانشآموز يك مهارت خبر داد و عنوان كرد: اين طرح زمينه خوبي براي همكاري دو وزارتخانه است تا مهارتهاي هنري كه جذاب هستند، عرضه شود.
حاجي ميرزايي افزود: عرصه سومي كه توسعه همكاريها را موجب ميشود، هدايت ۵۰ درصد دانش آموزان به سمت شاخههاي فني و حرفهاي است و اين در حالي است كه ۳۶ درصد دانش آموزان در اين رشتهها تحصيل ميكنند.
وي بر ضرورت وجود حداقل يك هنرستان مهارتي فرهنگ و هنر در هر شهرستان تأكيد و عنوان كرد: اكنون ۳۳ هنرستان هنرهاي زيبا وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ۲۱ استان و در ۵ رشته؛ نمايش، سينما، گرافيك، نقاشي و موسيقي فعاليت ميكنند. اين هنرستانها ميتوانند گسترش يابند و حتي بخش خصوصي در اين زمينه همكاري كند تا عرصهاي براي توسعه مهارتهاي فرهنگي و هنري شود.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد ادامه داد: از مجموع ۱۶۰ رشته مهارتي شاخه كاردانش، ۲۹ رشته مهارتي درزمينه هنر ازجمله؛ صنايعدستي، هنرهاي تجسمي، هنرهاي آوايي، موسيقي و... است كه با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، آموزشها به هنرجويان هنرستانهاي كاردانش ارائه ميشود.
وزير آموزشوپرورش اظهار كرد: در حال حاضر ۷۷ هزار هنرجوي دختر و پسر در سطح كشور در رشتههاي مهارتي وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مشغول به تحصيل هستند.
وي گفت: در ۴۸ هنرستان وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در۵ رشته نمايش، سينما، گرافيك، نقاشي و موسيقي، بيش از ۵ هزار و ۴۸۰ هنرجو در سهپايه مشغول به تحصيل هستند.
حاجي ميرزايي افزود: اميدوارم با همكاري دو دستگاه شاهد توسعه و تقويت مهارتهاي فرهنگي و هنري و فهم فرهنگي و هنري و زيباشناختي در سطح عموم دانش آموزان باشيم.
گفتني است؛ در اين آئين توافقنامه همكاري بين دو وزارتخانه به امضاي وزراي آموزشوپرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامي رسيد