رئیس دفتر رئیس جمهور روز چهارشنبه در پایان جلسه هیات دولت در گفتگو با خبرنگاران درباره ادعاهای اخیر آمریکاییها مبنی بر تنشآفرینی از سوی ایران گفت: دولت آقای ترامپ که آخرین روزهای خود را میگذراند، از همان روز اول کارش با تحریک رژیم صهیونیستی و با واسطهگری دامادش، همه همت خود را بر این قرار داد که همواره علیه جمهوری اسلامی ایران فشار ایجاد کند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، دکتر محمود واعظی افزود: بر همین اساس در گذشته شاهد بودیم که جنگ اقتصادی تمام عیار و فشارهای مختلف را به ایران تحمیل کردند و در این یک ماه اخیر هم مرتب خبرهایی تولید و مسائل مختلفی را مطرح میکنند که به نوعی بوی جنگ بدهد.
رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نیروهای نظامی ایران همیشه با جدیت، برای پاسخ به هر اقدام و تعرضی آمادگی کامل دارند، اظهار داشت: البته تحلیل من از مجموع اخبار و دادهها این است که آمریکاییها همانند گذشته بیشتر تلاش دارند یک جنگ روانی علیه ایران به راه بیندازند تا مردم را نگران وقوع جنگ یا درگیری کنند.
دکتر واعظی تصریح کرد: تحلیل ما این است که آمریکاییها نگران بودند که در سالگرد شهادت سردار سلیمانی ایران اقدامی کند و به همین دلیل موضع دفاعی پیشدستانه گرفته بودند. لذا بر اساس این تحلیلها، اخبار و دادههای مختلف نگرانی نداریم از بابت اینکه بخواهد اتفاقی بیفتد.
وی ادامه داد: آمریکاییها این روزها در داخل کشورشان اینقدر گرفتاری دارند و دمکراتها و جمهوریخواهان به جان هم افتادند، که فرصتی برای نقشآفرینی در خارج از آمریکا ندارند. رئیس جمهوری دارند که بدون توجه به اصول دمکراسی، در حالی که رقیبش در انتخابات اخیر 8 میلیون رای بیشتر از او آورده، میگوید ریاست جمهوری را تحویل نمیدهم. به نظرم این مسائل فرافکنی گرفتاریهای داخلی خودشان است. جمهوری اسلامی ایران نزدیک 4 سال در برابر این دولت صبر کرده و این 12 روز را هم صبر میکند.
دکتر واعظی در پاسخ به سوالی درباره سفر هیات دیپلماتیک کرهای به کشورمان گفت: این سفر از قبل اعلام شده بود و ارتباطی با بحث کشتی توقیف شده کرهایها ندارد. البته اتفاقی هم که در ارتباط با کشتی افتاده به یکی از مسائل مورد مذاکره احتمالی تبدیل میشود. طبیعتا هر فعالیتی باید ضابطه فنی خودش را داشته باشد و تمام کشتیها باید ضوابط زیست محیطی را رعایت کنند. چنین مسائلی باید به نحو مناسبی حل شود.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص روند تصمیم گیری درمورد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار داشت: بحث FATF نیست. بحث 2 لایحه از 4 لایحهای است که دولت برای پولشویی و شفافیت در مسائل مالی و بانکی به مجلس فرستاده بود.
رئیس دفتر رئیس جمهور اضافه کرد: به هر حال باید به اعضای مجمع تشخیص مصلحت فرصت دهیم تا با کار کارشناسی و بدون اینکه این موضوع سیاسی یا تبلیغاتی شود، آن را در مسیر مناسب خود بررسی کنند، معتقدیم تصویب این 2 لایحه هم باعث ارتقای شفافیت شده هم با پولشویی مقابله میکند و هم اینکه روابط بانکی بینالمللی ایران را بعد از برداشته شدن تحریمها روان میکند.
دکتر واعظی تصریح کرد: این لوایح محدودیتها را کم میکند و این به نفع مردم و روابط خارجی تجاری و اقتصادی و بانکی کشور است. چون کشور از این موضوع نفع میبرد نباید موضوع جناحی، تبلیغاتی و سیاسی شود. این مسئله ملی است و انشاالله به شکل کارشناسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش میرود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اخبار مربوط به رانت دهها میلیاردی در بخش فولاد گفت: آقای رئیس جمهور در جلسه امروز دولت دستور دادند که دستگاههای نظارتی داخل و بیرون دولت در مورد برخی کالاها دقت بیشتری کنند چرا که واسطهها در بازار این کالاها بسیار فعال هستند و گاه فاصله قیمتی این کالاها از مبدا تولید تا مصرف کننده خیلی افزایش مییابد.
رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: وزیر صنعت معدن و تجارت امروز در سفر بود و در جلسه دولت حضور نداشت لذا مقرر شد یکشنبه آینده و در جلسه ستاد اقتصادی دولت با حضور آقای رزمحسینی به این موضوع خاص بپردازیم.
خبرنگار دیگری پرسید که یکی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفته که ریلگذاریها و اقدامات دولت با اجرای سیاستهای کلی ابلاغی رهبری همخوانی ندارد، که دکتر واعظی پاسخ داد: این موضوع جدیدی نیست. از سال 92 موضع دولت همواره این بوده که هر آنچه انجام میدهد باید در مسیر سیاستهای کلان، رهنمودهای مقام معظم رهبری، اصول قانون اساسی و تاکیدات قوانین کشور باشد.
وی با تاکید بر اینکه دولت تا امروز همین مسیر را طی کرده است، افزود: ممکن است دولت در برخی از مسائل مثل همین قانونی که اخیرا در مجلس تصویب شد، به موضوع اشکالی داشته باشد ولی تلاش میکند به قوانین کشور احترام گذاشته و به آنها عمل کند.
رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: ریلگذاری دولت حتما در مسیر چارچوبها و اهدافی است که مقام معظم رهبری ابلاغ میکنند. البته مخاطب این چارچوبها فقط دولت نیست بلکه همه دستگاهها از جمله مجلس، قوه قضائیه، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام در این زمینه مسئول هستند.
دکتر واعظی اظهار داشت: وقتی سیاستی بخواهد در کشور اجرایی شود، باید همه قوا و دستگاهها در این زمینه همکاری کنند تا آن سیاست اجرایی شود. آنچه دولت به آن افتخار میکند این است که در مسیری عمل و حرکت میکند که قطعا در راستای سیاستها و رهنمودهای ابلاغی مقام معظم رهبری و سیاستهای کلی نظام است.
دکتر واعظی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه کمیسیون حقوقی مجلس مصوبهای داشته که بر اساس آن مجازات تخلف از بودجه 1400 حبس باشد، گفت: این بدعت جدیدی است. چنین چیزی نه در ایران و نه در کشورهای دیگر سابقه نداشته است.
وی افزود: فرض ما بر این است که بالاخره اکثریت نمایندگان مجلس فعلی جدید هستند و مقداری زمان میبرد تا در چارچوب اصلی گام بردارند. درست است که مجلس مسئول وضع قانون است اما اختیاراتی هم که قانون اساسی به بخشهای مختلف داده، اینها معتبر و سرِ جای خودش هست. نمایندگان میتوانند سوال و استیضاح کنند، یعنی همه اینها وجود دارد. اینکه میآیند در ضمن قوانین چنین مسائلی وضع میکنند، نه در گذشته، نه در ایران و نه در جاهای دیگر وجود نداشته و یک بدعت است.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اختلاف نظر اخیر وزارتخانههای صمت و اقتصاد بر سر قیمت فولاد اظهارداشت: اختلاف نظر بر سرِ بخش ریالی آن نیست. هم وزارت صمت و هم وزارت اقتصاد با اینکه واسطهها بخواهند از فولاد به جای مردم سود ببرند، مخالف هستند. وزارت اقتصاد میگوید ما مسئولیت بورس را به عهده داریم و فرمول قیمتگذاری باید به گونهای باشد که بورس را به هم نریزد.
دکتر واعظی ادامه داد: وزارت صمت هم میگوید ما باید کالایی را که تولید میکنیم، به قیمتی دست مصرف کننده برسد که فاصله آن با قیمت درب کارخانه خیلی متفاوت نباشد. بر این اساس اینها باید با هم بنشینند و صحبت کنند. متاسفانه این کار تبلیغاتی شد. البته وزیر محترم اقتصاد صحبتشان را در دولت مطرح کردند. به نظرم وزیر محترم صمت هم نباید این بحثی را که هنوز در جاهای مختلفی میتوانست مطرح شود، در جلسهای که خبرنگار حضور داشت مطرح میکرد.
