رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به برگزاری نخستین نشست مشورتی دولت و مجلس در مورد بودجه 1400 و اهمیت برگزاری چنین جلسات مشترکی بین دولت و مجلس، تاکید کرد: بنای کار بین سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون تلفیق بودجه تعامل، همکاری و تبادل نظر است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تغییرات بر روی لایحه بودجه باید تا جایی باشد که شاکله بودجه که در 10 ماه گذشته بر روی آن فعالیت مستمری انجام شده ، تغییری نکند، تاکید کرد: دولت به طور قطع از نظرات تکمیلی و اصلاحی کمیسیون تلفیق و مجلس شورای اسلامی در رابطه با صرفهجویی و درآمدزایی بودجه استقبال میکند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه بازنگری در قانون انتخابات ریاست جمهوری حتما لازم است، گفت: این مصوبه ممکن است در عمل مشکلات یا محدودیتهایی به وجود بیاورد و باید صبر کنیم کار به اتمام برسد و سپس درمورد آن قضاوت کنیم.
خبرنگاری درخصوص موضوع نظارت رئیس جمهور بر عملکرد وزیران و اظهارات برخی نمایندگان مجلس در این رابطه، از رئیس دفتر رئیس جمهور سوال کرد که وی در پاسخ گفت: برخی نمایندگان کنونی مجلس درحالی به سخنان رئیس جمهور واکنش نشان می دهند که برخلاف تحصیلات و سابقه دکتر روحانی، تحصیلات مرتبط با رشته حقوق نداشته و سابقه 20 ساله نیز در مجلس ندارند.
دکتر واعظی تاکید کرد: رئیس جمهور با استفاده از قانون اساسی و نه سلیقه شخصی، به قانون اساسی استناد میکند که حق مجلس سوال از وزرا، تحقیق و تفحص و استیضاح است.
وی با بیان اینکه نظارت بر کار روزمره وزرا وظیفه رئیس جمهور است، ادامه داد: البته در قانون و در قوه قضاییه برای بازرسی کل کشور هم یک وظایف نظارتی مشخص شده که ما به آن هم احترام میگذاریم و همکاری میکنیم ولی اینکه هر نماینده، رئیس، نایب رئیس و یا رئیس یک کمیسیون بخواهد وزیری را صدا زده و نظارت کند و یا در سفرها به پروژهها نظارت کند، چنین چیزی در قانون اساسی نیست.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره ارتباط خرید واکسن کرونا با تحریم وFATF ، با بیان اینکه تحریم و جنگ اقتصادی آمریکا مشکل اساسی برای خرید دارو، واکسن و کالای اساسی ایجاد می کند، گفت: آمریکا یک سیاست اعلانی دارد که محدودیتی برای خرید واکسن و دارو وجود ندارد ولی در عمل فشارهای خود را میآورد و با بانک های مختلف تماس میگیرد.
وی با اشاره به مانع تراشی های آمریکا بر سر راه ایران برای دریافت 5 میلیارد دلار وام از صندوق بینالمللی پول برای خرید کالاهای اساسی و دارو، تاکید کرد: در این مدت سختیهای بسیار زیادی برای دولت برای تامین کالا و نیازمندیهای مردم بوجود آوردند و نتیجه آن گرانی و مشکلاتی است که به وجود آمده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه تا زمان وجود تحریمها و فشار حداکثری، محدودیتهای FATF نمایان نمی شود، تاکید کرد: مقامات جدید کاخ سفید بدون اینکه ما با آنها تماس یا ارتباطی داشته باشیم، اعلام کردند که به برجام برمی گردند و الان یک فضای جدید در اروپا در ارتباط با همکاری اقتصادی، بانکی و تجاری با ایران به وجود آمده است و کشورهای مختلف با سفرا و مسوولین ما تماس میگیرند تا بعد از 20 ژانویه با ایران همکاری کنند.
