فرهادی زاد با بیان اینکه فضای عدالت جنسیتی در ورزش ایران فراهم شده است از برگزاری طرح توانمندسازی و جانشین پروری زنان در مدیریت در آینده ای نزدیک خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، مهین فرهادی زاد معاون توسعه ورزش بانوان در نشست خبری با اصحاب رسانه که بعد از ظهر امروز در دفتر این معاونت برگزار شد با اشاره به برگزاری لیگ بانوان در چند رشته از جمله بسکتبال، والیبال، هندبال و بدمینتون گفت: طی ارتباط و دیدار با روسای فدراسیون های المپیکی در جریان وضعیت تمرینات و اردوهای بانوان قرار گرفتم؛ ورزشکارانی که موفق به کسب سهمیه شدند، تمرینات خود را زیر نظر فدراسیون ها پیگیری می کنند.
فرهادی زاد اظهار کرد: حمیده عباسعلی بانوی المپیکی کشورمان روند طبیعی تمرینات خود را به زودی آغاز خواهد کرد و با اعلام علیقارداشی رئیس فدراسیون تنیس روی میز تمرینات ندا شهسواری و شیما صفایی در استان های خود در حال پیگیری است و صفایی با هفده سال سن، بسیار قدرتمند در کنار شهسواری به عنوان ورزشکاری باتجربه حضور دارد.
وی با مثبت خواندن اقدام فدراسیون دو و میدانی در راه اندازی کمیته بانوان گفت: این کمیته از ورزشکاران سابق و پرتجربه دو و میدانی تشکیل شده که تدابیر خوبی را در جلسه نخست خود مطرح کردند و این اقدام در تسریع پیشرفت دو و میدانی بانوان موثر خواهد بود. دختران دو و میدانی کار ایران اخیرا رکوردهای خود را بهبود دادند و فرزانه فصیحی نیز برای انجام تمرینات خود در ماده 100 متر جهت حضور در مسابقات انتخابی المپیک به خارج از کشور اعزام شده است.
معاون توسعه ورزش بانوان به تعداد مطلوب سهمیه های کسب شده در تیراندازی بانوان و تمدید قرارداد الهام هاشمی سرمربی تیم ملی تنفگ اشاره کرد و افزود: بانوان تکواندوکار ضمن پیگیری جدی اردوهای خود منتظر اعلام تاریخ برگزاری مسابقات انتخابی هستند و امید زیادی به کسب سهمیه در این رشته وجود دارد.
مهین فرهادی زاد گفت: تمرینات ثریا آقایی در رشته بدمینتون انجام می شود و در رشته های پارالمپیکی چندین سمیه کسب شده و در سایر رشته ها نیز شانس کسب سهمیه وجود دارد.
او در بخش دیگری از سخنانش از برگزاری دوره توانمندسازی و جانشین پروری زنان در مدیریت در آینده ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: با توجه به قابلیت های بانوان برای حضور در عرصه های مختلف و در پی جلسات متعدد مقرر شد نسبت به بهبود و افزایش توانمندی های مدیریتی آنان و افرادی که در بخش های مختلف ورزش تجربه دارند اقدام گردد. این موضوع در شورای راهبردی و کمیسیون زنان کمیته ملی المپیک مطرح و با آرا مثبت اعضا همراه شد.
معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان افزود: از این رو طبق شاخص های مشخص شده و معرفی افراد از سوی فدراسیون های ورزشی از حدود چهارصد مدیر و ورزشکار مصاحبه صورت گرفت و صد و پنجاه نفر برای حضور در دوره های "توانمندسازی و جانشین پروری زنان در مدیریت" پذیرفته شدند که دوره مقدماتی آن در دهه اول دی ماه با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه حضور بانوان در مسئولیت های مختلف را ارج می نهیم گفت: سرفصل های دوره توانمندسازی و جانشین پروری زنان در مدیریت مطابق با سرفصل های IOC و نیازهای موجود در ورزش کشور تدوین شده است و در این دوره ها بانوان برای تصمیم گیری موثر و صحیح در پست های مختلف آماده خواهند شد.
فرهادی زاد به حضور موفق بانوان ایرانی در عرصه های بین المللی از جمله شادی پریدر به عنوان اولین استاد بزرگ زن در جهان اشاره کرد و گفت: زنان می توانند توانمندی های نظام جموری اسلامی ایران را نشان دهند و ورزش مهم ترین عرصه اجتماعی در نمایش ارزش های اسلامی است.
معاون توسعه ورزش بانوان درباره کاهش فاصله زنان و مردان در امر ورزش بیان کرد: در جامعه ما فضا برای عدالت جنسیتی کاملا فراهم است و در این مورد جلو هستیم. فدراسیونها نیز به سمت استفاده بیشتر از ظرفیت زنان حرکت کردند و حضور زنان در سال نود و هشت در کمیته های مختلف فدراسیون ها در ارزیابی و برآورد اعتبارات آن ها مورد توجه قرار گرفت.
او در پاسخ به سوال خبرنگاران درمورد اینکه آیا ضمانتی وجود دارد که در دولت بعدی هم این طرح ادامه یابد، گفت: در جلسات کارشناسی کسی که بیشترین آموزش را دیده، بیشترین احاطه را دارد و هیچ مسئولی دوست ندارد از افراد بی تجربه استفاده کند.