وی تاکید کرد: هنوز توافق نشده و این به نظرم کار خوبی نیست. به همه همکارانم توصیه میکنم که مسائل را با همکاران خود نهایی کنند و نتیجه را به اطلاع مردم برسانند. مردم انتظار ندارند که شاهد اختلافات ما باشند. مردم باید شاهد هماهنگی در تصمیمگیریهای ما باشند برای اینکه به آنها بیشتر خدمت کنیم.
خبرنگار دیگری درباره مشاهده و ثبت ورود کرونای انگلیسی به کشور و اینکه آیا امکان دارد که محدودیتها بیشتر شود، پرسید که رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ گفت: به محض اینکه انگلیس اعلام کرد که یک ویروس جهش یافتهای را در بین بیماران خود کشف کرده است، بلافاصله اولین اقدام ما این بود که ارتباط مسافری را با انگلستان قطع کردیم.
دکتر واعظی اضافه کرد: اقدام بعدی این بود که بلافاصله در ستاد ملی کرونا دستور داده شد که تمام مسافرینی که از اروپا میآیند، با دقت کامل تست شوند و همه اینها مراعات شود، چون به هر حال موضوع سلامتی مردم است. این موضوع چیزی نیست که بتوانیم هیچ انعطافی در برابر آن نشان دهیم و به همین دلیل است که شاهد هستید رئیس جمهور با همه گرفتاریهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی که دارد، در هفته سه جلسه فقط برای مساله کرونا تشکیل میدهد.
وی اظهار داشت: وزارت بهداشت و قرارگاه عملیاتی کرونا همه افرادی را که قبل از این خبر از انگلستان به ایران آمده بودند شناسایی کرد و از آنها و تمام اطرافیانشان تست گرفتند. این کار ادامه پیدا کرد تا اینکه اعلام کردند که یک مورد مبتلا شناسایی شده که آن یک مورد هم خودش و هم اطرافیانش تحت کنترل هستند.
رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید خیلی مراقبت کنیم چون این ویروس تاکنون به حدود 40 کشور منتقل شده است، تصریح کرد: وقتی این ویروس به 40 کشور منتقل میشود، دیگر ردیابی آن کارِ خیلی سختی میشود. مهمترین کاری که باید بکنیم، مراعات و دقت کامل است. البته این به آن معنا نیست که در ستاد ملی، در قرارگاه عملیاتی، وزارت بهداشت و همه کمیتههای ستاد ملی، مسئولیت خودشان را انجام ندهند.
دکتر واعظی ادامه داد: وظیفه ما این است که کارمان را انجام دهیم، ولی وظیفه بزرگتر و مهمتر و تاثیرگذار را مردم انجام میدهند. تا زمانی که فاصله اجتماعی را حفظ کنیم، از ماسک استفاده کنیم، شستشوی دستها را مرتب انجام دهیم، حتی اگر روزی این ویروس هم بیاید، نمیتواند داخل ایران همه گیر شود. باید مراقبت فردی و نظارت و دقت کامل از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا به شکل موازی انجام شود. مردم عزیز بدانند که مراقبتها با دقت کامل انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: خواهش ما در وهله اول این است که خود مردم مراقبت کنند. اما از دیروز مثلا خیلی به دفتر ما زنگ زدند که شما اینقدر میگویید مراعات کنید، مثلا در قم مراعات نشده است. به هر حال نمیتوانیم سراغ مردم برویم و بگوییم فلان تشییع جنازه نروید. اما از مردم خواهش میکنیم، آن هم برای سلامتی خودشان که بیشتر مراقبت و مراعات کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: به هر حال فکر میکنم، ان شاءالله همانطور که در سه موج قبلی شیوع کرونا با کمک مردم و همه کسانی که کمک کردند، از بسیج، هلال احمر، نیروی انتظامی، نیروهای مسلح و وزارت بهداشت که همیشه در خط مقدم بوده و وزارت کشور که خیلی تلاش میکند، توانستیم عملکرد قابل قبولی در مواجهه با بیماری داشته باشیم، باز هم موفق خواهیم بود.
