نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آغاز تدوین دستورالعمل مرحله دوم اعطا تسهیلات کرونایی در قالب سامانه کارا خبر داد و گفت: موافقتهایی که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در رایزنی با مراجع ذیصلاح برای جذب حمایت دریافت کردند، بیسابقه است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارتفرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاثیرات مخرب شیوع ویروس کرونا بر صنعت نشر، بیان کرد: بحران کرونا، صنایع خلاق و فرهنگی، ازجمله صنعت نشر را آزار داده و آسیبهای جدی به آن وارد کردهاست؛ بهطوری که اکثر فعالیتها و رویدادهای مکانمحور این حوزه با هدف حفظ سلامت و جان مردم، متوقف شدند. در این شرایط، تلاشهای زیادی انجام شد تا آسیبهای وارده به فعالان این حوزه بهویژه فعالان نشر جبران شود.
افسر موموندی، با بیان این مطلب که کشور در شرایط ویژهای قرار دارد، به تلاشهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تامین تسهیلات برای جبران خسارت به ناشران اشاره کرد و افزود: موافقتهایی که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در رایزنی با مراجع ذیصلاح برای جذب حمایت دریافت کردند، بیسابقه بود. رقم حدود ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کمبهره برای اعطا به بخش فرهنگ بینظیر است.
وی افزود: هرچند حوزه بهداشت و درمان در شرایط فعلی کشور در اولویت است، هرگاه امکانی برای ارائه پیشنهادات مرتبط با تامین تسهیلات، به مراجع ذیصلاح وجود داشته، حتی پیش از وزارتخانههای مشابهی که در حوزه فرهنگ فعالیت میکنند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در راس آن شخص وزیر، پیشگام بودهاست؛ نظیر بخشودگی و امهال تعهدات مراکزی که در اختیار بخش خصوصی قرار گرفتهاست.
نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: به محض اعلام اعطای تسهیلات ۱۲ درصدی کارا، نشستهای ویژه با نمایندههای صنوف و تشکلها برگزار کردیم؛ بهویژه درباره صنعت نشر که جلسههای متعددی داشتیم.
موموندی با تاکید بر نگاه ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به حمایت از فعالان آسیبدیده از کرونا، در جریان اعطای تسهیلات، گفت: در جریان تصویب و تدوین شیوه ارائه تسهیلات، نشستها، بدون حضور نمایندهای صنوف نشر و حوزه کتاب و حتی چاپخانهها برگزار نشد. در هر نشست؛ چه در حضور معاونان ریاست جمهوری و چه در سطوح دیگر، حتما نمایندگان صنعت چاپ و نشر حضور داشتند تا بتوانیم به بهترین وجه و با امکانات موجود، از آنها حمایت کنیم.
آغاز تدوین دستورالعمل مرحله دوم اعطای تسهیلات کارا
وی با بیان این مطلب که در حال تدوین دستورالعمل مرحله دوم اعطای تسهیلات کارا هستیم، بیان کرد: مرحله نخست اعطای تسهیلات کارا، به پایان رسیده و در حال تدوین دستورالعمل مرحله دوم هستیم.
موموندی در پاسخ به این پرسش که در مرحله نخست، چقدر تسهیلات اعطا شد، ادامه داد: بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان، تقاضا برای کل بخش فرهنگ و هنر و رسانه در سامانه کارا ثبت و از این میزان، ۴۲۳ میلیارد تومان؛ یعنی بیش از ۵۰ درصد رقم مورد تقاضا، به فعالان کسبوکارهای فرهنگی پرداخت شدهاست و همچنین 2 میلیارد و 693 میلیون تومان به بخش صنعت چاپ و نشر، فعالیتهای مربوط به تولید کتاب و خدمات فرهنگی و صحافی اختصاص پیدا کردهاست.
نماینده معاون توسعه و مدیریت منابع در امور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در مرحله نخست، ۵۶۶ فعال در حوزه نشر، اعم از موسسات انتشاراتی و یا کسبوکارهایی که در حوزه نشر فعالیت میکنند، به ثبت تقاضا در سامانه کارا، اقدام کردهاند و تعداد ۴۹۵۲ نفر در کارگاههایی که در سامانه ثبت تقاضا کردهاند، مشغول به کار هستند.
موموندی افزود: در نخستین مرحله اعطای تسهیلات، به ازای هر نفر شاغل در کارگاههای رسمی، ۱۶ میلیون تومان تخصیص پیدا میکرد. بیش از ۷۸ میلیارد تومان از سوی شاغلان حوزه نشر برای دریافت تسهیلات، درخواست شد و فقط نیمی از این رقم، یعنی متاسفانه حدود ۳۵ میلیارد تومان پرداخت شدهاست.
وی درباره اینکه پرداخت نشدن همه مبلغ درخواستی را نباید پای کمکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشت و بخش عمده این جریان به نظام بانکی مربوط میشود، بیان کرد: مشکلات و گلایهمندیهای متعددی در این زمینه وجود داشت. گمان میکردیم همه مبلغ باید تخصیص داده شود؛ اما بهدلایل متعدد، سقف تقاضا پرداخت نشد و یکی از دلایل، همکاری نکردن نظام بانکی بود.