وزیر آموزش و پرورش در نشست هم اندیشی با مدیران زن آموزش و پرورش سراسر کشور با اشاره به اينكه در كنار مبارزه براي افزايش سهم زنان در مقدرات اساسي كشور بايد توانمندی زنان را در آموزش نقش های كليدي در تربيت فرزندان بالا ببريم ، گفت: تمركز بر نقش آفريني زنان در تربيت نسل ، منجر به آینده بهتر، اقتصاد خلاق و مصونيت از آسيب هاي اجتماعي خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجی میرزایی در نشست هم اندیشی با مدیران زن آموزش و پرورش سراسر کشور که با حضور معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و جمعی از مدیران زن سراسر کشور، از طریق ویدئو کنفرانس و شبکه شاد در ساختمان شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد: تمام انسان ها داراي داشته ها و نداشته هايي هستند، در مورد زنان هم بحث از دارایی ها و نداشته ها می تواند موردتوجه قرار گیرد. در تجربه مديريتي خود ديده ام كه معمولا تمرکز بر نداشته ها آنقدر ذهن را مشغول مي کند که از داشته ها غافل می مانیم.
وي با اشاره به تلاش براي برقراري عدالت جنسيتي در پست هاي مديريتي كشور گفت: برقراري عدالت جنسيتي در پست هاي اداري و مديريتي كشور و ايجاد فرصت هاي برابر براي افراد مي تواند زمينه ساز موقعيت ها و منزلت هاي برابر اجتماعي و اقتصادي باشد.
عضو كابيه دولت تدبير و اميد با اشاره به حمايت هاي دولت در برقراري عدالت جنسيتي در موقعيت هاي مختلف اداري گفت: خوشبختانه در نظام تعلیم و تربیت گام های خوبی در این زمینه برداشته شده و امروز مي توانيم به يقين بگوييم كه بخش عظيمي از دختران كشور كه در سن يادگيري و آموختن قرار دارند و بايد آموزش ارائه شده به دانش آموزان با روش هاي نوين و با كيفيت باشد و تلاش مي كنيم كه دسترسي همگان را به آموزش با كيفيت فراهم كنيم و فرصت های یادگیری برابر را در اختیار همه قرار دهیم.
حاجي ميرزايي نقش آموزش و پرورش در تربيت را ممتاز خواند و گفت: نقش تربيت در نظام تعليم و تربيت، جزو برجسته ترين نقش هاست و قابل جايگزيني براي ديگر دستگاه ها نخواهد بود. بايد فاصله جنسيت ها را كه در طي زمان هاي طولاني ايجاد و عميق شده است ، برطرف كرده و از ظرفيت بانوان مخصوصا در نظام تعليم و تربيت استفاده موثرتري كنيم.
وزير آموزش و پرورش ادامه داد: تمدن محصول شنیدن، دیدن و اندیشیدن است. همه اندیشمندان تعليم و تربيت به سال هاي آغازين زندگي کودک از بدو تولد تا زمان رسيدن به سن مدرسه توجه زیادی داشته اند و ظرفیت ذهن كودك را در این دوران بسیار بالا می دانند. با دقت به اين مسئله، سهم زنان در شکل گیری تمدن، فرهنگ سازی ، هویت بخشی به نسل نو، آینده سازی، مصونيت بخشي به جامعه در برابر همه آسيب هاي تهديد كننده و توسعه کشور به وضوح مشاهده می شود، یعنی براي بهترشدن مسير آينده زندگي فرزندان، لازم است زنان در خانواده فرزند پرسشگر تربيت كنند.
عضو كابينه دولت تدبير و اميد ارتقا سطح توانمندي زنان در آموزش تربيت نسل آينده را بسيار مهم دانست و گفت: باید تلاش کنیم توانمندی زنان براي آموزش نقش های كليدي و تاثيرگذار در تربيت فرزندان در بهبود عملكرد آينده كشور را ارتقا دهيم.
وي بيان كرد: قطعا سهم نقش زنان در تربيت و شكل گيري رفتار كودكان در بدو تولد ، از سهم مردان به مراتب بيشتر است. اگرشخصيت فرزند در دوره کودکی شکل بگیرد، آثار آن تا پايان عمر قابل مشاهده است.
وزير آموزش و پرورش گفت: طراحي و اجراي برنامه هایي در جهت ارتقا و توانمندسازي و مهارت هاي اجتماعی زنان حائز اهمیت است و معتقديم تنها زناني مي توانند اين مهارت ها را به فرزندانشان منتقل كنند كه خود آن را به خوبي آموخته باشند.
حاجي ميرزايي با اشاره به اينكه توسعه کشور محصول نظام یادگیری است،گفت: اگر می خواهيم براي كشورمان آینده بهتر، اقتصاد خلاق و مصونيت از آسيب هاي اجتماعي داشته باشيم بايد بر روي موضوع نقش آفريني زنان در تربيت نسل در آموزش زنان و دانش آموزان تمركز بيشتري داشته باشيم.