دکتر واعظی افزود: بر اساس گزارش وزارت بهداشت دیروز آمار قربانیان کرونا دو رقمی شد که این کاهش تعداد قربانیان برای همه خوشحال کننده بود. بالاخره اگر بتوانیم جان یک نفر از هموطنان را نجات دهیم که گرفتار نشود، این یک توفیق بزرگی هست و این کار را میکنیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برنامههای دولت برای کنترل و پیشگیری از احتمال شیوع مجدد کرونا چیست، اظهار داشت: با طرح هوشمندی که در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب کردیم دیگر هر جایی که مقداری وضعیت تغییر کند، بلافاصله متناسب با وضعیت جدید ایجاد شده محدودیتهایی اعمال میشود.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: این طرح خود به خود باعث شده که به شکل هوشمند در هر لحظه همه وضعیت را کنترل میکنند که شیوع بیماری گسترش پیدا نکند. طرحی که برای ممنوعیت تردد از 9 شب تا 4 صبح وضع شده هم خیلی کمک کرده است. این شبنشینیها و دورهمیها خیلی میتواند اثر منفی بگذارد. ضمن اینکه همزمان هم برای ساخت واکسن در داخل کشور و هم برای خرید آن اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.
دکتر واعظی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره واکنش دولت به ادعاهای ولیعهد سعودی خاطرنشان کرد: حمایتی که در 4 سال گذشته جامعه جهانی از برجام کرده، بهترین پاسخ به ولیعهد عربستان سعودی است. حرفهایی که ایشان زده، حرفهایی بوده که آقای ترامپ 4 سال تکرار کرده مبنی بر اینکه برجام نتوانسته جلوی فعالیتهای هستهای ایران را بگیرد.
وی اضافه کرد: دنیا اصلا با ترامپ همراهی نکرد، کشورها همکاری نکردند و حتی رایگیری که اخیرا در سازمان ملل درباره پیشنهاد آمریکا شد هم نشان داد که جامعه جهانی به هیچ وجه آمریکا را همراهی نکرد. به نظرم وقتی که اربابشان و آن کسی که این آقا از آنها خط میگیرد، نزدیک 4 سال این حرفها را زده، تلاش کرده و همه انرژی خود را گذاشته اما به هیچ جا نرسیده، معلوم است که ولیعهد عربستان خودش هم به حرف خودش باور ندارد. احتمالا او خواسته یک مخالفتی بکند، یک کار تبلیغاتی انجام دهد و به نظرم، ما هم نباید این مسائل را خیلی جدی بگیریم.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که رایزنیها با هیات کرهای درباره کشتی توقیف شده به کجا رسیده است، گفت: به هر حال این مذاکرات انجام میشود و طبیعی است. اعتقاد داریم که باید قوانین بینالمللی در آبهای بینالمللی اجرا شود. رعایت آن چیزی که برای محیط زیست، چه محیط زیست انسانی و چه محیط زیست آبزیان مضر است، خیلی اهمیت دارد.
دکتر واعظی افزود: معمولا درباره چنین مسائلی ابتدا تذکر داده میشود و وقتی رعایت نشود، بالاخره یک عملی انجام میشود که در عمل متوجه شوند که ایران روی این مسائل جدی است. نمیخواهیم سرِ این مسائل اختلاف ایجاد کنیم، میخواهیم هشداری بدهیم که قوانین رعایت شود. وقتی که قوانین رعایت شده و تفاهم شود، انشاءالله مشکل حل میشود.
وی در پاسخ به این سوال که ارز 4200 تومانی چه اثری میتواند بر تورم و اقتصاد کشور داشته باشد؟ اظهار داشت: دو مشکل وجود دارد. آنچه اکنون در کمیسیون تلفیق مورد بحث قرار میگیرد، مربوط به سال آینده است، اما آنچه که امروز خبررسانی میشود بر روی نان و آب امروز مردم تاثیر میگذارد.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: وقتی این بحثها به این شکل خبررسانی میشود باعث میشود کسانی که با ارز 4200 تومانی چیزی را خریدهاند دیگر آن را به مردم نفروشند و در انبارهای خود نگه دارند و این باعث گرانی بیشتر میشود.