دکتر واعظی با بیان اینکه برای همکاری با کشورهای آسیایی و اروپایی و همچنین بانک های دنیا است که این محدودیت های FATF نمایان می شود، افزود: امیدوار هستم که این تدبیر را مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام دهد تا آن زمان این مانع هم برداشته شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره سیاست های دولت در قبال سند 2030 و همچنین اخبار و شایعات مطرح شده درباره تخصیص بودجه به این سند در لایحه بودجه 1400 ، خاطرنشان کرد: از 6 سال قبل، سند 2030 در ارتباط با بخش آموزش و بخشهایی که مطرح هست به طور کلی از برنامه دولت حذف شد.
دکتر واعظی افزود: وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان برنامه و بودجه در جریان موضوع نبودند و تعجب کردند و اسنادی که در بخش کارشناسی تنظیم میکردند برای سند پشتیبان از بودجه و نه در اصلِ بودجه این مساله را آوردند که یک اشتباه بوده و حتما با فرد مرتکب این خطا برخورد می شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره تحرکات اخیر آمریکاییها در خلیج فارس و عبور یک زیردریایی اسراییلی از کانال سوئز، با اشاره به اینکه دولت ترامپ و رژیم صهیونیستی از هر فرصتی استفاده میکنند تا با یک ضربه شرایط دیگری در این منطقه به وجود بیاورند، تصریح کرد: بروز هرگونه بحران جدید در منطقه مغایر اهداف نظام بینالملل و کشورهای منطقه است و امیدواریم کشورهای منطقه مراقبتهای لازم را داشته باشند و اجازه ندهند که در این 29 روز مانده از دولت آقای ترامپ مشکلی برای منطقه به وجود بیاید.
رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: ترور شهید فخریزاده نیز در همین راستا انجام شد تا با عکسالعملهایی که انجام میدهیم به برجام برنگردند.
دکتر واعظی درباره وضعیت ارز 4200 تومانی در بودجه، به دغدغه های دولت برای تامین کالاهای اساسی طبقه متوسط و نیازمند اشاره و تاکید کرد: در زمان افزایش نرخ ارز اصرار بر این بود که ارز 4200 تومان را حفظ کنیم و از یک زمانی به بعد این کالاها توسط شرکتهای خصوصی وارد میشود و با یک مکانیزمی همانند واردات خوراک طیور و دام و توزیع در کشور با دستور وزارت جهاد کشاورزی، گزارشهایی دریافت کردیم که واسطه ها بیشتر سود میبرند.
وی افزود: بنا شد با یک مکانیزمی این ارز را به همان ارز معمولی برگردانیم به شرطی که مابهالتفاوت بین 4200 تومان و آن ارز را به مردمی بدهیم که مرغ، تخممرغ و یک سری کالا ها را گرانتر می خرند و در جلسه روز گذشته با رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر شد تصمیمات لازم در این زمینه اتخاذ شود.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به دیدار روز گذشته اش با معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان و مذاکرات و تفاهمات انجام شده، تصریح کرد: هفته آینده کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در تهران تشکیل می شود.
دکتر واعظی با اشاره به اقدامات و برنامه ریزی های جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت در بازسازی مناطق آزاد شده در جنگ قره باغ و فعالیت شرکت های ایرانی در این منطقه، اظهار داشت: در فضای جدید ایجاد شده قطعا روابط ایران و آذربایجان گسترش پیدا میکند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در زمینه اقدامات و ضمانت های دولت برای اینکه واردکنندگان، ارز خود را از بازار خارج نکنند، تاکید کرد: سیاست قطعی دولت همواره این بوده که واردکننده از سامانه نیما استفاده کند و اینکه هر کس به خیابان برود و ارز مورد نیاز خود را تامین کند، سیاست دولت نیست و معتقدیم ارز در خیابان برای کسانی است که بیمار دارند و یا میخواهند سفر بروند.
خبرنگاری درخصوص نشست مجازی شورای امنیت با محوریت برجام پرسید که دکتر واعظی در پاسخ تصریح کرد:
دکتر ظریف در این نشست مجازی با برخی از شروطی که اروپاییان مطرح کرده بودند، خیلی محکم برخورد کردند، به گونهای که درجمعبندی جلسه و بیانیهای که منتشر شد اعلام شد که باید همگان بدون پیششرط به برجام برگردند.