دکتر واعظی یادآور شد: ما خواهش کردیم، رئیس جمهور جلسه گذاشتند و دکتر قالیباف هم تشریف آوردند و رئیس کمیسیون تلفیق هم بودند. گفتند درباره مسائلی که روی وضعیت زندگی مردم اثر دارد به شکلی با هم توافق کنیم که مراعات زندگی مردم بشود. اگر بودجه مینویسیم باید مراعات زندگی مردم را بکنیم. نمیتوانیم قبل از تصویب نهایی بودجه از حالا شروع به تبلیغات کنیم که این یا آن را برمیداریم یا حرفهایی میزنند و میگویند در بودجه انواع و اقسام ارزها هست.
وی ادامه داد: ما گفتیم سال آینده نرخ ارز پایین میآید و در بودجه سال آینده نرخ ارز را 11 هزار و 500 تومان تعیین کرده بودیم. اینکه الان میآیند در کمیسیون تلفیق نرخ ارز را 17 هزار و 500 تومان تعیین میکنند، این علامت بسیار بدی به بازار میدهد که ارز پایین نمیآید.
رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: چرا باید چنین کاری کنیم وقتی میدانیم شرایط، شرایط دیگری هست. وقتی میگوییم میتوانیم 2 میلیون و 300 هزار بشکه نفت در روز بفروشیم و ارز آن را به ایران بیاوریم و مشکلاتمان را حل کنیم، آنها میگویند نه. آمدهاند در بودجه رقم را یک میلیون و 500 تعیین کردهاند. یک میلیون و 500 کجا و 2 میلیون و 300 کجا! لذا به جای این آمدند آن رقمی را که ما به عنوان نرخ ارز تعیین کرده بودیم، بالا بردند.
دکتر واعظی با بیان اینکه به نظر میرسد باید تفاهم بیشتری شود، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور اشاره کردند که بر اساس قانون، بودجه را دولت مینویسد، چون دولت میخواهد آن را اجرا کند. البته مجلس حق دارد اصلاحاتی کند، کم و زیاد کند، پیشنهادات خوب بدهد و دولت هم با همکاری بپذیرد، ولی اگر شاکله بودجه به هم بخورد، دیگر دولت نمیتواند بودجه را اجرا کند.
وی گفت: مجلس و کمیسیون تلفیق باید ببینند هدفشان چیست. اگر میخواهند شاکله بودجه را به هم بزنند از حالا بگویند. اگر شاکله بودجه به هم بخورد نمیتوانیم بودجه را اجرا کنیم. اینکه میزان پیشبینی شده فروش نفت را از 2 میلیون و 300 هزار بشکه به یک میلیون و 500 میآورید، این قطعا به هم زدن شاکله بودجه است. یا اینکه در این شرایط دائم نزدیک 60، 70 هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی را افزایش میدهند یا تعرفههای صادرات و واردات را بالا میبرند، اینها باعث میشود به مردم فشار بیاید.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره پیشبینی وی از سرنوشت لایحه بودجه سال 1400 در مجلس اظهار داشت: تلاش ما این است که با هم برای یک بودجه کارشناسی و خوب، تعامل و تفاهم کنیم. فکر میکنیم بودجه جای تبلیغات و شعار دادن نیست. بودجه جایی است که میخواهیم بر اساس کارِ کارشناسی آن را تنظیم و اجرا کنیم. بالاخره بودجه که فقط بودجه دولت نیست، بودجه تمام نهادها و کل کشور است.
دکتر واعظی اضافه کرد: بر این اساس هم فکر میکنم که باید وزن کارشناسی این بحثها بیشتر شود و تبلیغات آن کمتر شود. مصوبات کمیسیون تلفیق، مصوبات مجلس نیست که مرتبا اعلام میکنند. ممکن است کمیسیون تلفیق یک چیزی تصویب کند و به مجلس برود و مجلس رد کند. ولی اگر کمیسیون تلفیق دائم بیاید مصوبات خود را اعلام کند، اثرات منفی آن در جامعه باقی میماند. گرانی ناشی از این تصمیمات را ممکن است به وجود بیاورد. بر این اساس تلاش ما بر این است که درباره بودجه با هم تفاهم کنیم، به طوری که شاکله آن به هم نخورد تا بتوانیم اجرا کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این مصوبات کمیسیون تلفیق در چارچوب تفاهمات جلساتی که روسای دو قوه داشتند هست یا نه، تصریح کرد: نه تفاهمات جلسه روسای قوای مجریه و مقننه این نبوده و الان آنها دارند کار خودشان را میکنند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در واکنش به این سوال که برخی رسانههای مخالف دولت مدعی هستند که آنچه در کمیسیون تلفیق میگذرد، دامی است که دولت در مسیر مجلس گذاشته است، خاطرنشان کرد: چه تلهای؟ هیچکس نمیآید برای خودش تله بگذارد. این اولین بودجهای نیست که به مجلس دادیم. این هشتمین بودجه است که به مجلس دادیم و با همین بودجه در سه سال جنگ اقتصادی کار کردیم.
دکتر واعظی گفت: به نظرم این حرفها، حرفهای پختهای نیست که زده میشود. بعضی از آنها روی این بودجه به این بزرگی، در ابعاد مختلفی که سازمان برنامه و بودجه به همراه دستگاههای مختلف 10 ماه روی آن کار کرده، اصلا اشراف ندارند و فقط تبلیغ میکنند. چه تلهای؟ این بودجهای است که شفاف است و همه هم ابعاد آن را میدانند.
وی در پاسخ به این سوال که شاهد آغاز غنیسازی 20 درصدی اورانیوم در زمانی کوتاه از مصوبه مجلس هستیم در حالی که مخالفان مدعی بودند در تاسیسات غنیسازی بتن ریخته شده است، نظر شما چیست، اظهار داشت: سوال خوبی کردید. کسانی که در این چند سال مرتب میگفتند که این دولت باعث شده که فعالیتهای هستهایمان متوقف شود، امروز ببینند که الان در همه ابعاد چقدر فعالیتها گسترش پیدا کرده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: اینکه امروز تصمیم میگیریم، بلافاصله با آژانس هماهنگ میکنیم و غنیسازی 20 درصدی شروع میشود، معنای آن این است که سازمان انرژی اتمی چه در ارتباط با تحقیق و چه در ارتباط با نوآوری هیچگاه متوقف نبوده، کار خود را کرده است. کسانی که با برجام مخالف بودند و کسانی که با مذاکرات 1+5 مخالف بودند، الان در عمل ببینند که الان هم کارایی برجام در عرصه بینالملل برای اینکه فشار روی ایران کمتر شود و هم در عرصه داخلی برای اینکه کار هستهای خودمان را بهتر انجام دهیم، این را موفقتر عمل کردیم.
دکتر واعظی در پاسخ به این سوال که برخی نمایندگان مجلس مدعی هستند که این اتفاق به دلیل فشار مجلس رخ داده و اگر مجلس نبود این اتفاق نمیافتاد، خاطرنشان کرد: دولت در 5 مرحله تعهدات خود را کاهش داد که یکی از آنها هم این بود که غنیسازی خود را افزایش دهیم. مدعیان برگردند و نگاه کنند. ضمن اینکه اصلا نمیخواهیم ادعا کنیم. آن چیزی که برای ما مهم است، برداشتن تحریم است.
وی افزود: این دولت نه برای خودش، بالاخره از عمر این دولت 6 ماه و نیم دیگر بیشتر باقی نمانده، ولی برای مردم باید تلاش کند که این تحریم برداشته شود، روابط خارجی گسترش یابد، صادرات و روابط بانکی راحت انجام شود. باید تلاش کند تا بتوانیم با دنیا بهتر و روانتر کار و تجارت کنیم و روابط اقتصادی داشته باشیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: میخواهیم این فضای مناسب را به وجود بیاوریم. نمیخواهیم یک زمین سوخته دست دولت بعدی بدهیم. میخواهیم همه چیز را آماده کنیم و دست دولت بعدی بدهیم. بر این اساس یک عده نباید بیخود و بی جهت اینقدر سنگاندازی کنند.
دکتر واعظی در پاسخ به این سوال که آیا دولت در انتخابات ریاست جمهوری از کاندیداتوری علی لاریجانی حمایت خواهد کرد، اظهار داشت: دولت اصلا در انتخابات دخالت نمیکند. الان خیلی زود است برای اینکه درباره اشخاص صحبت کنیم. هنوز نمیدانیم که چه کسانی تصمیم گرفتند برای انتخابات کاندیدا شوند و الان برای این صحبتها خیلی زود است.